İnceleme Kablosuz Şarj Nedir? Nasıl Çalışır ?

Merhaba Arkadaşlar ;

Kablosuz Şarj Nedir?

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir


Kablosuz şarj ( Endüktif şarj olarak da bilinir ), elektromanyetik indüksiyon, iki manyetik alan arasında elektrik üretimi için bir manyetik alan üzerinden elektrik üretimi için bir elektromanyetik alan kullanan bir bataryanın şarj edilmesidir.
Genellikle bir şarj istasyonu ile yapılır. Enerji, ilişkili endüktif kuplaj yoluyla cihazı ilişkilendirmek için dağıtılır; bu daha sonra bu enerjiyi pilleri şarj etmek veya cihazı çalıştırmak için kullanabilir.
Qi kablosuz şarj standardı gibi akıllı telefon kablosuz şarjına izin veren teknolojidir.



Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir



İndüksiyon şarj cihazları, bir şarj tabanı arasından alternatif manyetik çekim alanını ilişkilendirmek için birleşik bobin kullanır ve taşınabilir cihazdaki ikinci bir indüksiyon bobini elektromanyetik alandan gücü alır ve pili şarj etmek için akıma dönüştürür.Yakınlıktaki iki endüksiyon bobini, elektrikli bir elektrikli cihaz oluşturmak için karıştırılır. Endüktif şarj sistemi rezonant endüktif kuplaj kullandığında gönderici ve alıcı bobinler arasında daha büyük mesafeler elde edilecektir.


Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir


Kablosuz Şarj Nasıl Çalışır?

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir


Kablosuz Şarj, Endüktif Şarj teknolojisine dayanmaktadır. Kablosuz şarj işleminin gerçekleşmesi için iki bileşen bulunmalıdır:

1. Bir Verici - Bu genellikle birlikte gönderme pedi veya şarj matı olarak adlandırılır
2. Bir Alıcı - şarj edilecek cihazın içine eklenmiş veya yapılmış bir kasa olabilir

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir


Şarj işlemi, bir elektromanyetik alan oluşturmak için elektrik akımının iki bobin içinden geçirilmesiyle üretilen enerjinin / gücün aktarılmasıyla gerçekleştirilir.
Oluşturulan elektromanyetik alan, alıcıdaki manyetik plaka ile temasa geçer ve daha sonra doğru akıma (DC) dönüştürülen bir elektrik akımı üretir ve buna karşılık alıcı cihazın pilini endüktif kuplaj ile şarj eder.

Yüksek orijinal enstrümantasyon üreticileri (OEM) tarafından yıllar boyunca ücretsiz olan çoğu amiral gemisi akıllı telefon kablosuz teknolojiye sahiptir, ancak eski cihazların endüktif şarj yoluyla kablosuz olarak şarj edilmesi için özel bir kutuya veya adaptöre takılması gerekebilir.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir


Kablosuz Şarjın Avantajları

• Korumalı bağlantılar - Elektronikler kapalı olduğunda, atmosferdeki su veya oksijenden uzakta korozyon olmaz. Özellikle bağlantıların sık sık yapıldığı veya kesildiği durumlarda, yalıtım hatası nedeniyle kısa devre gibi daha az elektrik arızası riski.
• Düşük enfeksiyon riski - Gömülü tıbbi cihazlar için, deriden geçen manyetik alan yoluyla güç iletimi, cilde nüfuz eden tellerle ilişkili enfeksiyon risklerini önler.
• Dayanıklılık - Cihazı sürekli takıp çıkarmadan, cihazın soketinde ve bağlantı kablosunda önemli ölçüde daha az aşınma ve yıpranma olur.

Dezavantajları

• Yavaş şarj - Daha düşük verimlilik nedeniyle, cihazlara verilen güç aynı miktarda olduğunda şarj işlemi yüzde 15 daha uzun sürer.
• Daha pahalı - Endüktif şarj, hem cihaz hem de şarj cihazında sürücü elektroniği ve bobinler gerektirir, bu da üretimin karmaşıklığını ve maliyetini artırır.
• Rahatsızlık - Bir mobil cihaz bir kabloya bağlandığında, şarj edilirken (sınırlı bir aralıkta da olsa) hareket ettirilebilir ve çalıştırılabilir. Endüktif şarj uygulamalarının çoğunda, mobil cihaz şarj etmek için bir ped üzerinde bırakılmalıdır ve bu nedenle şarj sırasında hareket ettirilemez veya kolayca çalıştırılamaz. Bazı standartlarda, şarj, yalnızca verici ve alıcı arasında hiçbir hediye olmadan uzaktan korunacaktır.


 
Üst Alt