Soru Isınma Sorunu

seoxiaomi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Süreyya
Cihazım
Redmi Note7
Konular
2
Beyler merhaba,

Yaklaşık 3 aydır Note 7 kullanıyorum. 2 hafta önceye kadar Pubg oyununda üst üste 4 - 5 oyun (1,5 - 2 saat gibi) oynasam dahi ısınma rahatsız edici boyuta ulaşmıyordu ve kasılmalar olmuyordu.

İki haftadır hiç olmadığı kadar ısınıyor ve oyunda takılmalar oluyor.

Bilinen bir sorun mudur ve çözümü var mıdır?

Not: Sanmıyorum ama ekran koruyucu nano vardı, 2 hafta önce kalın esnek olmayan kırılmaz camlardan taktırdım. İlgisi olabilir mi :/

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Beyler merhaba,

Yaklaşık 3 aydır Note 7 kullanıyorum. 2 hafta önceye kadar Pubg oyununda üst üste 4 - 5 oyun (1,5 - 2 saat gibi) oynasam dahi ısınma rahatsız edici boyuta ulaşmıyordu ve kasılmalar olmuyordu.

Not: Sanmıyorum ama ekran koruyucu nano vardı, 2 hafta önce kalın kırılmaz esnak olmayan camlardan taktırdım. İlgisi olabilir mi :/

Öncelikle 4g üzerinden mi yoksa wifi üzerindenmi oynadığınızı kontrol ediniz. Daha sonra cihazı kapatıp açalım Bir 5 dakika kadar bekleyip öyle oyunu oynayınız. Oyun içerisinden oyun grafiklerini artırmış olabilirsiniz onları kontrol ediniz. Yine oluyorsa cihaza farklı bir uygulama daha kurmuş olabilirsiniz, aynı anda onlar çalışıyor, netden veri alışverişi yapıyor olabilir onları kontrol ediniz. Yinede bu kadar süre oyun oynamak saglıklı değil. Cihazınız zarar görebilir, bu kadar sürede ısınmasıda normal ve doğal karşılanır hocam

Son düzenleme:
Oyla:

aors

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Mi8 SE
Konular
44
Ekran koruyucu ile alakalı değildir. Güncelleme yaptınız mı?

Oyla:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Hocam bu tarz ısınmalar normal. Sorun etmenize gerek yok, sıklıkla önbelleği temizleyin cihazı yeniden başlatın pek sorun oluşturmaz. Eğer ısınma sizi rahatsız edecek düzeyde ise 50°C üzerinde ise cihazı servise gönderebilirsiniz.

Oyla:

seoxiaomi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Süreyya
Cihazım
Redmi Note7
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkürler cevaplar için.

Güncelleme yok şuan, güncelleme bildirimlerini kaçırmıyorum. Wi-fi üzerinden oynamıyorum anlık bağlantı hızı düşüyor. Çok da fazla uygulama kurmadım diyebilirim.
Cihazı özellikle bu oyun için aldım desem yeridir.

Benim asıl sorunum, 1,5 saatlik oyun sonrası ısınması bana göre de normal, cihazı almadan önce söyleseniz normaldir derdim yine alırdım. Ama bir süre önceye ısınma kadar performansı çok daha iyi gibiydi.

Eğer kronik bir sorunu yok diyorsanız bir de fabrika ayarında dönmeyi deneyeceğim.

Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320

Güncelleme yok şuan, güncelleme bildirimlerini kaçırmıyorum. Wi-fi üzerinden oynamıyorum anlık bağlantı hızı düşüyor. Çok da fazla uygulama kurmadım diyebilirim.

Benim asıl sorunum, 1,5 saatlik oyun sonrası ısınması bana göre de normal, cihazı almadan önce söyleseniz normaldir derdim yine alırdım. Ama bir süre önceye ısınma kadar performansı çok daha iyi gibiydi.

Eğer kronik bir sorunu yok diyorsanız bir de fabrika ayarında dönmeyi deneyeceğim.

Hocam eğer net üzerinden oynuyorsanız geçmişte de çok ısınmıyor diyorsanız belki 3g ile 4g arası hız farkları sebebiyle aşırı ısınmalarda görülebilir. Yani birçok etmen var. Oyunun içerisindeki oynadığınız bölümün anlık görüntü kalitesi ( oyunda güncelleme olmuştur ), oyunu online oynayan kişi sayısı vb.

Oyla:

cerenmelisa

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ceren
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
1
benim şarjım azken ısınma oluyor. uzun süre oynayacaksam eğer şarjı fullüyorum.

Oyla:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207

Hocam oyun esnasında tüm donanım aktif şekilde işlem yapıyor, donanım üzerlerinde bulunan termal macunlar bir zaman sonra özelliğini kaybedebilir veya tam performans çalışıp ısıyı gövdeye yansıtabilir. Tüm donanımın üzerinden akım geçtiği için ısınması normal, pc ile aynı mantıkla çalışıyor sadece telefonlar düşük enerji profilli işlemci kullanıyor ısınmayı azaltmak için.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

benim şarjım azken ısınma oluyor. uzun süre oynayacaksam eğer şarjı fullüyorum.
Şarj azken oyun oynamanız cihaz üreticileri tarafından da önerilmiyor, batarya ömrünü olumsuz yönde etkiliyor.

Oyla:

seoxiaomi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Süreyya
Cihazım
Redmi Note7
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ceren, evet benim de aynı şekilde. %50'nin altına inersem şarja takıyorum artık.

Bir de, aldığımdan beri sürekli şarjı yüksek tutmaya çalışıyorum, çoğu zaman %30'lara inersem tekrar dolduruyorum %90'lara dek. Bu telefonlardaki pillerin tam dolu ya da tam bitik halde tutulmamasını okudum birçok yerde, umarım doğru birşey apıyorumdur? Sizler de böyle mi kullanıyorsunuz?

Ironsides & Save_Mi, teşekkürler açıklamalar için, dediğiniz gibi, birçok etmen var aslında ama uzun süredir olmayıp bir süredir ortaya çıkan bariz bir problem gibi geldi. Biraz daha tecrübe etmem gerek bu problemi sanırım.

Oyla:

taylongali

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ali
Cihazım
i phone 5s
Konular
13
Beyler merhaba,

Not: Sanmıyorum ama ekran koruyucu nano vardı, 2 hafta önce kalın esnek olmayan kırılmaz camlardan taktırdım. İlgisi olabilir mi :/
Hocam telefona gelen son güncellemeyi yaptınız mı belki bu yüzden olabilir yada çok büyük ihtimalle oyuna güncelleme geldi ise ondan sonra da yapabilir, çünkü pubg ne zaman güncelleme gelse daha kötüye gidiyor, tavsiyem karnel kullana bilirsiniz bu kasmayı azaltır ama ısınma konusuna birşey diyemem.

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:
Üst Alt