Soru İp Adresi

mctcanpasa

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mecit
Cihazım
Redmi Note9 Pro
Meslek
Muhasebe
Konular
21
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Miui Pro
Telefon Modeli
Redmi Note 5A Prime
Bootloader Kilidi
Açık
Telefonum ip adresim değiştirme iht varmı acaba

promet

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M.Emin
Cihazım
Mi 9t 6/128
Konular
1
Telefonum ip adresim değiştirme iht varmı acaba
Hangi ip adresinden bahsediyorsunuz? Wifi ve mobil şebeke(3g, 4g vs) üzerinden aldığınız ip adresleri dinamiktir zaten. Genellikle yeniden bağlandığınızda değişir. Anlık değiştirmek mi istiyorsunuz?

Oyla:

mctcanpasa

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mecit
Cihazım
Redmi Note9 Pro
Meslek
Muhasebe
Konular
21
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hangi ip adresinden bahsediyorsunuz? Wifi ve mobil şebeke(3g, 4g vs) üzerinden aldığınız ip adresleri dinamiktir zaten. Genellikle yeniden bağlandığınızda değişir. Anlık değiştirmek mi istiyorsunuz?
Valla bizim evde wifi ip adresi . Genelde ip adresi sabit kalıyor diye biliyorum

Oyla:

promet

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M.Emin
Cihazım
Mi 9t 6/128
Konular
1
Valla bizim evde wifi ip adresi . Genelde ip adresi sabit kalıyor diye biliyorum
Telefonda gördüğünüz ip adresi muhtemelen 192. ile başlıyordur. Bu LAN(yerel ağ)'daki ip adresinizdir ve İnternette bu adres kullanılmaz. İnternette kullandığınız ip, modemin ip adresidir. Ve bu adreste genellikle modem her resetlendiğinde değişir. İnternetteki bu ip adresinizi gibi sitelerden öğrenebilirsiniz. Adresi değiştirmek istediğinize modemi kapatıp açabilirsiniz.

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
IP adresleri iç ve dış olmak üzere iki kısma ayrılmaktadırlar. iç ip adresi bağlı olduğunuz ağ tarafından cihazınıza DHCP tarafından rastgele tahsis edilir ve ağ merkezine(modem vs.) erişiminiz var ise bu ip adresinizi değiştirebilirsiniz. dış ip adresi ile internet servis sağlayıcınız tarafından tahsis edilir ve bunu normal şartlar altında siz kontrol edemezsiniz. Bu genelde bulunduğunuz konuma göre rastgele olarak tahsis edilir. Avrupada çoğunlukla sabit ip adresi standart olsa da Türkiye de ücretli bir servistir. Bu servise sahip değilseniz ip adresiniz bazı aralıklarla otomatik olarak değişecektir.

Cihazınız ile internete bağlandığınızda bağlı olduğunuz ağın dış ip adresi görülmektedir.

Oyla:

mctcanpasa

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mecit
Cihazım
Redmi Note9 Pro
Meslek
Muhasebe
Konular
21
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anladım sağolun

Oyla:

Berat Tezer

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berat Tezer
Cihazım
Xiaomi Mi Max 2
Meslek
Okuyor
Konular
4
IP adresleri iç ve dış olmak üzere iki kısma ayrılmaktadırlar. iç ip adresi bağlı olduğunuz ağ tarafından cihazınıza DHCP tarafından rastgele tahsis edilir ve ağ merkezine(modem vs.) erişiminiz var ise bu ip adresinizi değiştirebilirsiniz. dış ip adresi ile internet servis sağlayıcınız tarafından tahsis edilir ve bunu normal şartlar altında siz kontrol edemezsiniz. Bu genelde bulunduğunuz konuma göre rastgele olarak tahsis edilir. Avrupada çoğunlukla sabit ip adresi standart olsa da Türkiye de ücretli bir servistir. Bu servise sahip değilseniz ip adresiniz bazı aralıklarla otomatik olarak değişecektir.

Cihazınız ile internete bağlandığınızda bağlı olduğunuz ağın dış ip adresi görülmektedir.
Bi iç dış temizlik yapamaz mıyızhaha--

Oyla:
Üst Alt