Haber İos ve android uygulamalarına kdv geliyor :)

Türkiye‘de uzun süredir vergi mükellefi kapsamında sayılmayan yurt dışı kaynaklı kurum ve işletmelere KDV getirilmesi için tebliğ taslağı oluşturuldu. Bu taslakla beraber, Türkiye dışında internet hizmeti satan kurum ve kuruluşların vergi mükellefiolması sağlanacak.

App Store, Google Play, eBay, Amazon ve dahası KDV koyacak
Ara başlıkta bahsettiğimiz şirketlerin sunduğu internet hizmetleri için artık KDV (katma değer vergisi) alınacak. Amazon ve eBay gibi şirketlerin fiziksel ürünleri üzerinde bildiğiniz gibi zaten bir düzenleme olduğu için, burada sadece internet üzerinden satınalınan dijital hizmetler Katma Değer Vergisi kapsamında.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

iOS ve Android uygulamalarına KDV geliyor!

Türkiye‘de uzun süredir vergi mükellefi kapsamında sayılmayan yurt dışı kaynaklı kurum ve işletmelere KDV getirilmesi için tebliğ taslağı oluşturuldu. Bu taslakla beraber, Türkiye dışında internet hizmeti satan kurum ve kuruluşların vergi mükellefiolması sağlanacak.

App Store, Google Play, eBay, Amazon ve dahası KDV koyacak
Ara başlıkta bahsettiğimiz şirketlerin sunduğu internet hizmetleri için artık KDV (katma değer vergisi) alınacak. Amazon ve eBay gibi şirketlerin fiziksel ürünleri üzerinde bildiğiniz gibi zaten bir düzenleme olduğu için, burada sadece internet üzerinden satınalınan dijital hizmetler Katma Değer Vergisi kapsamında.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Burada iki farklı yol ayrımı var; Eğer şirket hizmeti önce Türkiye’deki başka bir şirkete sattıysa ve bu şirket hizmeti dağıtıyorsa bu kapsama girmeyecek. Zaten hizmet için gerekli vergiler Türkiye temsilcisi tarafından veriliyor. Diğer yandan, yine bu şirketlerinTürkiye ofisleri varsa, yine resmi olarak ülkemizde hizmet verdikleri için gerekli vergileri ödediklerinden bu taslağın dışında kalacaklar.

Eğer ki, yurt dışındaki bir hizmeti, direkt olarak Türkiye’deki tüketici vatandaşlara satıyorlarsa, satışı gerçekleştiren şirket tüketicilerden bu hizmet için KDV alacak.

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kaynak:

bebahce1907

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hakan
Cihazım
M2007J3SG
Konular
1
Bi kulağımın arkası kaldı.

mahmutbk77

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahmut
Cihazım
Redmi note 3
Konular
15
vayyy be biz bukadar büyüdükmü diyesim geldi

mendocino_610

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aykut
Cihazım
Mi Note 3
Konular
20
kusura bakmayın da kendi düşen ağlamaz. halk olarak tek birşey size sorulur o da seçim sandığıdır orda ses çıkartmadıktan sonrası boş laf. devlet halka birşey sormaz danışmaz halkı da düşünmez.

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Vergi demek artık yaşamdan soğumak demek :)

Turancen

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
turan
Cihazım
redmi note 4
Konular
2
Tamam tamam sakin sakin ol...

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

brusk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
özgür
Cihazım
Mi 13
Konular
8
Malum şahıslara örtülü ödenekler az geldi herhalde yada yetmiyor, bireysel değilde toplu küfür seansı yapmak lazım daha etkili olur bence

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Neden bu zamana kadar almıyorlar diye düşünüyordum bende, demekki yeni akıllarına gelmiş...

Üst Alt