Soru İnternet kapsama alanı genişletme

mehmet_bayram

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Poco X3 Pro
Konular
61
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
İos26
Telefon Modeli
İphone 13
Bootloader Kilidi
Kapalı
Herkese uzun bir aradan sonra selamlar,

Türk telekom 1000mbps internet kullanıyorum. Modemi, evin içerisinde fazla kablo olmasın diye girişe kurdurttum. Modeme en yakın oda olan oturma odasında 750+mbps internet alabiliyorum ama biraz daha uzaktaki odalara gittiğimde 5ghz çekim gücü düştüğü için otomatik olarak telefon 2.4ghz ye bağlanıyor ve hız 40-50mbps lere düşüyor. 2.4 ghz yi modem ayarlarından kapattığımda ise 5ghz ye bağlanıyor(2 diş çekiyor) ama 100-200 arasında hız alabiliyorum. Fakat 2.4ghzyi bazı ürünler için(akıllı priz, akıllı lamba) kullanmam gerekiyor.

Bende bu durumdan dolayı evin tam orta noktasında olan salona wifi güçlendirici tarzı bir ürün almak istiyorum.

Sorum şu wifi güçlendirici tavsiye eder misiniz? Bu ürün sayesinde 5ghz interneti salon ve diğer uzakta kalan odalar için kapsama alanını artırıp her odada interneti daha verimli kullanabilir miyim? Daha farklı önerileriniz var mı?

Teşekkürler

burak25863

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
burak
Cihazım
note 10 pro
Konular
23
Wi-Fi Güçlendirici Tavsiyeleri

Evinizin orta noktasına yerleştirilecek bir Wi-Fi menzil genişletici (repeater) veya access point ile 5 GHz sinyalini daha uzak odalara taşıyabilirsiniz. İşte önerilen bazı modeller:

Marka/ModelBant DesteğiMaks. HızÖzellikler
TP-Link RE3052.4 GHz + 5 GHz1200 MbpsDual-band, Ethernet portu, kolay kurulum
Mercusys ME302.4 GHz + 5 GHz1200 MbpsGeniş kapsama, LED sinyal göstergesi
Tenda AC5 AC12002.4 GHz + 5 GHz1167 MbpsRouter olarak da kullanılabilir, 4 antenli
Xiaomi Mi Wi-Fi ProSadece 2.4 GHz300 MbpsUygun fiyatlı, kolay kurulum ama 5 GHz yok
Asus RP-N12Sadece 2.4 GHz300 MbpsMIMO anten, sinyal göstergesi, roaming destekli

Detaylı listeyi üzerinden inceleyebilirsiniz.

Alternatif Öneriler

• Mesh Wi-Fi sistemleri: Evinizin farklı noktalarına yerleştirilen birden fazla cihazla tek bir ağ oluşturur. Örneğin TP-Link Deco M4 veya Mercusys Halo H50G gibi modeller, 5 GHz kapsamasını çok daha stabil şekilde yayar.
  • Access Point + Ethernet kablosu: Eğer salonla modem arasında kablo çekme şansınız varsa, bir access point ile doğrudan 5 GHz yayını yapabilirsiniz. Bu yöntem en stabil ve hızlı çözümdür.
  • Powerline adaptör + Wi-Fi çıkışı: Elektrik hattı üzerinden veri taşıyan bu cihazlar, prizden Wi-Fi yayını yapabilir. Ancak evin elektrik altyapısına bağlı olarak performans değişebilir.

Sonuç

Evet, doğru konumlandırılmış bir dual-band Wi-Fi güçlendirici ile 5 GHz sinyalini salon ve diğer odalara taşıyabilir, 2.4 GHz’i ise akıllı cihazlar için aktif tutabilirsiniz. Mesh sistemleri ise daha profesyonel ve uzun vadeli bir çözüm sunar.

Oyla:
Üst Alt