Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhabalar Xiaomi 14 (global) cihazıma yakın zamanda server kayıt yaptırmayı düşünüyorum, ancak kayıttan önce cihazın orjinal efs, modem gibi dosyalarını yedeklemek istiyorum. Cihazın bl kilidi açık twrp atabilirim ancak, hangi dosyaları yedeklemem gerektiğini tam olarak bilmiyorum. Yardımcı olabilecek birisi varsa çok sevinirim teşekkürler.
Merhabalar Xiaomi 14 (global) cihazıma yakın zamanda server kayıt yaptırmayı düşünüyorum, ancak kayıttan önce cihazın orjinal efs, modem gibi dosyalarını yedeklemek istiyorum. Cihazın bl kilidi açık twrp atabilirim ancak, hangi dosyaları yedeklemem gerektiğini tam olarak bilmiyorum. Yardımcı olabilecek birisi varsa çok sevinirim teşekkürler.
telefonu twrp menüsüne getir hocam adb shell
dd if=/dev/block/bootdevice/by-name/modemst1 of=/sdcard/modemst1
dd if=/dev/block/bootdevice/by-name/modemst2 of=/sdcard/modemst2
dd if=/dev/block/bootdevice/by-name/fsg of=/sdcard/fsg
bunları yaz sonra telefonun hafızasında modemst1-2 fsg dosyaları oluşacak bu dosyaları 2-3 yerde yedekle pc bulut usb vs vs bunlar orjinalleri bence bu işlemi server kayıttan sonra da yap o yedegi de yine tutarsın ne olur ne olmaz geri yüklemeyi de anlatayım yine 3 dosyayı telefonun hafızasına at
dd if=/sdcard/modemst1 of=/dev/block/bootdevice/by-name/modemst1
dd if=/sdcard/modemst2 of=/dev/block/bootdevice/by-name/modemst2
dd if=/sdcard/fsg of=/dev/block/bootdevice/by-name/fsg
bunları twrp menüsünde yazarsan hafızasına attıgın dosyaları geri yükler ana dizinde olacak dosyalar
tabi bu dosyalar eskiden fastboot menüsünden de geri yüklenebiliyordu
fastboot flash modemst1 modemst1
fastboot flash modemst2 modemst2
fastboot flash fsg fsg
bununla da fastboottan yüklenebilir 3 dosyayı pcdeki adb klasörüne atacaksın ki dosya dizin adı yazman gerekmesin
imei de sorun oldu silebilirsinde silme işi fastboottan olabilir de olmayabilir de eng romda kesin olur diye düşünüyorum
fastboot erase modemst1
fastboot erase modemst2
fastboot erase fsg
fastbootta failed alırsanız twrp menüsünde deneyin twrp efs silme bu işlem risklidir öyle kopyala yapıştır bişiy olmaz demeyin efs cihazın kimliğidir silerseniz yeniden yapmanız zor veya imkansız olabilir
dd if=/dev/zero of=/dev/block/bootdevice/by-name/modemst1
dd if=/dev/zero of=/dev/block/bootdevice/by-name/modemst2
dd if=/dev/zero of=/dev/block/bootdevice/by-name/fsg
yukardaki yazdıklarım hariç twrp menüsünde backup "yedekle" bölümünde sadece efs seçenegi "mtk işlemcili cihazlarda nvram nvdata seçilmelidir" varsa bu da yukardaki işlemleri yapar efs yedegi alırsınız telefon hafızasından pcye kopyalayıp saklayın "twrp" klasörünü tamamen kopyalayın içindekileri dahil " klasör isimlerini değiştirmeyin geri yüklerken de twrp menüsündeki restore kısmından yapabilirsiniz aldıgınız efs yedegini zaten görecektir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
cihazı kurcalamayı seven biriyseniz böyle bir program da var cihazı twrp menüsündeyken baglayın ve çalıştırın read gpt tıklayın telefondaki tüm bölümleri bulacaktır efs boot recovery fsc modem vsvs yani ilerde bir gün telefonla alakalı yazılımsal bir sorun yaşarsanız sertifika sorunu ıvır zıvır bölümleri geri yükleyebilirsiniz bu arada super metadata userdata bölümleri yedeklemeyin boşuna vaktinizi yemeyin o bölümler rom kurunca romun içinde aynı modeldeki tüm cihazlara kurulan stock bölümler
bu arada yukarıda anlattıgım işlemler komutlar sadece snapdragon işlemcili cihazlar için geçerlidir sadece aşagıdaki ki programı iki farklı işlemci tipinde de kullanabilirsiniz genel bir bilgi verdim biraz uzun oldu
telefonu twrp menüsüne getir hocam adb shell
dd if=/dev/block/bootdevice/by-name/modemst1 of=/sdcard/modemst1
dd if=/dev/block/bootdevice/by-name/modemst2 of=/sdcard/modemst2
dd if=/dev/block/bootdevice/by-name/fsg of=/sdcard/fsg
bunları yaz sonra telefonun hafızasında modemst1-2 fsg dosyaları oluşacak bu dosyaları 2-3 yerde yedekle pc bulut usb vs vs bunlar orjinalleri bence bu işlemi server kayıttan sonra da yap o yedegi de yine tutarsın ne olur ne olmaz geri yüklemeyi de anlatayım yine 3 dosyayı telefonun hafızasına at
dd if=/sdcard/modemst1 of=/dev/block/bootdevice/by-name/modemst1
dd if=/sdcard/modemst2 of=/dev/block/bootdevice/by-name/modemst2
dd if=/sdcard/fsg of=/dev/block/bootdevice/by-name/fsg
bunları twrp menüsünde yazarsan hafızasına attıgın dosyaları geri yükler ana dizinde olacak dosyalar
tabi bu dosyalar eskiden fastboot menüsünden de geri yüklenebiliyordu
fastboot flash modemst1 modemst1
fastboot flash modemst2 modemst2
fastboot flash fsg fsg
bununla da fastboottan yüklenebilir 3 dosyayı pcdeki adb klasörüne atacaksın ki dosya dizin adı yazman gerekmesin
imei de sorun oldu silebilirsinde silme işi fastboottan olabilir de olmayabilir de eng romda kesin olur diye düşünüyorum
fastboot erase modemst1
fastboot erase modemst2
fastboot erase fsg
fastbootta failed alırsanız twrp menüsünde deneyin twrp efs silme bu işlem risklidir öyle kopyala yapıştır bişiy olmaz demeyin efs cihazın kimliğidir silerseniz yeniden yapmanız zor veya imkansız olabilir
dd if=/dev/zero of=/dev/block/bootdevice/by-name/modemst1
dd if=/dev/zero of=/dev/block/bootdevice/by-name/modemst2
dd if=/dev/zero of=/dev/block/bootdevice/by-name/fsg
yukardaki yazdıklarım hariç twrp menüsünde backup "yedekle" bölümünde sadece efs seçenegi "mtk işlemcili cihazlarda nvram nvdata seçilmelidir" varsa bu da yukardaki işlemleri yapar efs yedegi alırsınız telefon hafızasından pcye kopyalayıp saklayın "twrp" klasörünü tamamen kopyalayın içindekileri dahil " klasör isimlerini değiştirmeyin geri yüklerken de twrp menüsündeki restore kısmından yapabilirsiniz aldıgınız efs yedegini zaten görecektir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
cihazı kurcalamayı seven biriyseniz böyle bir program da var cihazı twrp menüsündeyken baglayın ve çalıştırın read gpt tıklayın telefondaki tüm bölümleri bulacaktır efs boot recovery fsc modem vsvs yani ilerde bir gün telefonla alakalı yazılımsal bir sorun yaşarsanız sertifika sorunu ıvır zıvır bölümleri geri yükleyebilirsiniz bu arada super metadata userdata bölümleri yedeklemeyin boşuna vaktinizi yemeyin o bölümler rom kurunca romun içinde aynı modeldeki tüm cihazlara kurulan stock bölümler
bu arada yukarıda anlattıgım işlemler komutlar sadece snapdragon işlemcili cihazlar için geçerlidir sadece aşagıdaki ki programı iki farklı işlemci tipinde de kullanabilirsiniz genel bir bilgi verdim biraz uzun oldu
okuduğum bir kaç yerde yedeklerini almanın daha sağlıklı olduğunu gördüm hocam, eski poco x3 cihazımda da imei işleminden önce ve sonra yedeklerini direkt twrp üzerinden alıp saklamıştım tabi bir sorun yaşamadım ama köşede dursun mantığı
Fastboot komutları ile uğraşmaya gerek yok. Şu program ile kolayca yedek alınabiliyor. Cihazın rootlu olması şart. Programın düzgün çalışabilmesi için yapılması gereken bir kaç işlem var. Açıklamada belirtilmiş.
Yedek almak için Cihazı twrp alıp USB bağladıktan sonra EFS_BACKUP.bat yazan dosyayı calistirmanız yeterlidir
Yedek dosyaları klasör içerisine alınır
Herhangi bir sorunda geri yükleme için yedek dosyalarını efs_backup klasörüne ekleyip
Önce EFS_RESET.bat çalıştırıp reboot recovery yaptıktan sonra
EFS_RESTORE.bat dosyasını calistirmanız yeterlidir .
Önemli Uyarı: EFS yedeğiniz yoksa dosya içindeki EFS_RESET.bat dosyasını çalıştırmayın cihazınızda kalıcı sorunlara neden olur bilginize .
Uyarı:
Eklenen dosyadan dolayı oluşabilecek sorunlardan işlemi yapan kişi sorumludur.