Yardım IMEI Yedeği Alma

BerkayBSK

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Berkay
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
18
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
HyperOS
Telefon Modeli
14T PRO
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaşlar merhaba 14T PRO cihazım var yd daha imei ile herhangi bi işlem yaptırmadım ama bu işlemi yaptırmadan önce IMEI yedeklerinin alınmasını öneriyorlar bu yedeği ben nasıl alabilirim daha sonra cihaza bir şey olursa kurtama şansı oluyormuş lütfen yardımcı olurmusunuz. Bu arada BL Kilidi açık

curtana73

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aziz
Cihazım
POCOPHONE F1
Meslek
Bilgisayar Uzmanı
Konular
39
MTK işlemcili cihazlarda programı ile İMEİ ve modem ayarları yedeklenebilir.

Oyla:

BerkayBSK

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Berkay
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
18
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam çok teşekkür ederim şimdi baktım ama sadece android 2.2 ve android 10 arasında çalıştığı yazıyor sanırım bu program işime yaramıyor

Oyla:

curtana73

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aziz
Cihazım
POCOPHONE F1
Meslek
Bilgisayar Uzmanı
Konular
39
Hocam çok teşekkür ederim şimdi baktım ama sadece android 2.2 ve android 10 arasında çalıştığı yazıyor sanırım bu program işime yaramıyor
Doğrudur, ben denediğimde KitKat Lolipop ve Marshmallow sürümler vardı. O zaman tek töntem twrp ve benzeri recovery programları kalıyor. Denemek istersen cihazına uygun recovery.img dosyası indirip aşağıdaki komutlarla deneyebilirsin:

adb reboot bootloader

bootloader açıldığı zaman:

fastboot boot recovery.img (veya twrp.img) hangisi ise

twrp'den açması lazım, ilk iş fsg, efs, modemst1, modemst2, modem, persist gibi telefonun donanımsal özelliklerinin tutulduğu alanları yedeklemek olsun
daha sonra da boot (twrp flashladıktan sonra recovery, vendor ve system alanlarını yedeklersin

twrp'yi kapatmadan önce de
install (yükle) kısmına gidip twrp.img dosyasını seçip recovery işaretleyerek twrp'yi kalıcı yapabilirsin (istersen)

Oyla:

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
Doğrudur, ben denediğimde KitKat Lolipop ve Marshmallow sürümler vardı. O zaman tek töntem twrp ve benzeri recovery programları kalıyor. Denemek istersen cihazına uygun recovery.img dosyası indirip aşağıdaki komutlarla deneyebilirsin:

adb reboot bootloader

bootloader açıldığı zaman:

fastboot boot recovery.img (veya twrp.img) hangisi ise

twrp'den açması lazım, ilk iş fsg, efs, modemst1, modemst2, modem, persist gibi telefonun donanımsal özelliklerinin tutulduğu alanları yedeklemek olsun
daha sonra da boot (twrp flashladıktan sonra recovery, vendor ve system alanlarını yedeklersin

twrp'yi kapatmadan önce de
install (yükle) kısmına gidip twrp.img dosyasını seçip recovery işaretleyerek twrp'yi kalıcı yapabilirsin (istersen)
bilgilendirme amaçlı söylüyorum "mtk işlemcili telefonlarda fsg,efs,modemst-1,2 " bulunmaz nvram nvdata bölümleri bulunur bu bölümler yedeklenmelidir sonra bu yedek pc veya bulutta saklanırsa iyi olur bir tür kullanıcıyı garanti altına alır
ve mtk işlemcili 'dimensity' cihazlarda twrp yi boot edemezsiniz boot edebilen cihaz görmedim desem yeri flashlayıp hemen ardından cihaz hiç sistem boot etmeden twrp menüsüne girilmelidir tuşlarla veya komutla öncelikle flashlama için
fastboot flash recovery_a xxx.img
recoverye girmek için tuş harici fastboot komutu
fastboot reboot recovery
twrp menüsüne girdiniz backup kısmına baktınız ki nvram nvdata bölümleri yok ee nasıl yedek alınacak onun da çözümü pc telefonu yine twrp modundayken pcye baglıyorsunuz terminal penceresine "cmd" ekranı

adb shell

• dd if=/dev/block/nvdata of=/sdcard/nvdata
  • dd if=/dev/block/nvram of=/sdcard/nvram
komutları girdikten sonra telefonun hafızasına girin pc den 2 adet dosya olacak nvram nvdata bu dosyaları güzel bir yerde saklayın telefonun hafızasında güvenli değil

yedegi geri yüklemek için de dosyaları tekrar telefonun hafızasına atıyorsunuz
adb shell
  • dd if=/sdcard/nvdata of=/dev/block/nvdata
  • dd if=/sdcard/nvram of=/dev/block/nvram
biraz uzun oldu ama temiz bilgi

Oyla:

BerkayBSK

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Berkay
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
18
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam yardımlarınız için çok teşekkür ederim sizlere işten çıkıp eve gittiğimde bu yöntemle yapmayı bir deneyeceğim.

Oyla:

curtana73

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aziz
Cihazım
POCOPHONE F1
Meslek
Bilgisayar Uzmanı
Konular
39
bilgilendirme amaçlı söylüyorum "mtk işlemcili telefonlarda fsg,efs,modemst-1,2 " bulunmaz nvram nvdata bölümleri bulunur bu bölümler yedeklenmelidir sonra bu yedek pc veya bulutta saklanırsa iyi olur bir tür kullanıcıyı garanti altına alır
ve mtk işlemcili 'dimensity' cihazlarda twrp yi boot edemezsiniz boot edebilen cihaz görmedim desem yeri flashlayıp hemen ardından cihaz hiç sistem boot etmeden twrp menüsüne girilmelidir tuşlarla veya komutla öncelikle flashlama için
fastboot flash recovery_a xxx.img
recoverye girmek için tuş harici fastboot komutu
fastboot reboot recovery
twrp menüsüne girdiniz backup kısmına baktınız ki nvram nvdata bölümleri yok ee nasıl yedek alınacak onun da çözümü pc telefonu yine twrp modundayken pcye baglıyorsunuz terminal penceresine "cmd" ekranı

adb shell

• dd if=/dev/block/nvdata of=/sdcard/nvdata
  • dd if=/dev/block/nvram of=/sdcard/nvram
komutları girdikten sonra telefonun hafızasına girin pc den 2 adet dosya olacak nvram nvdata bu dosyaları güzel bir yerde saklayın telefonun hafızasında güvenli değil

yedegi geri yüklemek için de dosyaları tekrar telefonun hafızasına atıyorsunuz
adb shell
  • dd if=/sdcard/nvdata of=/dev/block/nvdata
  • dd if=/sdcard/nvram of=/dev/block/nvram
biraz uzun oldu ama temiz bilgi
Çok teşekkür ederim hatırlattığınız için üzun zamandır mtk cihaz kullanmadığım için nvram ve nvdata olayını unutmuştum. Birkaç yıl önce Lenovo A7000 telefonum vardı. NRAM error = 10 hatası alıyordum wifi açınca, onu da düzeltmiş ve telefonu satana iade etmiştim.

Oyla:
Üst Alt