Yardım IMEI Yardım?

Furkan Tekinşen

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan T.
Cihazım
Note 10 Pro
Meslek
Mühendis
Konular
32
Arkadaşlar selam, Mi9se den, note 10 pro ya geçtim. İşin aslı ses kalitesi ve ekran haricinde hiç bir fark göremedim. Hatta oyun oynarken bu telde çok kasma oluyor, çok şaşırdım.
Imei repair işlemleri eskisi gibi yapılmıyormuş sanırım. Direnç değişim işlemini araştırdım, yeni telefonun arka kısmının açılmasına karşıyım.
Bootloader kilidini telefonu aldığımda açmayıda unutmuşum, onca datayı yedek almak gözümü korkutuyor ama mecburum, biliyorum.
Sorun şu : Bootlader kilidi açılacak, twrp yüklenecek, imei işlemi yapılacak sonrasında costum rom yüklenecek.
Merak ettiğim olay imei işlemini yaptıktan sonra twrp den, herhangi bir rom yükledikten sonra öncesinde yedeğini aldığımız imei geri yüklenesek imei ile ilgili bir sorun yaşarmıyız.

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
custom rom falan yüklemek zorunlu değil. Direnç değişimi olmazsa bu cihazlarda her güncelleme de rom yükleme işleminde modem yüklenmesi gerekir.

Astronot

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi 9T
Konular
14
Güncelleme öncesi TWRPden modem yedeğini alsak güncelleme sonrası bunu geri yüklememiz yeterli olur mu?

nazimozer53

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
nazım özer
Cihazım
redmi note 10 p
Konular
2
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
burada arkadaşımız her şeyi gayet basit anlatmış bende şahsen buradaki videoyu izleyerek ve paylaşılan dosyalar ile kendi telefonumun imei tamirini yaptım. özelleştirilmiş miui harici romları yüklediğimde modm dosyası flashlamaya gerek kalmadan telefon açılıyor ancak miui tabanlı romları yükleyince mutlaka modem dosyası yüklemem gerekti. birazda araştırmak lazım bootloder kilidi nasıl açılır, hangi beklenti ile hangi romu nasıl kurmalıyım falan gibi konular için.....

yaaplu

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Naci
Cihazım
RedmiNote12pro
Meslek
Grafik Tasarım
Konular
17
Arkadaşlar selam, Mi9se den, note 10 pro ya geçtim. İşin aslı ses kalitesi ve ekran haricinde hiç bir fark göremedim. Hatta oyun oynarken bu telde çok kasma oluyor, çok şaşırdım.
Imei repair işlemleri eskisi gibi yapılmıyormuş sanırım. Direnç değişim işlemini araştırdım, yeni telefonun arka kısmının açılmasına karşıyım.
Bootloader kilidini telefonu aldığımda açmayıda unutmuşum, onca datayı yedek almak gözümü korkutuyor ama mecburum, biliyorum.
Sorun şu : Bootlader kilidi açılacak, twrp yüklenecek, imei işlemi yapılacak sonrasında costum rom yüklenecek.
Merak ettiğim olay imei işlemini yaptıktan sonra twrp den, herhangi bir rom yükledikten sonra öncesinde yedeğini aldığımız imei geri yüklenesek imei ile ilgili bir sorun yaşarmıyız.
Senin yapacak oldugun seyler sirayla sunlar. 1. Bl actiktan sonra twrp gir orjinal efs ve modem dosyalarini yedekle dursun herzaman lazim olacak. 2. Repair yapildiktan sonra tekrar efs ve modem yedegini al. 3. Her rom kurdugunda yada guncelleme yaptiginda nv data hatasi aldiginda modem restore yap. Ben bu sekilde kullaniyordum. Alternatif olarak orjinal efs modem restore edersin guncelleyip, sonrasinda ise repairli modem efs ile digerine gecersin
Alternatif cok.😊 not miu 14 te bu halen ise yariyormu bilmiyorum. 13 te bu sekilde kullaniyordum. Custom yada global farketmez.

Son düzenleme:

Astronot

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi 9T
Konular
14
Senin yapacak oldugun seyler sirayla sunlar. 1. Bl actiktan sonra twrp gir orjinal efs ve modem dosyalarini yedekle dursun herzaman lazim olacak. 2. Repair yapildiktan sonra tekrar efs ve modem yedegini al. 3. Her rom kurdugunda yada guncelleme yaptiginda nv data hatasi aldiginda modem backup yap. Ben bu sekilde kullaniyordum. Alternatif olarak orjinal efs modem restore edersin guncelleyip, sonrasinda ise repairli modem efs ile digerine gecersin
Alternatif cok.😊 not miu 14 te bu halen ise yariyormu bilmiyorum. 13 te bu sekilde kullaniyordum. Custom yada global farketmez.
3. Modem restore demek istedin galiba. Repair edilmiş modem dosyasını güncellemeden önce yedekleyip güncellemeden sonra geri yüklüyoruz. Doğru mudur?

yaaplu

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Naci
Cihazım
RedmiNote12pro
Meslek
Grafik Tasarım
Konular