Soru IMEI süresini nasıl öğrenebilirim?

Misantropisk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
İbrahim
Cihazım
Note 9 pro
Konular
72
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI global 13.0.4
Telefon Modeli
Poco X3 pro
Bootloader Kilidi
Kapalı
Selamlar. İkinci el x3 pro aldım. Yurtdışı bootlader kapalı ve herhangi bir IMEI işlemi yapılmadı. Herşeyi orijinal duruyor. Aldığım kişi yaklaşık 4 aydır kullandığını söylemişti. Ancak sim 1 e mi 2 ye mi taktı ya da ikisinide kullandı mi bilmiyor. Emin olduğumuz tek şey 4 ay civarı kullandığı (onun söylediği). Pat diye kapanmasından tedirgin oluyorum. İstediğim şey hani belki dirençsiz kayıt yöntemi çıkar diye kullanabilmek 4 ay kadar. Bir iki yerde çıkma olasılığı yüksek duruyor. Velhasıl kelam o dikkat etmemiş. Ben ne zaman kapanır sim ya da simler öğrenmenin bir yolu yordamı var mıdır ? Yardımcı olacak kişilere şimdiden teşekkürler.

trsalgado

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
s4
Konular
19
imei ile ilgili sms gelirse onunla haberiniz olur, başka bir yol var mı sanmıyorum

Oyla:

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Süreyi bilemezsiniz. Ama şebeke gitmeden başvuru yapmanız bootloader kilidini açmanız maddi yararınıza olacaktır. bu cihazdaki koruma donanımsal bir korumadır. Ve donanımsal müdahale ile aşılır. imkansız olmamakla birlikte çok çok düşük bir ihtimali beklemektesiniz..

Oyla:

_yasin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
S23U 12/256
Konular
6
Yanlış hatırlamıyorsam E-Devlet üzerinden IMEI' yi sorguladığınızda eğer süre başlamışsa "Kayıt dışı olduğu tespit edilen.." yazarken, henüz hiç SIM takılıp kullanılmamış olan yuvanın IMEI' si için kayıt bulunamadı gibi bir uyarı çıkıyordu. Kalan süre bilinmez ama şuan kullanmadığınız slottaki IMEI' ye ait sürenin başlayıp başlamadığı anlaşılabilir.​

Oyla:

Misantropisk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
İbrahim
Cihazım
Note 9 pro
Konular
72
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
imei ile ilgili sms gelirse onunla haberiniz olur, başka bir yol var mı sanmıyorum
Evet araştırdım ancak sanırım ama uyarısını beklemekten başka çare yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Süreyi bilemezsiniz. Ama şebeke gitmeden başvuru yapmanız bootloader kilidini açmanız maddi yararınıza olacaktır. bu cihazdaki koruma donanımsal bir korumadır. Ve donanımsal müdahale ile aşılır. imkansız olmamakla birlikte çok çok düşük bir ihtimali beklemektesiniz..
Şebeke gittikten sonra bootloader başvurusu donanımsal olarak mı yapılıyor ancak hocam ?

Oyla:

Misantropisk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
İbrahim
Cihazım
Note 9 pro
Konular
72
Yanlış hatırlamıyorsam E-Devlet üzerinden IMEI' yi sorguladığınızda eğer süre başlamışsa "Kayıt dışı olduğu tespit edilen.." yazarken, henüz hiç SIM takılıp kullanılmamış olan yuvanın IMEI' si için kayıt bulunamadı gibi bir uyarı çıkıyordu. Kalan süre bilinmez ama şuan kullanmadığınız slottaki IMEI' ye ait sürenin başlayıp başlamadığı anlaşılabilir.​
Kullanılmayan slottaki IMEI süresinin başlayıp başlamadığı takıldığında gelen SMS ile, ondan mı bahsediyorsunuz başka bir yöntem mi var hocam ? Dediğiniz kayıt dışı olduğu tespit edilen ibare mi ?

Oyla:

_yasin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
S23U 12/256
Konular
6
IMEI'yi e-devlette sorgulatınca çıkan sonucu diyorum. "Kayıt dışı olduğu tespit edilen" demiyorsa süre başlamamış demektir.

Oyla:

Misantropisk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
İbrahim
Cihazım
Note 9 pro
Konular
72
IMEI'yi e-devlette sorgulatınca çıkan sonucu diyorum. "Kayıt dışı olduğu tespit edilen" demiyorsa süre başlamamış demektir.
Dedi hocam IMEI 1 ve 2de de. Baktım. Bootloader başvurusu yaptım. Bu başvuruyu yaptıktan sonra iki slotta da sinyal gitse bile yani süre dolsa bile bootloader başvurusunda bulunmuş olmam yeterli değil mi bilindik yolla kayıt ettirmek için ?

Oyla:

_yasin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
S23U 12/256
Konular
6
Dedi hocam IMEI 1 ve 2de de. Baktım. Bootloader başvurusu yaptım. Bu başvuruyu yaptıktan sonra iki slotta da sinyal gitse bile yani süre dolsa bile bootloader başvurusunda bulunmuş olmam yeterli değil mi bilindik yolla kayıt ettirmek için ?
Doğrudur, başvuru yapmış olmanız yeterli. Ancak süreyi uzatmamak adına Mi hesabından çıkış yapmayın ve telefonu sıfırlamayın. Farkında olmadan yapacağınız bazı işlemler süreyi uzatabilir, örneği çok.​

Oyla:

Misantropisk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
İbrahim
Cihazım
Note 9 pro
Konular
72
Doğrudur, başvuru yapmış olmanız yeterli. Ancak süreyi uzatmamak adına Mi hesabından çıkış yapmayın ve telefonu sıfırlamayın. Farkında olmadan yapacağınız bazı işlemler süreyi uzatabilir, örneği çok.​
Şebeke giderse diğerine geçtiğimde doğal olarak süre uzamış olacak değil mi facepalm~~ hatta diğerinde süresini bilmediğim için belki o da gitmiş olacak hatta belki kapanmıştır. Her türlü bekleyeceğim yani... Sağolun yinede. Size özelden bir soru sorma şansım var mı konu dışı olduğu için ?

Oyla:
Üst Alt