Yardım İmei Sorunu

Kadirselimoglu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
9
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI global 11.0.7
Telefon Modeli
Redmi note9pro
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaşlar bugün redmi note 9pro cihazıma imei attiracagim. Fakat okuduğum şeylerden dolayı kafam karıştı. İmei atma işlemi normal MIUI sistemini bozuyor mu? Yani ben normal bir şekilde telefon ayarlarından vs güncelleme yapamayacak mıyım? Sürekli saçma sapan programlarla mi güncelleme yapmak zorunda kalacağım? Bir diğer konu imei den sonra bankacılık vs uygulamalarını kullanamayan arkadaşlar olmus, bu sorrunu yasamamk için imei attirirken nelere dikkat etmeliyim. Telefoncuya ne söylemeliyim? Twrp denen de bir konu var bunu da doğru bir şekilde açıklayabilir misiniz? Bu işlerden çok anlamadığım için telefoncuya söyleyeceğim yapması gerekeni

mustafagokhankarabulut

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
gokhan
Cihazım
Poco F2 Pro
Konular
19
Merhaba

Eğer Bootloader kilidi açılacaksa (İşlem yapmak için açık olması gerekir) telefonun sıfırlanıcak.daha önce açılmışsa birşey olmaz.Kontrol için telefonun ilk açılışında redmi logosunun üzerinde açık kilit resmi görüyorsan kilidin açık demektir sıfırlama olmaz ama birşey yok ise kilidinin açılması gerekir ve telefon sıfırlanır.Miui sisteminde sıkıntı yaşamazsın sadece sıfırlama ve güncellemeyi twrp üzerinden yapıcaksın.ayrıca telefonda root işlemi varsa bankacılık uygulamaları uyarı verir ve hes gibi uygulamalar çalışmaz.rootu kaldırman lazım. Telefoncuya deki; imei attıktan sonra rootu kaldır veya imei attıktan sonra bana stabil bir rom kur ve root atma. ayrıca eğer rom atıcaksa benim tavsiyem xiaomi.eu romu olsun. birde sana twrp'den sıfırlama ve güncelleme işlemini nasıl yapacağını göstersin. bu kadar.

Oyla:

Kadirselimoglu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba

Eğer Bootloader kilidi açılacaksa (İşlem yapmak için açık olması gerekir) telefonun sıfırlanıcak.daha önce açılmışsa birşey olmaz.Kontrol için telefonun ilk açılışında redmi logosunun üzerinde açık kilit resmi görüyorsan kilidin açık demektir sıfırlama olmaz ama birşey yok ise kilidinin açılması gerekir ve telefon sıfırlanır.Miui sisteminde sıkıntı yaşamazsın sadece sıfırlama ve güncellemeyi twrp üzerinden yapıcaksın.ayrıca telefonda root işlemi varsa bankacılık uygulamaları uyarı verir ve hes gibi uygulamalar çalışmaz.rootu kaldırman lazım. Telefoncuya deki; imei attıktan sonra rootu kaldır veya imei attıktan sonra bana stabil bir rom kur. eğer rom atıcaksa mümkünse xiaomi.eu romu olsun. birde sana twrp'den sıfırlama ve güncelleme işlemini nasıl yapacağını göstersin. bu kadar.
Anladım peki rootu kaldirirsa normal bir şekilde cihaz ayarlarından sıfırlama ve güncelleme yapabilir miyim?

Oyla:

mustafagokhankarabulut

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
gokhan
Cihazım
Poco F2 Pro
Konular
19
Anladım peki rootu kaldirirsa normal bir şekilde cihaz ayarlarından sıfırlama ve güncelleme yapabilir miyim?

Rootu kaldırırsa Bankacılık ve diğer uygulamalar sana sıkıntı çıkarmaz. Güncelleme ve sıfırlama işlemini etkilemez yine twrp üzerinden yapman gerekir.

ama dediğim gibi xiaomi.eu rom yüklettirirsen güncellemeyi miui üzerinden yapabilirsin. ama sıfırlama yine twrp den olucak.

Oyla:

emrahk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
41
imei den sonra yine ilk günkü gibi rootsuz twrp siz kullanmak istiyorsanız cihazda ki magisk modülü kaldırın. twrp de silinecek ve bugün kullandığınız gibi sorunsuz kullanmaya devam edeceksiniz. diğer türlü yeni güncellemeler geldiğinde twrp uyum sorunu yaşarsa cihazınız açılmayacak tekrar rom kurmak zorunda kalacaksınız. sorunsuz ve uğraşsız bir deneyim için global rom üzerinde root (Magisk) kaldırmanız yeterlidir.

Oyla:

Kadirselimoglu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
imei den sonra yine ilk günkü gibi rootsuz twrp siz kullanmak istiyorsanız cihazda ki magisk modülü kaldırın. twrp de silinecek ve bugün kullandığınız gibi sorunsuz kullanmaya devam edeceksiniz. diğer türlü yeni güncellemeler geldiğinde twrp uyum sorunu yaşarsa cihazınız açılmayacak tekrar rom kurmak zorunda kalacaksınız. sorunsuz ve uğraşsız bir deneyim için global rom üzerinde root (Magisk) kaldırmanız yeterlidir.
dediğiniz gibi kaldırıdm teşekkür ederim yorumlarınız için
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Rootu kaldırırsa Bankacılık ve diğer uygulamalar sana sıkıntı çıkarmaz. Güncelleme ve sıfırlama işlemini etkilemez yine twrp üzerinden yapman gerekir.

ama dediğim gibi xiaomi.eu rom yüklettirirsen güncellemeyi miui üzerinden yapabilirsin. ama sıfırlama yine twrp den olucak.
telefona global rom yüklüyorlarmış, magisk'i kaldırdım. telefoncu bana güncellemelerini eskisi gibi ayarlardan yapacaksın bir değişiklik yok dedi

Oyla:

emrahk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
41
dediğiniz gibi kaldırıdm teşekkür ederim yorumlarınız için
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

telefona global rom yüklüyorlarmış, magisk'i kaldırdım. telefoncu bana güncellemelerini eskisi gibi ayarlardan yapacaksın bir değişiklik yok dedi
şu anda twrp yerine stock recovery açılıyorsa güncellemelerde bir sorun yaşamadan kullanabilirsiniz cihazınızı

Oyla:
Üst Alt