Yardım IMEI sonrası Root

asamed004

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
asamed
Cihazım
redmi 8
Konular
29
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
global
Telefon Modeli
redmi note 8
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhaba. Redmi Note 8 cihazıma IMEI attırdım. Sonrasında telefona Magisk adlı uygulama gelmiş ve cihaz yeniden başlatırken kameranın altında açık kilit simgesi çıkıyor (sanırım BL açık) . Banka uygulamalarına girerken de uyarı veriyor. Bu durumdan nasıl kurtulurum. ?

mad_080

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Ali
Cihazım
Mi9T 6/128
Konular
4
Magisk/ayarlar/ magisk hideyi acin. Magis ana menu sol ust menude magisk hide cikar.ordan bankacilik uygulamarinin yanina tik isaret koyun gizlemis olmasi lazim. Bilmiyorsaniz magiskle pek oynamayin derim sonucta 1 defa veriyor o uyariyi bende bu sekilde kullaniyorum sorun olmuyor.

Oyla:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Cihazda repair yapıldığı için BL kapatmanızı önermem ancak magisk'i kaldırabilirsiniz.

Oyla:

asamed004

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
asamed
Cihazım
redmi 8
Konular
29
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Magisk/ayarlar/ magisk hideyi acin. Magis ana menu sol ust menude magisk hide cikar.ordan bankacilik uygulamarinin yanina tik isaret koyun gizlemis olmasi lazim. Bilmiyorsaniz magiskle pek oynamayin derim sonucta 1 defa veriyor o uyariyi bende bu sekilde kullaniyorum sorun olmuyor.
hocam dediğiniz gibi yaptım uyarı kalmıyor ancak güvenlik açığı oluşuyor diye rahatsızım açıkçası. imei atmadan önce orjinal telefon gibiydi şuan gözümde karardı, eski haline döndürmek istiyorum açıkçası.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Cihazda repair yapıldığı için BL kapatmanızı önermem ancak magisk'i kaldırabilirsiniz.
hocam magisk'i kaldırıyorum ancak root kalkmıyor sanırım. youtube vanced yüklemeye çalışıyorum imei attıktan sonra sürekli hata veriyor. ayrıca BL açık ve telefon rootluyken sanki güvenlik açığı var ve bu işten zararlı çıkacağım gibi hissediyorum.

Oyla:

aksugillerden

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
murat
Cihazım
mi9 se
Konular
3
Merhaba. Redmi Note 8 cihazıma IMEI attırdım. Sonrasında telefona Magisk adlı uygulama gelmiş ve cihaz yeniden başlatırken kameranın altında açık kilit simgesi çıkıyor (sanırım BL açık) . Banka uygulamalarına girerken de uyarı veriyor. Bu durumdan nasıl kurtulurum. ?
hocam konu dışı soru soruyorum ancak IMEI nereden attırdınız acaba ? bende IMEI için arkadaş aramaktayım.

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Bootloader kilidide kapalı olursa ve imei ilerleyen aylarda btk tarafından kapatılırsa bu sefer tekrar imei atmak için cihazın içini açılıcak asıl o zaman orjinalligini kaybeder diye düşünüyorum :)
Ben cihazimda custom rom ve rootlu kullanıyorum uzun zamandır bi çok kez mobil bankacılık ve bitcoin işlemleriyle meşgulüm hiç bi sorun olmaz android+magisk özgürlüktür.
Banka uyarılarını atlamak istiyorsanız magis ayarlarından farklı bi isimle yeniden yükle seçeneği var oraya girin manager yazan kısma kendi adınızı yazıp oluşturun tamamdır.

Oyla:

asamed004

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
asamed
Cihazım
redmi 8
Konular
29
hocam konu dışı soru soruyorum ancak IMEI nereden attırdınız acaba ? bende IMEI için arkadaş aramaktayım.
satın aldığım yer imei attı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bootloader kilidide kapalı olursa ve imei ilerleyen aylarda btk tarafından kapatılırsa bu sefer tekrar imei atmak için cihazın içini açılıcak asıl o zaman orjinalligini kaybeder diye düşünüyorum :)
Ben cihazimda custom rom ve rootlu kullanıyorum uzun zamandır bi çok kez mobil bankacılık ve bitcoin işlemleriyle meşgulüm hiç bi sorun olmaz android+magisk özgürlüktür.
Banka uyarılarını atlamak istiyorsanız magis ayarlarından farklı bi isimle yeniden yükle seçeneği var oraya girin manager yazan kısma kendi adınızı yazıp oluşturun tamamdır.
çevremde 2-3 kişi de benzer şekilde xiaomi cihaz alıp imei yükletip kullanmaya başladılar. ancak onlarda BL kilidi kapalı ve Magisk yok sanırım rootlu değil cihazları. ardından benim cihazım bu şekilde olunca yalan yok korkmaya başladım. dediğiniz gibi yapayım o halde. teşekkürler.

Oyla:

Faruk 04

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Mi note 10 lite
Meslek
Öğrenci
Konular
11
Hocam dediğiniz durumun aynısını ben de yaşadım, hatta dediğiniz gibi öncesinde orjinal gibi hissedip sonrasında benim de gözümde karardı.
Hocam ben bu root olayını telefoncuma danıştım, o da root'u kapatmak için yeni Rom (yazılım) attı. Yeni yazılım sonrası telefon ilk aldığımız günkü gibi olur ve root kalkar. Tek farkı telefonunuzun sadece tek sim yuvası aktif olur, diğerini kullanamazsınız. Gerçi bu her IMEI atılan telefon için geçerlidir. Ayrıca format atmanız veya reset durumunda da IMEI'niz gider. (Eğer dediğim gibi yazılım işlemini yaparsanız)
Zaten bunun pek büyük bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Eğer format atmanız gereken bir durum olmasında belli bir fiyat karşılığında (ya da kendiniz de yapabilirsiniz) yeniden rom (yazılım) atarsınız. Kolay gelsin.
Ha, bu arada IMEI atma işlemine ne kadar ücret ödediniz? (eğer ödediyseniz)

Oyla:

asamed004

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
asamed
Cihazım
redmi 8
Konular
29
Hocam dediğiniz durumun aynısını ben de yaşadım, hatta dediğiniz gibi öncesinde orjinal gibi hissedip sonrasında benim de gözümde karardı.
Hocam ben bu root olayını telefoncuma danıştım, o da root'u kapatmak için yeni Rom (yazılım) attı. Yeni yazılım sonrası telefon ilk aldığımız günkü gibi olur ve root kalkar. Tek farkı telefonunuzun sadece tek sim yuvası aktif olur, diğerini kullanamazsınız. Gerçi bu her IMEI atılan telefon için geçerlidir. Ayrıca format atmanız veya reset durumunda da IMEI'niz gider. (Eğer dediğim gibi yazılım işlemini yaparsanız)
Zaten bunun pek büyük bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Eğer format atmanız gereken bir durum olmasında belli bir fiyat karşılığında (ya da kendiniz de yapabilirsiniz) yeniden rom (yazılım) atarsınız. Kolay gelsin.
Ha, bu arada IMEI atma işlemine ne kadar ücret ödediniz? (eğer ödediyseniz)
Hocam telefonu satın alırken imei için ücret alınmayacağı söylendi o yüzden ödeme yapmadım.

Oyla:

Hiparci

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hiparci
Cihazım
Redmi note 4
Konular
7
Mifalsh ile fastboot rom atarsanız hem twrp hem root silinmiş olur. Ama bl kapatmamaya önemle dikkat etmenizi öneririm.

Oyla:
Üst Alt