Soru IMEI Silinme Veya Silinmeme Durumu

Muhammed6034

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
mi 9t
Konular
130
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
-
Telefon Modeli
-
Bootloader Kilidi
Açık
Öncelikle selamün aleyküm hocalarım. Kafamı sürekli karıştıran durum ile aranızdayim sorum şu şekilde

Aşağıdaki cihazlarda yaptığım işlemler ve sonuçlarını sizlere belirtim fakat bazı modellerde IMEI gidiyor bunların herhangi bir listesi varmı yoksa deneme yanılma ilemi anlarız ( IMEI Programların Hepsi farklımı aynımı mesela) yorumlarınızı bekliyorum hocalarım H.kadioglu Zenex

Poco X3 NFC (Yaptığım İşlemler Rom Attım Mi Flash İle + Güncelleme Yaptım + Hard Reset Attım Ve IMEI Hiçbir Şekilde Gitmedi) Sadece Telefon Ayarından Format Atmadım IMEI Gider Diye

Poco M3: (Yaptığım İşlemler Rom Attım Mi Flash İle + Güncelleme Yaptım + Hard Reset Attım Ve IMEI Hiçbir Şekilde Gitmedi) Sadece Telefon Ayarından Format Atmadım IMEI Gider Diye

Redmi Note 9S: (Yaptığım İşlemler Rom Attım Mi Flash İle + Güncelleme Yaptım + Hard Reset Attım Ve IMEI Hiçbir Şekilde Gitmedi) Sadece Telefon Ayarından Format Atmadım IMEI Gider Diye

Redmi Note 10S: (Yaptığım İşlemler Güncelleme Yaptım + Hard Reset Attım + Telefon Ayarından Format Attım Ve IMEI Hiçbir Şekilde Gitmedi)

Mi 10'T (Yaptığım İşlemler: Mi Flash İle Rom Attım IMEI vs Gitmedi)

Güncelleme: Komşumuzun: Cihazina Yaptığım İşlemler ( Redmi Note 8 Pro ) Hard Reset Attım IMEI vs Gitmedi

Son düzenleme:

tıslayankedi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MIUI Destek
Cihazım
POCO X3 PRO
Meslek
ROM Geliştiricisi
Konular
36
Hocam selam, öncelikle şunu belirtmeliyim. Her telefoncunun imei atma şekli biraz farklı oluyor. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır misali.

Örneğin arkadaşımın X3 nfc sinde imei uçmuştu. Ancak ben akıllılık edip TWRP > backup menüsünden EFS ve Modem klasörlerini yedeklemiştim. Recover diyip geri yüklediğinde düzelmişti.

Genel olarak forumda paylaşılan QCN dosyalarını kullanarak, bir imei numarasını havuzdan satın alıp yada hurda bir cihazdan alıp DFT Pro ile imei atılıyor. Bazı marka / model cihazlara da dirençle(arka kapağı açıp anakarta direnç takarak) imei atılıyor. İşte onlarda fabrika ayarlarına da çevirsen imei uçabiliyor. DFT PRO da zaten yanlış hatırlamıyorsam 1100 tl civarlarında bir program.

Oyla:

trsalgado

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
s4
Konular
19
redmi note 8 pro için Youtube de videosu var, ona bakarak yapabilirsiniz,

Oyla:

Muhammed6034

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
mi 9t
Konular
130
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam selam, öncelikle şunu belirtmeliyim. Her telefoncunun imei atma şekli biraz farklı oluyor. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır misali.

Örneğin arkadaşımın X3 nfc sinde imei uçmuştu. Ancak ben akıllılık edip TWRP > backup menüsünden EFS ve Modem klasörlerini yedeklemiştim. Recover diyip geri yüklediğinde düzelmişti.

Genel olarak forumda paylaşılan QCN dosyalarını kullanarak, bir imei numarasını havuzdan satın alıp yada hurda bir cihazdan alıp DFT Pro ile imei atılıyor. Bazı marka / model cihazlara da dirençle(arka kapağı açıp anakarta direnç takarak) imei atılıyor. İşte onlarda fabrika ayarlarına da çevirsen imei uçabiliyor. DFT PRO da zaten yanlış hatırlamıyorsam 1100 tl civarlarında bir program.
redmi note 8 pro için Youtube de videosu var, ona bakarak yapabilirsiniz,
Güncelleme: Komşumuzun: Cihazina Yaptığım İşlemler ( Redmi Note 8 Pro ) Hard Reset Attım IMEI vs Gitmedi

Oyla:

Muhammed6034

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
mi 9t
Konular
130

Teşekkürler bilgi için keşke tek program olsa en azından bizde bilirdik ama birden fazla program olunca kayıt için deneme yanılma yöntemi bize düşüyor IMEI gitse telefona birşey olsa zararida bize oluyor 😔🥴

Oyla:

turkay1

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
11T
Konular
30
Telefonuma imei repair yapılmıştı. Hattımı değiştirmek istedim hattı değiştirdim ve imei uçmadı, buraya kadar sıkıntı yok. Sonrasından tekrar hat değiştirip üstüne bir de numara değiştirdim bunu yaptığımda ise imei uçtu. Numara değişikliğinde imei gitti anlayacağınız. Miflash ile rom yüklemede, hard resette fabrika ayarlarında ve güncellemelerde bende de imei gitmedi.

Oyla:

Muhammed6034

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
mi 9t
Konular
130
Telefonuma imei repair yapılmıştı. Hattımı değiştirmek istedim hattı değiştirdim ve imei uçmadı, buraya kadar sıkıntı yok. Sonrasından tekrar hat değiştirip üstüne bir de numara değiştirdim bunu yaptığımda ise imei uçtu. Numara değişikliğinde imei gitti anlayacağınız. Miflash ile rom yüklemede, hard resette fabrika ayarlarında ve güncellemelerde bende de imei gitmedi.
İlginçmiş sizin IMEI gitme durumu ilk defa duydum bu şekilde IMEI gidildiğini

Oyla:

vural49

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 8
Konular
2
Teknik olarak bu mümkün değil. IMEI numarası cihaza yazılır. Bazı durumlarda ise numara üzerinden eşleşme yapılır. Marka model nedir?

Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

turkay1

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
11T
Konular
30
Teknik olarak bu mümkün değil. IMEI numarası cihaza yazılır. Bazı durumlarda ise numara üzerinden eşleşme yapılır. Marka model nedir?

Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Redmi note 9 mtk işlemcili

Oyla:
Üst Alt