Yardım IMEI Numaranız klonlanmıştır

• Konbuyu başlatan bmys9
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 17
  • Görüntüleme 3K

bmys9

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Arda
Cihazım
Redmi 5 Plus
Meslek
Öğrenci
Konular
8
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global Rom
Telefon Modeli
Redmi 5 Plus
Bootloader Kilidi
Açık
Daha demin böyle bir mesaj geldi imei numaramı girip devletten baktım kontrol için gerçekten de klonlanmış ne yapabilirim ?

Roadronners

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi A1
Konular
2
İyi günler garanti ve fatura varsa ilk önce aldığınız firma ile bağlantı kurun eğer sonuç alamazsınız tüketici hakem heyetine şikayet edebilirsiniz son olarak ise sizin kullanmış olduğunuz cep telefonu numaranızı telefonunuz IMEI si ile eşleştirme yapıp kullana bilirsiniz (ister btk isterse almış olduğunuz firma aracı ile yapabilirsiniz)

Oyla:

bmys9

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Arda
Cihazım
Redmi 5 Plus
Meslek
Öğrenci
Konular
8
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İyi günler garanti ve fatura varsa ilk önce aldığınız firma ile bağlantı kurun eğer sonuç alamazsınız tüketici hakem heyetine şikayet edebilirsiniz son olarak ise sizin kullanmış olduğunuz cep telefonu numaranızı telefonunuz IMEI si ile eşleştirme yapıp kullana bilirsiniz (ister btk isterse almış olduğunuz firma aracı ile yapabilirsiniz)

BTK yı aradım imeimin telefon numaram ile eşleştirildiğini o hat ile kullanabileceğimi öğrendim onun dışında sanırım telefonum ülkeye kaçak yollardan girmiş telefonda iki tane imei numarası var ikisinide kontrol ettirdim ikiside eski bir samsung marka telefona kayıtlı

Oyla:

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.260
BTK yı aradım imeimin telefon numaram ile eşleştirildiğini o hat ile kullanabileceğimi öğrendim onun dışında sanırım telefonum ülkeye kaçak yollardan girmiş telefonda iki tane imei numarası var ikisinide kontrol ettirdim ikiside eski bir samsung marka telefona kayıtlı

Sizde ki cihazda çakma IMEI var sanırım öyleyse bu durum normal maalesef

Oyla:

bmys9

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Arda
Cihazım
Redmi 5 Plus
Meslek
Öğrenci
Konular
8
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sizde ki cihazda çakma IMEI var sanırım öyleyse bu durum normal maalesef
Devlete ücret karşılığında ya da vergisi karşılığında imei numarası alma şansımız var mı peki ben bu durumdan rahatsız oldum da aldığım şahısa da aradım pişkin pişkin "sıkıntı olursa farklı imei gireriz ya sorun yok" dedi

Oyla:

tariktastan

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tarık Taştan
Cihazım
Pocophone F1
Meslek
EndüstriMüh. Öğr.
Konular
10
Devlete ücret karşılığında ya da vergisi karşılığında imei numarası alma şansımız var mı peki ben bu durumdan rahatsız oldum da aldığım şahısa da aradım pişkin pişkin "sıkıntı olursa farklı imei gireriz ya sorun yok" dedi
Kayıtsız cihazlar yasal olarak E devlet üzerinden kaydedilebiliyor ancak durum böyle olunca bilemedim hocam :(

Oyla:

kaiser soze

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
.
Cihazım
.
Konular
14

Eğer öyle bir şansınız varsa bile en az 500 liralık harç ücreti ödersiniz. O da telefonun ederinin yarısı. Yine de BTK'nın dediğine göre kullanabilirsiniz diye düşünüyorum.

Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
"YASALUYARI" Başlıklı bir mesaj içeriğinde bir imei var ve klonlanmış diye 2 hattıma mesaj geldi. Aynı imei'ler var ve kontrol ediyorum bana ait değil...

Oyla:

serdar48

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Serdar
Cihazım
Mi Note 3
Konular
6
Satıcı ile görüşüp yeni sağlam IMEI yaptırıp telefona veda etmek en güzeli.
Kayıt parasına vereceğiniz rakamı üstüne ekleyip yeni sağlam bir telefon almak en güzeli...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

"YASALUYARI" Başlıklı bir mesaj içeriğinde bir imei var ve klonlanmış diye 2 hattıma mesaj geldi. Aynı imei'ler var ve kontrol ediyorum bana ait değil...

Sizin cihazda ki IMEI ile aynı degilse mesajı dikkate almayın...

Oyla:
Üst Alt