Yardım İmei hakkında

rynkar

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
poco f2 pro
Konular
33
Geçen yıl imei repair işlemi yaptırmıştım. Bugün klon imei mesaji geldi. Forumda bu konularla ilgilenen kimse var mıdır? İçinde baya dosya var verilerim silinir mi?

hilal52

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Görkem
Cihazım
Mi 10 t pro
Meslek
Zabıta Memuru
Konular
13
Geçen yıl imei repair işlemi yaptırmıştım. Bugün klon imei mesaji geldi. Forumda bu konularla ilgilenen kimse var mıdır? İçinde baya dosya var verilerim silinir mi?
dosya silinmez sadece şebekeniz gider imei sorgulamadan sorgulayın bakalım ne yazıyor

rynkar

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
poco f2 pro
Konular
33
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
dosya silinmez sadece şebekeniz gider imei sorgulamadan sorgulayın bakalım ne yazıyor
Hocam eksik yazdım kusura bakmayın. Ben tekrardan imei işlemi yaparsak verilerim silinir mi, format atmaya gerek var mı diye sormak istedim.
Bu arada imei sorgu sayfasında "Bu IMEI numarasının başka cihazlara kopyalandığı tespit edilmiştir" dedi.
11 ay önce yapmıştım imei işlemini hatta kendi eski cihazımın imeini atmıştım. Nasıl kopyalandı aklım almıyor.

hilal52

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Görkem
Cihazım
Mi 10 t pro
Meslek
Zabıta Memuru
Konular
13
Hocam eksik yazdım kusura bakmayın. Ben tekrardan imei işlemi yaparsak verilerim silinir mi, format atmaya gerek var mı diye sormak istedim.
Bu arada imei sorgu sayfasında "Bu IMEI numarasının başka cihazlara kopyalandığı tespit edilmiştir" dedi.
11 ay önce yapmıştım imei işlemini hatta kendi eski cihazımın imeini atmıştım. Nasıl kopyalandı aklım almıyor.
imei işlemini yapan kullanmış büyük ihtimal imeiyi siz yeniden yaptırmanız gerekiyor gerekli bilgiyi bu bölüme yazıp öğrenebilirsiniz Ücretli Onarımlar

_yasin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
S23U 12/256
Konular
6
Üzerinden biraz zaman geçmiş ama, yanlışlıkla Sim 1 e ait IMEI yi sorguluyor olabilir misiniz?
*#06# ile ekrana gelen penceredeki sıralama yanlış. Siz o ekrandaki ikinci IMEI yi sorguluyor olabilirsiniz. İkinci sıradaki IMEI aslında Sim 1 yuvasına ait IMEI.

rynkar

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
poco f2 pro
Konular
33
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Üzerinden biraz zaman geçmiş ama, yanlışlıkla Sim 1 e ait IMEI yi sorguluyor olabilir misiniz?
*#06# ile ekrana gelen penceredeki sıralama yanlış. Siz o ekrandaki ikinci IMEI yi sorguluyor olabilirsiniz. İkinci sıradaki IMEI aslında Sim 1 yuvasına ait IMEI.
Cevap için teşekkür ederim hocam.
Ben klonlandigini oradan değil btk dan gelen mesaj ile öğrendim. Daha önce de gelmişti böyle bir mesaj fakat benimle alakası olmayan bir numaraydi. Bu sefer ne yazık ki imei repair yaparken kullandığım imei idi.
Şaşırdığım konu ben bu işlemi 11 ay önce kendim yapmıştım. Kullandığım imei de eski bir telefonimin imeiydi (zte android 4.0a sahip bir model) . Nasıl klonlandi veya btk bunu nasıl anladı bilmiyorum.
Kullandığım uygulamalardan şüpheleniyorum ( hayat eve sığar, e devlet , e nabız)

_yasin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
S23U 12/256
Konular
6
Nasıl klonlandi veya btk bunu nasıl anladı bilmiyorum.
Kullandığım uygulamalardan şüpheleniyorum ( hayat eve sığar, e devlet , e nabız)
IMEI nizin başka cihazda kullanıldığını düşünüyorum. BTK aynı IMEI numarası birden fazla cihazla şebekeye bağlanmadığı sürece kara listeye almıyor.
İstese çok rahat bir şekilde bu cihazları tespit edebilir. Aslında BTK değil de hükümet istese diyelim. Bir gecede on binlerce telefon tablete dönebilir. Yaptığımızın yasal olmadığının farkındayız ancak telefon fiyatları normal de biz mi ucuza kaçıyoruz? Şimdi bu konu uzar gider ama gece gece uzatmayayım.

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Redmi K60 Pro
Konular
12
İmei klon durumlarında genelde cihaz tek sime sabitleniyor. Kapanan nadir olur. Repair işlemini dışarıdan yaptırmak bu tür sıkıntılara sebep oluyor. Kendinize ait eski bir cihazın imei adresini kullanın ki böyle sorunlar olmasın.

Üst Alt