- Adım
- Emir
- Cihazım
- RedmiNote13Pro+
- Konular
- 1
Arkadaşlar merhaba,
Redmi Note 13 Pro+ 5G cihaz aldım ama cihaz yurt dışı, IMEI kayıtlı. 2 aydır kullanıyorum ve ilk gün güncelleme gelmişti yapmamıştım uğraşmak istememiştim. şimdilerde biraz inceledim, kendi gözlemlerime göre cihazda global sürüm yüklü ve şu anlık herhangi bir sorun yok.
Şu anda kurulu olan sürüm: hypreos 1.0.9.0 unomıxm
Model numarası: 23090RA98g (sonu G, yani global görünüyor)
Cihaz kapanıp açıldığında IMEI silinmiyor, sabit duruyor. *#06# ile kontrol ettim, sıkıntı yok.
Telefonun geliştirici ayarlarına girdim, bootloader kilidi kapalı görünüyor. “mi unlock durumu” kısmında da cihaz kilitli ve güvenli yazıyor. Root da yok.
Engineer Mode'a (*#*#3646633#*#*) girdim ama “cds ınformation” veya “radio ınformation” kısmı çıkmadı. Yani IMEI oradan manuel yazılmamış gibi duruyor.
En son ADB ile bilgisayardan kontrol ettim, şu komutu kullandım:
"ADB Shell getprop | findstr IMEI"
Ve örnek olarak şu tarz sonuçlar geldi:
[ro.ril.miui.imei0]: [3568...]
[ro.ril.oem.imei]: [3568...]
IMEI sistemde otomatik tanınıyor gibi, yani patch izine rastlamadım.
sorum şu:
Cihaza hypreos 2.0.9.0 güncellemesi geldi, ayarlarda duruyor. Güncellemeyi yaparsam IMEI silinir mi?
MediaTek Dimensity 7200 Ultra işlemci var, bu yüzden kafamda şüphe kaldı çünkü MediaTek'te IMEI silinmesi daha kolay olabiliyormuş diye duydum.
Bu işi iyi bilen biri ya da teknik servis varsa, yorum yapabilir mi?
IMEI kalıcı mı sizce? Güncellemeyi yapmalı mıyım?
Teşekkürler şimdiden
Redmi Note 13 Pro+ 5G cihaz aldım ama cihaz yurt dışı, IMEI kayıtlı. 2 aydır kullanıyorum ve ilk gün güncelleme gelmişti yapmamıştım uğraşmak istememiştim. şimdilerde biraz inceledim, kendi gözlemlerime göre cihazda global sürüm yüklü ve şu anlık herhangi bir sorun yok.
Şu anda kurulu olan sürüm: hypreos 1.0.9.0 unomıxm
Model numarası: 23090RA98g (sonu G, yani global görünüyor)
Cihaz kapanıp açıldığında IMEI silinmiyor, sabit duruyor. *#06# ile kontrol ettim, sıkıntı yok.
Telefonun geliştirici ayarlarına girdim, bootloader kilidi kapalı görünüyor. “mi unlock durumu” kısmında da cihaz kilitli ve güvenli yazıyor. Root da yok.
Engineer Mode'a (*#*#3646633#*#*) girdim ama “cds ınformation” veya “radio ınformation” kısmı çıkmadı. Yani IMEI oradan manuel yazılmamış gibi duruyor.
En son ADB ile bilgisayardan kontrol ettim, şu komutu kullandım:
"ADB Shell getprop | findstr IMEI"
Ve örnek olarak şu tarz sonuçlar geldi:
[ro.ril.miui.imei0]: [3568...]
[ro.ril.oem.imei]: [3568...]
IMEI sistemde otomatik tanınıyor gibi, yani patch izine rastlamadım.
sorum şu:
Cihaza hypreos 2.0.9.0 güncellemesi geldi, ayarlarda duruyor. Güncellemeyi yaparsam IMEI silinir mi?
MediaTek Dimensity 7200 Ultra işlemci var, bu yüzden kafamda şüphe kaldı çünkü MediaTek'te IMEI silinmesi daha kolay olabiliyormuş diye duydum.
Bu işi iyi bilen biri ya da teknik servis varsa, yorum yapabilir mi?
IMEI kalıcı mı sizce? Güncellemeyi yapmalı mıyım?
Teşekkürler şimdiden