Yardım imei-1 imei-2 olarak görünüyor

chacu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Caglar
Cihazım
Mi5s
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global
Telefon Modeli
Redmi Note 13 Pro+ 5G
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhabalar,

Dün Redmi Note13 pro+ 5g satın aldım. Ürünün kutusu açılmamış, alt kısmında ithalatçı firma Evofone ibaresi var. BTK'da imei-1 ve 2 kayıtlı. Tarafıma kesilen faturada imei bilgisi yazılmamış ayrıca 2 şüpheli durum söz konusu.

1. Evofone'dan imei sorgulattığımda firmanın bana söylediği kutunun üzerinde imei-1 olarak yazan numaranın aslında imei-2 olması ve bununla ilgili satıcı firmamla görüşmem gerektiği. Evofone garantisi kapsamında mı bilgi alamadım. HB üzerinden satın aldığım ürünün satıcısından da net bilgi alamadım.

2. Yine ürünün imei-1 ve 2 numaralarını xiaominin resmi sitesinden sorgulattığımda ürünün resmi global global versiyon olduğu ancak renginin midnight black olduğunu yazıyor. Ancak ürünün kutusunun üzerinde belirtilen renk aurora purple, bende mor olarak satın almıştım zaten.

Bu bilgiler doğrultusunda ortada bi sahtecilik olma olasılığı var mıdır ? Ürünü iade mi etmeliyim tavsiye ve görüşlerinize ihtiyacım var. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• ITHALATÇI.png
    ITHALATÇI.png
    794,8 KB · Görüntüleme: 55
  • kutu.jpg
    kutu.jpg
    101,6 KB · Görüntüleme: 9
  • RESMI SITE SORGU.png
    RESMI SITE SORGU.png
    38,5 KB · Görüntüleme: 9

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
öncelikle allah başka dert vermesin diyorum
ben yardımcı olmaya çalışayım
telefonun ayarlar bölümüne git telefon hakkında çekirdek sürümü ne hızlı hızlı tıkla ve donanım testi bölümü açılacak en üstte ki seçenege gir ve en altta yeşil renkte "MP" yazıyor mu onu kontrol et yazmıyorsa kırmızı renkte P1 ve P1.1 falan yazıyorsa buraya yazarsın hocam birde telefona hiç yazılım güncellemesi yaptınız mı güncelleme varsa yapın başka telefonun arka kapagında "redmi yazısı gibi aynalı şekilde ce ve çöp kutusu gibi logolar varmı orayı da çekip atarsanız sorun yok"

Oyla:

chacu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Caglar
Cihazım
Mi5s
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
:) amin amin, imei bilgisindeki uyumsuzluk ve resmi distribütörün garanti konusundaki söylemi nedeniyle kutusunu açmadım telefonun iade durumu olursa sıkıntı yaşamamak için.

Oyla:

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
imei 1 ve 2 nin altta veya üstte yazılması cihazı sorunlu yapmaz hocam renk konusuna kafam takıldı ama bu kadar titiz biriyseniz ugraşmaya gerek yok gönderin cihazı

Oyla:

chacu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Caglar
Cihazım
Mi5s
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yok hocam ne renk derdim var ne de imei numaralarının ters kayıt olması problem. Ürünü mevcut piyasa fiyatının 2k kadar altına aldım bu yüzden işgillendim tek sorun evofone'dan gelen yanıttı. Renk konusu da çok garibime gitti. Neyse cihazı kullanıma alacağım, ilgin ve desteğin için teşekkür ederim.

Oyla:
Üst Alt