Soru ilk kez xiaomi kullanacaklar için rom atma yardım

Turkinlove

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Arif
Cihazım
Poco x3 nfc
Konular
1
merhaba,
ilk kez Xiaomi kullanıyorum ve android özgürlüklerinden faydalanmak istiyorum.Telefonum X3 NFC ve telefonlarıma farklı rom vs atmak istiyorum ama açıkçası konu ile alakalı hiç bilgim yok.
ilk kez başlayanlara özel bilgi verebilir misin?

MIUIGPT

ChatGPT AI Bot
Premium Üye
MIUIGBT Bot
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Sorry I couldn't contact the ChatGPT think tank :(

Turkinlove

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Arif
Cihazım
Poco x3 nfc
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
adamlar kelle paça tarifi bile soruyor bana gelen cevaba bak :)

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Cihazlar için birçok adım ortak hocam. Cihaza özel durumlar olursa dikkat etmek gereken noktalar oluyor.

Önce yapmanız gereken şey bootloader kilidini açmak. Bu yazılımsal bir kilittir, açmadan rom/root işleri yapılamaz. BL kilidini açmak için şu videoyu izleyebilirsiniz:
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Ardından cihazınıza uygun rom bulmanız lazım. Stok (Xiaomi tarafından yayınlanan) ve custom (geliştiriciler tarafından yayınlanan) romlar var. MIUI, AOSP (saf Android arayüzlü) ve port romlar var custom romların içinde de. Farklı Android sürümleri tabanındalar. Bu yüzden istediğiniz romu seçtikten sonra uyumlu dosyaları indirmeniz lazım. Misalen A11 destekli TWRP, A12 romlarda düzgün çalışmaz.

Romu seçtikten sonra kurulum yöntemine bakacaksınız. Stok romlar recovery veya fastboot moddan kurulur. Fastboot mod, bilgisayar üzerinden kurulumdur Mi Flash isimli program ile. Recovery olanlar içinse custom recovery gerekir. Recovery cihazın yazılımını kontrol edebileceğiniz ara yazılımdır. Stok recovery var zaten stok romlarda ama onunla çok bir şey yapılamıyor. Custom recovery ile custom romlar veya stok romlar kurabilirsiniz.

Stok rom kuracaksanız bilgisayar üzerinden kolayca kurarsınız zaten. Kurulum yöntemi her cihaz için aynı, bu yüzden cihazınıza uygun romu kullanmak maksadıyla bu konuya bakarak kurabilirsiniz: Rehber - Redmi Note 8 Mi Flash ile Global Rom nasıl yüklenir ?

Custom recovery kuracaksanız yöntem bu: Rehber | Xiaomi Cihazlarına Twrp Recovery Kurma Rehberi [Evrensel Yöntem] . Romun Android sürümüne uygun recoveryi sizin bulmanız gerek. TWRP, OrangeFox, PitchBlack vs. birçok farklı isimde var.

Rom kurma yöntemi de roma, recoverye, Android sürümüne göre değişebiliyor. Bu durumda geri kalan noktada sizin araştırma yapmanız ve öğrenmeniz daha iyi olacaktır. :)

Üst Alt