İnceleme İçerik Dağıtım Ağı Nedir ve Tarama Deneyiminizi Nasıl Geliştirir?

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir


Merhaba Arkadaşlar ;


İçerik Dağıtım Ağı'nın CDN olarak da bilinir. İçerik dağıtım ağları (CDN), içerik dağıtımından sorumlu İnternet'in şeffaf omurgasıdır. Bilsek ya da bilmesek de, her birimiz günlük olarak CDN'lerle etkileşiriz; haber sitelerinde makaleler okurken, çevrimiçi alışveriş yaparken, YouTube videolarını izlerken veya sosyal medya yayınlarını incelerken.

Bir içerik dağıtım ağı (CDN), İnternet içeriğinin hızlı bir şekilde sunulmasını sağlamak için birlikte çalışan coğrafi olarak dağıtılmış bir sunucu grubunu belirtir. Bir CDN, HTML sayfaları, javascript dosyaları, stil sayfaları, resimler ve videolar dahil olmak üzere İnternet içeriğini yüklemek için gereken kaynakların hızlı bir şekilde aktarılmasına olanak tanır.

CDN hizmetlerinin popülaritesi artmaya devam ediyor ve bugün web trafiğinin büyük bir kısmı Facebook, Netflix ve Amazon gibi büyük sitelerden gelen trafik de dahil olmak üzere CDN'ler aracılığıyla sunuluyor.


Bir CDN içerik barındırmıyor ve uygun web barındırma gereksiniminin yerini alamasa da, ağ kenarında içeriği önbelleğe almasına yardımcı oluyor ve bu da web sitesi performansını artırıyor. Birçok web sitesi performans ihtiyaçlarını geleneksel barındırma hizmetleri tarafından karşılanmak için mücadele ediyor, bu yüzden CDN'leri tercih ediyorlar. Barındırma bant genişliğini azaltmak, hizmet kesintilerini önlemeye yardımcı olmak ve güvenliği artırmak için önbellekleme kullanarak, CDN'ler geleneksel web barındırma ile gelen bazı önemli ağrı noktalarını hafifletmek için popüler bir seçimdir.


Bir CDN Nasıl Çalışır?

Ziyaretçiler ve web sitenizin sunucusu arasındaki mesafeyi en aza indirmek için, bir CDN, içeriğinin önbelleğe alınmış bir sürümünü, varlık noktası veya PoP olarak bilinen birden fazla coğrafi konumda depolar. Her bir PoP, tanımlanmış alanındaki ziyaretçilere içerik dağıtımından sorumlu bir dizi önbellek sunucusu içerir. Temel olarak, CDN içeriğinizi aynı anda birçok yere koyar ve kullanıcılarınıza üstün kapsama alanı sağlar.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir



CDN'nin Faydaları


İçeriğin kullanılabilirliğinin artırılması - Büyük miktarda trafik veya donanım arızası normal web sitesi işlevini kesintiye uğratabilir. Dağıtılmış yapıları sayesinde, bir CDN daha fazla trafiği işleyebilir ve donanım hatasına birçok kaynak sunucudan daha iyi dayanabilir
Web sitesi güvenliğini artırma - CDN, DDoS'ye karşı koruma, güvenlik sertifikalarında iyileştirmeler ve diğer optimizasyonlar sağlayarak güvenliği artırabilir

Bir CDN, özünde içeriği mümkün olduğunca hızlı, ucuz, güvenilir ve güvenli bir şekilde sunma amacıyla bağlantılı bir sunucu ağıdır. Hızı ve bağlantıyı geliştirmek için, bir CDN sunucuları farklı ağlar arasındaki değişim noktalarına yerleştirecektir. Bu İnternet değişim noktaları, farklı İnternet sağlayıcılarının birbirlerine farklı ağlara erişim sağlamak için bağlandığı birincil yerlerdir. Bir CDN sağlayıcısı, bu yüksek hızlı ve birbirine bağlı konumlarla bağlantı kurarak, yüksek hızlı veri dağıtımında maliyetleri ve geçiş sürelerini azaltabilir.

 
Üst Alt