HyperVN, sanallaştırma alanında kullanılan bir terimdir. Sanallaştırma, birden fazla işletim sistemini tek bir donanım üzerinde çalıştırma teknolojisidir. Bu sayede fiziksel donanımın potansiyeli daha verimli bir şekilde kullanılabilir. Bu teknoloji, bilgi teknolojisi alanında giderek daha fazla popüler hale gelmektedir çünkü iş yüklerinde daha fazla esneklik ve ölçeklenebilirlik sağlar.
HyperVN, özellikle Hypervisor-Virtual Network (Virtüel Ağ) konusunda odaklanır. Hypervisor, farklı işletim sistemlerini bir donanımda çalıştıran bir tür 'sanal makine yöneticisi' olarak düşünülebilir. Virtüel ağ, genellikle belirli bir işletim sistemine bağlı olmaksızın bu sanal makinelere ağ hizmetleri sağlar.
Dolayısıyla, HyperVN, sanal makineler ve genel olarak sanallaştırma çözümleri için bir çerçeve görevi görür. Müşterilere ve işletmelere, hem yerinde (on-premise) hem de bulut tabanlı uygulamaları ve hizmetleri yönetme, ölçeklendirme ve optimize etme becerisi sağlar. Her bir sanallaştırmayı düzgün bir şekilde yönetmek ve önceliklendirmek için karmaşık algoritmalar ve stratejiler kullanılır. Bu nedenle, çok sayıda sanal makineyi aynı anda çalıştırmak ve yönetmek için genellikle bir HyperVN çözümüne ihtiyaç duyulur.