Hugo Barra müjdeyi verdi

Tam da bugün Xiaomi üzerindeki veri güvenliğine dair şüphelere ilişkin tartışma yürütürken, Hugo Barra'dan bu konuda çok önemli bir açıklama geldi.

Xiaomi yöneticilerinden Hugo Barra bugün bir açıklamayaparak, kullanıcıların Micloud gibi platforlara yükledikleri verileri depolarının Çin dışına taşınacağını duyurdu. Barra, sadece Çinli kullanıcıların veri depolarının Çin’de tutulmaya devam edeceğini, sadece Çin dışındaki kullanıcıların veri depolarının bir başka ülkeye taşınacağını söyledi.

Firmanın bu kararı hem Çinli kullanıcıları ve hem de diğerülkelerdeki kullanıcıları mutlu edecek gibi görünüyor. Zira Çin dışındaki kullanıcıların verilerinin denizaşırı bir ülkedeki serverlarda taşınacak olması Çin’deki serverların yoğunluğunu azaltın hızını yükselteceği gibi, bulunacak yeni servarlar sayesinde Çin dışındaki kullanıcılar da hız ve güvenlik bakımından rahat bir soluk alacak.

Firmanın, serverlarını hangi ülkeye taşınacağı henüz açıklanmadı. Ancak kulislerde dolaşan söylentilere bakılacak olursa büyük olasılıkla ABD'ye taşınacak gibi görünüyor.

Xiaomi’nin bu kararının, firmanın kullanıcı bilgilerini Çin’dekiüçüncü şahıslarla paylaştığına dair yoğun tartışmaların ardından gelmesi ise dikkat çekti.

Kaynak: http://www.pjtec.co.uk/xiaomi-is-moving-international-users-data-out-of-china-ahead-of-further-global-expansions/

proton252

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Cihazım
Xiaomi Mi2S
Konular
42
Cvp: Hugo Barra müjdeyi verdi

Haber için teşekkürler. Başka ülkede olması nispeten daha iyi olabilir.

golgeadamm

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
69
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

proton252 pid=11528 dateline=1413988957' Alıntı:
Haber için teşekkürler. Başka ülkede olması nispeten daha iyi olabilir.
Rica ederim. Evet, gerçekten de iyi olacak. Veri güvenliği, hız vs açısından. Ama bence daha da önemlisi, Xiaomi bu kararla, dünyaya açılacağına dair en somut adımı atmış oluyor.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427

Bu haberi gözden kaçırmışım... :)

Evet Xiaomi sunucularını taşıyacak. Amazon'un amerika oregon ve singapurdaki AWS veri merkezlerine taşınacak ve satış yapılan pek çok ülke için hız sorunu çözülecek. Tek sıkıntı hindistan ve brezilya olarak görünüyor. Bu iki ülkede de Amazon hizmetleri bulunmuyor bu nedenle 2015 yılı içerisinde yerel veri sağlayıcılarla anlaşılarak bu ülkeler için de sorunun çözülmesi öngörülüyor.

Zizifos

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Servet
Cihazım
Mi 5
Konular
9

Sevindirici bir haber. Zira Xiaomi artık sadece Çin'de faaliyet gösteren bir şirket değil. Artık daha global olarak hareket etmesi lazım. Bir ürün ve yazılım geliştirirken diğer ülkeleri de göz önünde bulundurmalı ve Çin dışındaki kullanıcıları mağdur etmemelidir.

mv_9522

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Mürvet
Cihazım
Mi 9, Mi 2
Meslek
Mat. hocası
Konular
24

Çok iyi haber. Son zamanlar mi cloud sisteminde hiz sorunu hakikatan sikiciydi..

casibao

Her türlü halı kilim turistlik gezi..
Yönetici
Admin
Satış Sorumlusu
Teknisyen
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyin
Cihazım
Xiaomi 14
Konular
124

ben mi marketten bile bişey yükleyeceğim yada update yapacağım zaman bile gece yapıyordum..

sedat27

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
sedat
Cihazım
MI4
Konular
9
Bugun hersey cok hizli geliyor.server tasima islemleri yapilip bittimi acaba

Üst Alt