Yardım Hızlı Şarj Sorunu

mustafadlbl0

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi 9T
Konular
20
Arkadaşlar merhaba cihazı sabit kullanırken şarjı çok yavaş doluyor bıraktığım da yarım saate doluyor biliyorum sağlıklı olan o ama benim sürekli kullanmam gerekiyor bunun bi çözümü varmı acayip yavaş oluyor

mustafadlbl0

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi 9T
Konular
20
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aslında asıl sorun sizin şarjda sizin kullanmanız, kullanmamanız lazım kullansanız da. Belki kernel bulabilirsiniz engellemek için.
Hocam zaten dedim biliyorum sağlıklı değil diye farkındaysanız.

M.Sami

Xiaomi Mİ 11 - 12/256 Special Edition
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahmut
Cihazım
Mİ 11
Meslek
IT
Konular
7
Arkadaşlar merhaba cihazı sabit kullanırken şarjı çok yavaş doluyor bıraktığım da yarım saate doluyor biliyorum sağlıklı olan o ama benim sürekli kullanmam gerekiyor bunun bi çözümü varmı acayip yavaş oluyor
batarya ısı 40 derece üzeirne çıkınca yavaş dolup olur patlama olmasın diye
bununla takip edebilirsiniz.

Faruk 04

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Mi note 10 lite
Meslek
Öğrenci
Konular
11
Pek de bir çözüm yok malesef hocam, siz telefonu kullandığınız zaman, telefon enerjiyi direkt şarjdan alıyor. Dolayısıyla bataryaya giden elektrik akımı azalıyor. Madem telefonu sürekli kullanıyorsunuz, şarj zamanınızı yemek yeme gibi zorunlu vakit geçireceğiniz zamanlara denk getirerek şarj edersiniz ancak.

M.Sami

Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahmut
Cihazım
Mİ 11
Meslek
IT
Konular
7
telefon önce batarya alır sen batarya doldursun dedigin gibi olsaydı batarya söküp kullanırdı insanlar ::İ)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
şarj halindeyken telefon görüşüyordu :) sonuç.
ha hayatım umrumda değil diyorsan sen bilrisin.
canımın önemi yok diyorsan başka çözüm yok.

Faruk 04

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Mi note 10 lite
Meslek
Öğrenci
Konular
11
telefon önce batarya alır sen batarya doldursun dedigin gibi olsaydı batarya söküp kullanırdı insanlar ::İ)

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
şarj halindeyken telefon görüşüyordu :) sonuç.
ha hayatım umrumda değil diyorsan sen bilrisin.
canımın önemi yok diyorsan başka çözüm yok.
Peki beyfendi. O zaman açıklar mısınız; batarya neden yavaş şarj oluyor(?)
Bataryanın şarj sırasındaki enerji alış-verişinde dengenin bozulmaması için, bataryanın akımı tek başına alması gerekir. Yani hem aynı anda akım alıp hem de aynı anda boşaltım yapmaz.
Hatta bundandır ki, yeni nesil bataryalarda bataryanın ömrünün uzaması için, şarj dolumu olduktan sonra bataryanın akım alışı tamamen kesilir ve güç, direkt olarak telefona verilir. Yani telefon kullanıldığında, şarjda olduğu müddetçe bataryadan değil; şarj cihazından gücü alır. Bu şarj sırasında da böyledir.

M.Sami

Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahmut
Cihazım
Mİ 11
Meslek
IT
Konular
7
Peki beyfendi. O zaman açıklar mısınız; batarya neden yavaş şarj oluyor(?)
Bataryanın şarj sırasındaki enerji alış-verişinde, dengenin bozulmaması için bataryanın akımı tek başına alması gerekir. Yani hem aynı anda akım alıp hem de aynı anda boşaltım yapmaz.
Hatta bundandır ki, yeni nesil bataryalarda bataryanın ömrünün uzaması için, şarj dolumu olduktan sonra bataryanın akım alışı tamamen kesilir ve güç, direkt olarak telefona verilir. Yani telefon kullanıldığında, şarjda olduğu müddetçe bataryadan değil; şarj cihazından gücü alır. Bu şarj sırasında da böyledir.
bende ona benzer söyledim yanlış alıntı yaptım kusura bakma şarj direk bataryadan alır batarya ısı arttıkca şarj yavaşlar keza tesla araçlar öyle.
ilk %50 çok hızlı eder %50 den sonra yavaşlar ısıdan dolayı.

ısı kontrol etmenin yolu
benim denemem de telefon buzdolabı dondurucu kısmında telefon şarj edince daha hızlı hızlı etmeye başladı
istersen bir dene :)

Üst Alt