- Adım
- Özkan
- Cihazım
- Xiaomi Mi8 Lite
- Meslek
- Yüksek Lisans Öğr.
- Konular
- 27
- Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
- Eu stable 12.5.1
- Telefon Modeli
- Mi 8 Lite
- Bootloader Kilidi
- Açık
Merhaba arkadaşlar ilginç bir sorunla karşılaştım ve ne yaparsam yapayım sorun düzelmiyor. Sorun şu ki; telefona hiçbir kernel yükleyemiyorum. Son bikaç aydır AOSP kullanıyordum ve hiçbir sorun yoktu kernel vs falan da yükleyebiliyordum. 12.5 in stabil sürümünün Platina için yayınlanmasından sonra MIUI roma döndüm o zaman TWRP 3.5.2 kullanıyordum ve Wipe seçeneklerinden usb ve otg hariç hepsini seçerek full wipe yaptım. Sonrasında Format Data yaptım ve komple bir temiz kurulum ile MIUI roma döndüm. Romda herhangi bir sorun yok ama herhangi bir kernel yüklediğim zaman MIUI logosu gözüküyor sonrasında ekran da kararıyor hatta ( normalde bilirsiniz bir sorun olsa genelde kararmıyor logo ekranında) ardından tekrar MI logosuna atıyor. Ne olur ne olmaz diye boot yedeği almıştım tabi. Tekrar Boot yedeğine döndüğümde ise sistem ayarlarım sıfırlanıyor. Ne alaka hiç anlamadım. Kernel uyumsuzluğu vs değil bundan eminiz çünkü aynı sürümde aynı kernelleri farklı arkadaşlarla denedik onlarda çalışıyor. TWRP sorunu olduğunu düşündük TWRP'nin bir alt sürümü olan 3.5.0 sürümünü denedim, hatta temiz kurulum yaptım yine ama yine olmadı. Onu da geçtim Orangefox denedim yine olmadı. Telefona şuan hiçbir türlü kernel yükleyemiyorum var mı bu konu hakkında bir fikri olan ?
Şuan kernel yüklemeyi denemekten de korkar oldum çünkü son denediğimde yine çalışmadı ve aldığım boot yedeğine dönünce oda çalışmadı bu kez, o yüzden yine romu baştan kurmak zorunda kaldım format data falan yapmadan açılmadı. Forumun uzmanlarından yardım bekliyorum. Bir bildiğiniz varsa paylaşırsanız sevinirim teşekkür ettim şimdiden.
Şuan kernel yüklemeyi denemekten de korkar oldum çünkü son denediğimde yine çalışmadı ve aldığım boot yedeğine dönünce oda çalışmadı bu kez, o yüzden yine romu baştan kurmak zorunda kaldım format data falan yapmadan açılmadı. Forumun uzmanlarından yardım bekliyorum. Bir bildiğiniz varsa paylaşırsanız sevinirim teşekkür ettim şimdiden.