Yardım Hiç görmediğim ilginç bir kernel sorunu.

Sahund19

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özkan
Cihazım
Xiaomi Mi8 Lite
Meslek
Yüksek Lisans Öğr.
Konular
27
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Eu stable 12.5.1
Telefon Modeli
Mi 8 Lite
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba arkadaşlar ilginç bir sorunla karşılaştım ve ne yaparsam yapayım sorun düzelmiyor. Sorun şu ki; telefona hiçbir kernel yükleyemiyorum. Son bikaç aydır AOSP kullanıyordum ve hiçbir sorun yoktu kernel vs falan da yükleyebiliyordum. 12.5 in stabil sürümünün Platina için yayınlanmasından sonra MIUI roma döndüm o zaman TWRP 3.5.2 kullanıyordum ve Wipe seçeneklerinden usb ve otg hariç hepsini seçerek full wipe yaptım. Sonrasında Format Data yaptım ve komple bir temiz kurulum ile MIUI roma döndüm. Romda herhangi bir sorun yok ama herhangi bir kernel yüklediğim zaman MIUI logosu gözüküyor sonrasında ekran da kararıyor hatta ( normalde bilirsiniz bir sorun olsa genelde kararmıyor logo ekranında) ardından tekrar MI logosuna atıyor. Ne olur ne olmaz diye boot yedeği almıştım tabi. Tekrar Boot yedeğine döndüğümde ise sistem ayarlarım sıfırlanıyor. Ne alaka hiç anlamadım. Kernel uyumsuzluğu vs değil bundan eminiz çünkü aynı sürümde aynı kernelleri farklı arkadaşlarla denedik onlarda çalışıyor. TWRP sorunu olduğunu düşündük TWRP'nin bir alt sürümü olan 3.5.0 sürümünü denedim, hatta temiz kurulum yaptım yine ama yine olmadı. Onu da geçtim Orangefox denedim yine olmadı. Telefona şuan hiçbir türlü kernel yükleyemiyorum var mı bu konu hakkında bir fikri olan ?

Şuan kernel yüklemeyi denemekten de korkar oldum çünkü son denediğimde yine çalışmadı ve aldığım boot yedeğine dönünce oda çalışmadı bu kez, o yüzden yine romu baştan kurmak zorunda kaldım format data falan yapmadan açılmadı. Forumun uzmanlarından yardım bekliyorum. Bir bildiğiniz varsa paylaşırsanız sevinirim teşekkür ettim şimdiden.

Sahund19

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özkan
Cihazım
Xiaomi Mi8 Lite
Meslek
Yüksek Lisans Öğr.
Konular
27
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yok mu bir bilgisi olan gerçekten çözemiyorum sorunu ?

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Hocam, aynı cihazların üretim partileri arasında farklılıklar olabiliyor. Misal bendeki Note 8'de Ofox ile MIUI kurarken sorun yaşıyorum, Magisk kurunca modül kuramıyorum; mecbur TWRP'ye geçiyorum. Ama aynı cihazı kullanan birçok insanda hiçbir sorun yok, benimkinde var. Bazı kişilerin hiçbir kernel kuramadığını da biliyorum. Sizdeki durum da bu olabilir. Yani MIUI kurulu iken kernel yükletmiyor olabilir. Veya TWRP kaynaklıdır, recovery değiştirirseniz düzelebilir.

Oyla:

Sahund19

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özkan
Cihazım
Xiaomi Mi8 Lite
Meslek
Yüksek Lisans Öğr.
Konular
27
Hocam, aynı cihazların üretim partileri arasında farklılıklar olabiliyor. Misal bendeki Note 8'de Ofox ile MIUI kurarken sorun yaşıyorum, Magisk kurunca modül kuramıyorum; mecbur TWRP'ye geçiyorum. Ama aynı cihazı kullanan birçok insanda hiçbir sorun yok, benimkinde var. Bazı kişilerin hiçbir kernel kuramadığını da biliyorum. Sizdeki durum da bu olabilir. Yani MIUI kurulu iken kernel yükletmiyor olabilir. Veya TWRP kaynaklıdır, recovery değiştirirseniz düzelebilir.
3 tane recovery denedim official ve unofficial olmak üzere. Bilemedim 1 tane eski stabil versiyon vardı onu da denerim bı teşekkür ederim hocam.

Oyla:

Hasqi

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Hasqi
Cihazım
Redmi note 7
Konular
18
Hocam miflash uzerinden temiz bir kurulum yapin ardindan twrp kurup magisk flashlayin. Kerneli flashladiktan sonra tekrar magisk kurup reboot edin açılması gerekli

Oyla:

Sahund19

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özkan
Cihazım
Xiaomi Mi8 Lite
Meslek
Yüksek Lisans Öğr.
Konular
27
Hocam miflash uzerinden temiz bir kurulum yapin ardindan twrp kurup magisk flashlayin. Kerneli flashladiktan sonra tekrar magisk kurup reboot edin açılması gerekli
Valla birçok şey denedim ama olmuyor anlamadım. Miflashi hiç kullanmadim uğraşmak istemiyorum artık saldım. Kurmicam kalsın böyle.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Valla birçok şey denedim ama olmuyor anlamadım. Miflashi hiç kullanmadim uğraşmak istemiyorum artık saldım. Kurmicam kalsın böyle.
Teşekkür ederim bu arada.

Oyla:
Üst Alt