Sohbet Herkes için Xiaomi

Superkahrmn

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahmut
Cihazım
Xiaomi Mi Note3
Konular
40
Merhaba, bir Xiaomi fanı olarak çoğu cihazını kullandım, kullanıyorum ve önere bildiğim kadar öneriyorum.
Elektirik elektronik mühendisliği bölümü okuyorum teknoloji dünyası ile bayağı ilgiliyim, yani herhangi bir sorun olduğunda pc ya da telefonunda kendi çapımda çözebilecek yetkinliğe sahibim.
Şuan değinmek istediğim konu ise, forumda herkes az çok çıkabilecek sorunları yardımlaşarak ya da kendi müdahalesi ile çözebilecek beceriye sahip. Ancak sokaktan herhangi biri örnek vermek gerekirse "miui 10 a geçtim, kamera açılmıyor, sesim gitmiyor, bildirim gelmiyor, parmak izi çalışmıyor" gibi sorunlarla karşılaşırsa marka ile ilgili algısı ve çevreye tanıtımı nasıl olur az çok tahmin edebiliyorsunuz.
Yani işin özü, Xiaomi ne zaman bir samsung, bir Apple, bir huawei gibi gözüm arkada kalmadan önerebileceğim sorunsuzlukta olmaya başlayacak.

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
OnePlus 6T 128
Konular
115
Yavaş yavaş oturmaya başlıyor sistem. Evet, hataları olmuyor değil fakat çoğu markada var bu sorun. Eskisine göre daha kullanilabilir bir duruma geldi. Eskiden cihazdan pek anlamayana onermiyordum bu markayı fakat artik ailem dahil, akrabalarim ve arkadaş çevreme kadar tavsiye ettim ve kullanıyorlar. Henüz bir şikayet duymadim. İstisnai durumlar olabiliyor istemsizce.

Redmi Note 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Superkahrmn

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahmut
Cihazım
Xiaomi Mi Note3
Konular
40
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yavaş yavaş oturmaya başlıyor sistem. Evet, hataları olmuyor değil fakat çoğu markada var bu sorun. Eskisine göre daha kullanilabilir bir duruma geldi. Eskiden cihazdan pek anlamayana onermiyordum bu markayı fakat artik ailem dahil, akrabalarim ve arkadaş çevreme kadar tavsiye ettim ve kullanıyorlar. Henüz bir şikayet duymadim. İstisnai durumlar olabiliyor istemsizce.

Bende hala öneriye devam ediyorum ama forumda açılan konuları gördükçe acaba birisi bu sorunlarla karşılaşır ve mahçup olur muyum diye korkmuyor değilim
Sen ben, rom yükleme, root atma, twrp yükleme gibi olaylara girmeye, çıkan sorunları çözmeye bayılıyoruz da sevmeyenler, alayım sorunsuz takılayım diyenler olabiliyoruz.

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
OnePlus 6T 128
Konular
115
Biraz kullanim, biraz da şans ile alakalı bir durum hocam. Ama genel olarak eskiye nazaran çok iyi durumda.

musti2307

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa AKIN
Cihazım
Mi8
Meslek
Satın Alma
Konular
14
Bana kalırsa bu tamamen reklam ve yer edinmeyle ilgili yani deneyim ve ses getirme gibi. Geçen yıl mi 5 aldım riske girdim ama forumları da baya bi okuyarak yani. aldım ardından iki kuzenime mi 5 ve mi5 s ofis arkadaşıma da 5s aldırdım. hepsi on numara memnunlar hala kullanıyorlar. ben üzerine mix 2s , mi band 3 ve son olarak eşime mi8 128 gb aldım. Bu zaman diliminde de görüyorum ki mi ya da xiaomi Türkiye ve dünyada yavaş yavaş yer edinmeye başlıyor. Diliyoruz ki bana kalırsa çok iyi çalışan bu ekip çok daha iyi ve oturaklı bir hale gelecektir. Biraz ulusal anlamda reklama ihtiyacı var ama sanki orada bir eksik var gibi. O da yavaş yavaş gidiyor gibi yani baktığın zaman artık hepsi buradadan farklı olarak teknosa , gg ve diğer platformlara da sıçradı xiaomi . Ama Türkiye burası yani fazlasıyla yeniye gelişene karşı ve ön yargılı bir milletiz. bir şeyi başkaları doğru dediğinde doğru olarak götüren adamlarız. Xiaomi de Çinli üretici . 5 6 kişiye aldıysam 3 4 kişi yok ya riske girmiyim samsung aliyim dedi. al dedim al . aldılar bodoz gibi kullanıyorlar. sonra da ya musti senin telefonun kamerası şöyle güzel , arkası cammı onun . he cam . seramik ulan.

Superkahrmn

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahmut
Cihazım
Xiaomi Mi Note3
Konular
40
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Biraz kullanim, biraz da şans ile alakalı bir durum hocam. Ama genel olarak eskiye nazaran çok iyi durumda.

Aynen hocam teknoloji biraz da şans işi daha da yaygınlaşması dileğiyle biz halimizden memnunuz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bana kalırsa bu tamamen reklam ve yer edinmeyle ilgili yani deneyim ve ses getirme gibi. Geçen yıl mi 5 aldım riske girdim ama forumları da baya bi okuyarak yani. aldım ardından iki kuzenime mi 5 ve mi5 s ofis arkadaşıma da 5s aldırdım. hepsi on numara memnunlar hala kullanıyorlar. ben üzerine mix 2s , mi band 3 ve son olarak eşime mi8 128 gb aldım. Bu zaman diliminde de görüyorum ki mi ya da xiaomi Türkiye ve dünyada yavaş yavaş yer edinmeye başlıyor. Diliyoruz ki bana kalırsa çok iyi çalışan bu ekip çok daha iyi ve oturaklı bir hale gelecektir. Biraz ulusal anlamda reklama ihtiyacı var ama sanki orada bir eksik var gibi. O da yavaş yavaş gidiyor gibi yani baktığın zaman artık hepsi buradadan farklı olarak teknosa , gg ve diğer platformlara da sıçradı xiaomi . Ama Türkiye burası yani fazlasıyla yeniye gelişene karşı ve ön yargılı bir milletiz. bir şeyi başkaları doğru dediğinde doğru olarak götüren adamlarız. Xiaomi de Çinli üretici . 5 6 kişiye aldıysam 3 4 kişi yok ya riske girmiyim samsung aliyim dedi. al dedim al . aldılar bodoz gibi kullanıyorlar. sonra da ya musti senin telefonun kamerası şöyle güzel , arkası cammı onun . he cam . seramik ulan.
Aynen bu dedikleriniz çok doğru, yeni olan bir şeye nazaran gelenekçi bir toplumuz, "abi ayfon yaa" triplerinden "ben samsung dan şaşmam" cümlelerinden çok yeniye daha hızlı adapte olmalıyız. Ortada gerçekler de var yani, adam daha iyi kamerayı, daha iyi ram i, işlemciyi, ekranı çok daha ucuza veriyorsa ve hala kazanmaya büyümeye devam ediyorsa, diğer taraf kazıklamaktan başka birşey yapmıyordur. Bunu bile bile de devam edene ne denir bilemem.
Xiaomi dünya çapında büyümesini ve agrasif fiyat duruşunu devam ettirmeye devam ederse, ona sadık kullanıcılar kazanmaya devam edecek gibi görünüyor.

Son düzenleme:

Doğukan ş.

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Doğukan
Cihazım
Mi note 3
Konular
22
Hepinize katılıyorum her şeyin bir zamanı var yavaş yavaş düzeliyor samsungun yeni telefonlarında bile hata var.ben mi note 3 kullanıyorum hiö bir problem yok herkesede tavsiye kesinlikle ederim Xiaomi markası git gide gelişiyor...

metinby07

Ayfon abi yaaa
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi5s Premium
Konular
33
Bizim millette biraz marka takıntısı var bariz belli. Telefonumu ilk gören kişiler (Mi 5s) bu ne biçim marka diye dalga geçmişlerdi. Biraz kurcalayıp baktıktan sonra iyi telefonmuşta, kaça aldın da nereden aldın da sorular gelmeye başladı. Sorunları kendim bu formdan hallediyorum çokta yararı oluyor açıkcası. Bilmeyen kişilere de yardımcı oluyorum. Her telefonda sorun olur ama bu sorunlar halledilemeyecek kadar sorun değil. Örn: İPhone markada telefonda bir yazı karakteri telefonu kapatıyordu adamlar bir güncelleme getirdi pat sorun kalktı. Kanımca telefonum çok güzel nazar değmesin birde Mi5s te ekranın kenarında olan siyah çizgi olmasa tadından yenmez keşke siyah versiyonunu bulabilseydim o zamanlar.

SmashTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
----
Konular
68
Marka takıntısı olanlara bilerek tavsiye etmiyorum ki almasınlar sonra boş boş konuşurlar diye. En azından az kullanıcısı olsun iyi olsun. Bence toplum daha önemli Iphone bağımlısı olan garip insanlar olmasın. Arkadaşla birlikte root olayını konuşuyorduk ''çok salakça'' olduğunu söyledi kendisi huawei p20 lite kullanıyor. MI A1'e overclock yapınca neredeyse p20 lite ile aynı performansı yakalayabilcek duruma gelebiliyor. İçimden yazık diyorum.

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
Cihazim mı 6. Rom işlerinden pek anlamam. Bazı arkadaşlar gibi değil alışkanlık haline getirmeyi,, merak bile etmem. Her zaman Otadan gelen kararlı rom güncellemesi yaparım. Şu an telefonumda da MIUI 10 kurulu.
Yıllarca Samsung kullandiktan sonra tesadüfen tanıştığım Xiaomi' den vazgeçer miyim derseniz asla.. . Zira bana telefon kullanmaktan zevk almayı öğretti. Çocuklarımda iPhone 6s ve iPhone 7, eşim de ise Huawei mate 10 Lite var. Kardeşim ise s8 kullanıyor. Cocuklari ve eşi de yine iPhone... Buna rağmen Haftasonlari sosyal bir aktivite organize ettiğimizde günün anısına çekilen bütün fotoğraflar benim Mi 6 telefonumun kamerasindan çıkıyor.Ustelik te forumda Xiaomi' nin kamera konusunda zayıf olduğunu söyleyen bir sürü kullanıcı yorumu varken.
Muadilleri dört beş bine satılan mı 6 yi yıllarca Samsung la cebellemis biri olarak bana sevdiren hatta kendine hayran bırakan Xiaomi' yi kullanmamış olmak pismanlıktır dostlar.
Forumda bir çok şikayet var elbette. Yok bildirim sesi gelmedi, yok ışığı yanmıyor, tema yükleyemiyorum gibi bana göre Eften puften sebeplerle bile forumu meşgul edenler var. Kimseyi yargılamıyorum ama güncelleme konusunda hiç bir kullanıcısını mağdur etmeyen Xiaomi, ( yedi ay içinde dört kez güncelleme aldım. Samsung'tan 7.1 nougat güncellemesini almam bir yıl sürmüştü. ) Göreceksiniz önümüzdeki on yıl içinde bu pazarın bir numarası olacaktır.

Üst Alt