Çözüldü HDD donma sikintisi

monvance

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ÖmerF Koca
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Öğrenci
Konular
34
Uzun zamandir yoktum. Bu sfer bambaska bi problemle geldim. Forumla ilgisi olmadigi icn bu baslik altina actim. yanlis olduysa affola.
--------------------------------------------------
edit: güç seceneklerinden ve intel disk manager tarzi bir uygulamadan hsrd disk enerji tasarrufunu kapattim. şuanlik sorun çözüldü
--------------------------------------------------
Yeni bir bilgisayar aldim. ssd varid stock olarak. bende yaninda 1TB hdd eklettim. Win10 yukledim. bazen cok ufak islemlerde dahi HDD donuyor. yeri geliyor 240mb/s ile islem yapiyor. yeri geliyor 10kblik islem icin dakikalarca bekliyor. bazen uzun zaman HDD kullanmadigim oluyor. uzun zaman kullanmayinca ilk islemlerde mi yapiyor bu tur bi sikinti dicem oda aklima yatmiyor. Win10dan mi kaynakli dicem ama benzer bi problem goremedim forumlarda. HDD bozuk mu acaba diyorum ama hic birinden emin olamiyorum.

Son düzenleme:

monvance

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ÖmerF Koca
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Öğrenci
Konular
34
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
windowsu ssd ye kur

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
hocam windows ssdde. cogu program ve dosyalarimda oyle. bazi az kullanacagim arsivlerimi atmak istiyorm. bide oyunlari hddye atayim diyorum cok yer kapliyorlar cunku. windows ve kullandigim programlar ssd de oldugu icin hddyi uzun zaman kullanamayabiliyorum

webnettin

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ali
Cihazım
Redmi Note 10s
Meslek
Bilgi işlem uzmanı
Konular
9
Dosya sistemi ntfs'mi yoksa fat'mı? Fat ise ntfs olması gerekmektedir. Diğer seçenek, eğer hdd western digital (WD) marka ise bu söylediklerini ben de yaşadım daha önce. Bad sector taraması yaptım ve baktım gördümki hdd gidiciymiş. Yeni segate marka hdd takarak sorunu çözdüm. Ayrıca bad sector taraması da yaparak sorun olup olmadığına bakarsan daha sağlıklı olur. Bad sector taraması yapabilen programlar mevcut google üzerinden araya bilirsin.. ;)

monvance

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ÖmerF Koca
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Öğrenci
Konular
34
Dosya sistemi ntfs'mi yoksa fat'mı? Fat ise ntfs olması gerekmektedir. Diğer seçenek, eğer hdd western digital (WD) marka ise bu söylediklerini ben de yaşadım daha önce. Bad sector taraması yaptım ve baktım gördümki hdd gidiciymiş. Yeni segate marka hdd takarak sorunu çözdüm. Ayrıca bad sector taraması da yaparak sorun olup olmadığına bakarsan daha sağlıklı olur. Bad sector taraması yapabilen programlar mevcut google üzerinden araya bilirsin.. ;)
suan bi program yukledim. diskin tum alanini tariyor. suan 500/1000GB oldu bahsettiginiz tarama mi acaba ?

webnettin

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ali
Cihazım
Redmi Note 10s
Meslek
Bilgi işlem uzmanı
Konular
9
Program ismini öğrenebilir miyim ?

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Diskin önbelleğinde sorun olabilir, kullanılan programla bağlantusı olabilir yada windows enerji tasarrufu için diski uykuya almış olabilir.

monvance

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ÖmerF Koca
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Öğrenci
Konular
34
Diskin önbelleğinde sorun olabilir, kullanılan programla bağlantusı olabilir yada windows enerji tasarrufu için diski uykuya almış olabilir.
hocam bu uykuya alma durumunda diski dikkatli bir sekilde uyandirabiliyor muyuz :). deneyip bi goreyim farki

Üst Alt