Sohbet Hayattaki seçim yumaklarından bir örnek

robomopaw

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cagatay
Cihazım
Redmi Note 9 Pr
Konular
4
Selamlar, cuma akşamı arabayı sokağa bıraktım ertesi gün iş görüşmem vardı çıktığımda tamponda çizik ve camda bir not. Başta sandım ki sürten kişi bıraktı. Sonra notta yazanın görgü tanığı olduğunu gördüm ancak mecburen arabayı oynattım çünkü hasar büyük değildi ve görüşme daha önemliydi.
Neyse akşama doğru görgü tanığını aradım görüştüm adam akşam gelirken görmüş üşenmemiş koşmuş kovalamış çarpanı ve durdurmuş demiş bari bir not bırakın vurup kaçmayın vs adam dinlememiş neyse. Helal olsun dedim.

Kamera kaydıda alamadım yan apartmanda yönetici memleketindeymiş orda da covid olmuş karantinada vs başka kişinin erişimi yok. En azından karakola gidip durumu anlatayım ne yapılabilir bakalım en azından kasko için beyan yazdırırım.

Karakolda duymadık laf kalmadı araç oynatılmayacakmış geleceklermiş ben zabıt için polisi kullanıyormuşum. Anlatılanı dinleyen yok en son lafını kestim dedim sen beni dinlemiyorsun ki ben ne yapabiliriz bunu yapabilir miyiz diye geldim sen neredeyse beni nezarete atacaksın. Sonra kendi de farketti heralde prosedürü anlatma yolunu seçti. İşte kımıldamayacak biz geleceğiz kamera araştırması yapacağız vs vs.

Tamam dedim o zaman başımdan geçen olayı anlatayım sana neden aracı oynattığımla ilgili. 4 5 sene önce yazlığa giderken bir kamyonet aracı sıkıştırdı kapısını konserve kutusu gibi açtı ve kaçtı. Araç durduğu yerde polisi çağırdık ifade plaka model verdik. Polis ne dese beğenirsiniz "e siz aracı durdurup şöförü tutacaktınız yapmamışsınız işlem yapamayız". Aracı oynatmayıp şehirlerarası yolda koşarak mı yakalayım adamı? Bu seferde aracı uygunsuz bırakmak demeleri de hediyesi.

Bunu polise anlattım dedim orda böyle dendi, şimdi böyle diyorsunuz biz vatandaş ne yapalım? O da dedi siz oynatmayıp bizi arayacaksınız, biz gelip kamera vs araştıracağız öyle. Tamam dedim bundan sonra aynen bu şekilde hareket edeceğim, o zaman ben tanık kamera falan uğraşmıyorum doğru mudur dedim evet dedi.

Velhasıl kelam hasar ufak, mini onarım ya da normal onarım yaptırsam da kasko bozulmaz, cepten yaptırsam cebim acımaz. Ancak alkollü şekilde vurup kaçmış en azından ona bir şey yapabilir miyim diye gittim o da yok. Her şekilde bana gireceği varmış demekki. Oraya koymasam çarpmayacaktı, polis çağırsam iş görüşmesine gidemeyecektim, oynatsam zabıt tutulmadı, iş görüşmesine gittim 1.5 saat bekledim vs. Enteresan seçimler paradokslar. Suçlama derdim falan yok Yazasım, paylaşasım geldi yazdım bu da ilk konu dışı mesajım. Demekki her yer seçimlerle dolu, eskilerin dediği gibi fani dünya çokta şey etmemek gerilmemek lazım

Buse S. Ada

Nefsine öğretmen vicdanına öğrenci ol
Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
157
Hayat işte, neyin nereden geleceği, insanların birbirinin yaşamlarını nasıl etkilediği ortada.
Çok geçmiş olsun.
Hayatta iyiler olduğu kadar, kötüler de var...

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Hayat böyle :) Bir dakika sonra başımıza ne geleceğinden haberimiz yok, ancak yıllar sonrasına planlar, projeler yapıp hayatımızda kararlar, şekillendirmeler yapıyoruz. Seçimlerimizin hangisinin daha iyi yada kötü olduğunu bilmiyoruz. Hayatın sadece minicik bir kısmını yönetebilme gücüne sahipken sanki dünyayı biz döndürüyormuşuz gibi yaşıyoruz.

Geçen haftadan bu yana arabanın ABS sistemi çalışmıyordu, eski tip sistemle kullanıyordum. Nasılsa bu ara çok sık kullanmıyoruz diye yaptırmak için acele etmedim. Dün hayatımda ilk defa kaza yaptım. Bütün gün akşam 17'ye kadar evdeydik ve bir dolaşalım diye evden çıktık sebepsiz yere, evden 500m uzaklaştıktan sonra park halinden geri geri yola aniden atlayan bir araca, araç durmayıp paten gibi kaydığı için girdim. Çok bir hasar yok, sadece sol çamurluk değişecek şükür. ABS sistemini baştan savmak yerine yaptırsaydım büyük ihtimal araç çiviyle çakılmış gibi olduğu yerde duracak ve çarpmayacaktım ama iyi refleks göstermeme rağmen kontrol edeceğim birşey yoktu. Yol tek şerit ve tek yön olduğu için dar yolda ya sağa kırıp kaldırıma çıkıp aracın ön takımı aşağı indirecektim belki motoru alttan delecektim ancak kırmamaya karverdim ve 4-5 metrelik fren izi ve bir çamurlukla kurtardık. Karşı aracın arkasındaki çeki demirine geldiği için o araç ufak tampon çiziği ve bir kaç lokal ezikle daha ucuz yırttı.

Sizin gibi bende aklımdan bir çok seçenek ve ihtimalii geçirmedim değil. ABS sistemini yaptırabilirdim, Evden gereksiz yere hiç çıkmayabilirdim, O dar yol yerine 5 dk daha uzak ana yolu kullanabilirdim, 30 luk yolda 45'ke gitmeyebilirdim vs vs.

Her halükarda olanlara uyum sağlayıp devam ediyoruz. Hangi seçimin neyle sonuçlanacağını bilmeden seçimler yapıyoruz.

Sizede tekrar geçmiş olsun.

Üst Alt