- Adım
- Mehmet
- Cihazım
- Not 7
- Konular
- 418
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Mobil uygulama sayesinde corona virüs salgını ile mücadele sürecinde vakaların takibi sağlanırken aynı zamanda vatandaşlara hastaların yoğun olduğu bölgelere girdiğinde uyarı gelecek. Merakla beklenen bu uygulamanın ülkemizin salgın ile mücadelesinde büyük katkı sağlayacağı ön görülüyor.
T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlara sunulan Hayat Eve Sığar uygulaması ile telefon numaranız ile doğrulama yaparak adım adım size sorulan soruları cevaplayıp, corona virüs hastalığı anlamında vermiş olduğunuz şikayetlerinize göre değerlendirilerek nasıl davranmanız gerektiğine göre yönlendirme alabiliyorsunuz. Vermiş olduğunuz cevaplara göre yönlendirmeler sadece öneri niteliği taşımaktadır, tavsiye niteliğindedir.
Aynı zamanda harita üzerinde hastane, eczane, market zincirleri, metro ve duraklar gibi temel ihtiyaç noktalarına kolayca ulaşabilir, evde izolasyon, enfekte kişiler ve riskli bölgelerin yoğunluğunu görebilirsiniz
Ailem bölümüne merak ettiğiniz ve takip etmek istediğiniz yakınlarınızı ekleyerek, ilgili kişinin bu uygulamayı yükleyip, uygulama üzerinden onay vermesi durumunda onların konum bilgilerini görebilir, takip edebilir ve bulundukları bölgelere göre risk durumlarını görebilirsiniz.
Hayat Eve Sığar uygulamasını indirmek için tıklayınız..
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir