Haber Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması seyahatlerde serbest giriş kartı oluyor

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Yeni koronavirüs Covid-19 için Sağlık Bakanlığıtarafından hazırlanan Hayat Eve Sığar uygulaması seyahatlerde serbest giriş kartı oluyor.

Geçtiğimiz ay yeni koronavirüs Covid-19 için Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan Hayat Eve Sığar uygulaması, kısaca tekrar hatırlamak adına salgın konusunda bilgi almak adına en iyi çözümler arasında bulunuyor. Uygulama “Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlarımızı Yeni Koronavirüsü (Covid-19) konusunda bilgilendirmek, yönlendirmek ve yaşanabilecek salgın hastalık ile ilgili riskleri en az seviyeye indirmek ve yayılmasını önlemek amacıyla geliştirilmiştir” şeklinde tanıtılıyor. Kısa süre önce yapılan güncelleme ile genel Covid 19 yoğunluk haritası sunmaya başlayan ve daha sonra maske kodlarını da verebilir hale gelen uygulama, yeni bir işlev daha kazanıyor. Bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “HES uygulaması seyahatlerde serbest giriş kartı olacak. Mobil uygulama üzerinden alacağınız kodu kullanarak seyahat yapabileceksiniz” açıklamasında bulunuyor.

Hayat Eve Sığar uygulaması 10 milyon kullanıcıyı geçti

Fahrettin Koca açıklamasında tam olarak; “geçen haftaki buluşmamızda kontrollü sosyal hayatı kolaylaştıracak mobil uygulamadan bahsetmiştim. Şimdiden kullanıcı sayısı 10 milyonu aşan uygulama, sizin rehberiniz olacak. Anında tedbir alabileceksiniz. Mobil uygulamanın çok önemli bir fonksiyonu da, bireyler risk taşıyıp taşımadığını da bu uygulamayla gösterebilecek. Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması seyahatlerde serbest giriş kartı olacak. Hayat Eve Sığar uygulamasıyla kod alınacak.” cümleleriyle süreci özetliyor. Kullanması tamamen ücretsiz olan uygulamanın ve sürümleri bulunuyor. HES kodu almak içinse uygulamadaki “HES Kodu İşlemleri” bölümüne girilmesi ve oradan “HES Kodu Oluştur” seçeneğine basılması yeterli oluyor.

HES kodu nedir, nasıl alınır?

Açılımı Hayat Eve Sığar uygulamasının baş harfleri olan HES kodu yine bu uiygulama üzerinden alınabilecek ve kişinin sağlıklı olduğunu gösterecek.

Hayat Eve Sığar uygulamasını kullanan kişiye uygulama üzerinden gelecek bir özellik ile bir kod üretilecek. THY’de bu koda istinaden öncelikli bir tarama yapacak ve yolcunun uçuşa kabul edilip edilmediğine karar verecek.

Son düzenleme:

Defineadresi

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Defineci
Cihazım
Redmi not 5
Meslek
DEFİNECİ_ARKEOLOG
Konular
9

Buse S. Ada

Nefsine öğretmen vicdanına öğrenci ol
Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
157

Kazgangap

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Mi 9T (Davinci)
Konular
44
Ben şahsen bu uygulamaya güvenmiyorum diyebilirsiniz ki vaka sayısı yüksek olan yerleri gösteriyor (Bağcılarda yaşıyoruz burası viruslüdür başka neresi olacak )vs vs Bence bu tip uygulamalar (tüm dünya ülkeleride benzeri çıktı) otokrasi kokan şeyler kısaca evden çıkmam buna rağmen takip edilmek istemem :D

Defineadresi

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Defineci
Cihazım
Redmi not 5
Meslek
DEFİNECİ_ARKEOLOG
Konular
9
Hocam hesap kodu artik veriliyor bilgi ne konuya ekle istersen..saygilar degerli hocam..

HES kodu almanın iki yolu var. Birincisi Hayat Eve Sığar uygulamasından. İkincisi ise SMS yoluyla 2023’e TC no, boşluk, kimlik seri numarasının son 4 hanesi, boşluk, kodun paylaşım süresini gün sayısı olarak yazıp 2023’e SMS atmak. (Örneğin HES 12345678901 1232 45)

Kişilerin Risk Oranları Hakkinda
HES kodu yalnızca temaslı takibi için değil kişilerin risk durumu hakkında bilgi almak için de kullanılıyor. “ Hes kodu işlemleri ” sayfasından “ Hes kodu sorgulama ” alanına karşı tarafın Hes kodunu girerek kişinin koronavirüs risk durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.

Hayat Eve Sığar uygulamasından HES kodu nasıl alınır? Seyahat kodu nasıl alınır?

Seyahatlerde ve çeşitli etkinliklerde istenen HES kodunu Android ve iOS işletim sistemli cihazlarınıza yükleyeceğiniz Hayat Eve Sığar mobil uygulamasından alabileceksiniz. Eğer daha önce yüklediyseniz uygulamayı güncellemeniz gerekiyor. Uygulamanızın en az 2.0.2 sürümüne güncellenmesi şart.

Üst Alt