Rom Havoc 3.0(22.11.2019) Linkler ve Kurulum Rehberi

kalkir

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerem
Cihazım
Mi8
Meslek
Serbest Fotoğrafçı
Konular
14
Öncelikle daha önce benim gibi havoc kurmaya çalışan arkadaşlar bilirler ki herkes bu romun kurulumunda kurduktan sonra sıkıntı çekip başka romlara yönelmişlerdir. Ancak son güncelleme ile bütün sorunlar çözülmüş, çok stabil, pil performansı benim kullanımıma göre harika(kişiden kişiye kullanım şekline göre değişir bu görüş) bir rom ortaya çıkmış. Neyse lafı uzatmadan gelelim kuruluma;

Öncelikle Twrp 3.3.1.2 sürümünü yükleyip yedeğimizi alalımki her türlü sıkıntıda acil çıkış kapımız olsun.

Dalvik, cache, system ve data wipe yapıyoruz.

Bu linkten indirdiğimiz romumuzu flaşlıyoruz. Sonra tercihe bağlı magisk 20.1 flaşlayabilirsiniz. Sonrasında ise şu linkten indireceğiniz Gapps dosyasını flaşlayalım.

Ben Nano paketi kurdum siz içeriğine bakıp istediğinizi kurabilirsiniz. ANCAK!! İÇERİSİNDE PIXEL LAUNCHER OLMAMALI!! Buraya özellikle dikkat edin yoksa sürekli durduruldu vs. hatası alırsınız çünkü romun içerisinde zaten pixel launcher var. İkisi sürekli çalışıyor. O yüzden pekte seçenek yok açıkcası ya Nano ya Pico :D

Sonrasında sistemimizin normal olarak açılması lazım. Hayırlı olsun.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Veri kaybı yaşamak istemeyenler için Migrate öneririm ancak bir iki husus var bundada sıkıntı yaşamamak için. Tabiki cihazımızın robot şu olması gerek Migrate kullanabilmek için. Ben herşeyi tek seferde yedeklemeye çalıştığımdan uygulamada çok olduğundan 2-3 part şeklinde kendisi dosya oluşturuyordu ama ilk partı yükleyip diğerlerinde hep hata verdi onunda çözümünü şöyle buldum, 50şer 50şer yedekledim uygulamalarımı ve sıkıntıyı aştım. Diğer sıkıntıya gelecek olursak romu kurduk magisk kurduk(Migrate yedeği geri yüklemek için zorunlu) Gapps kurduk ve son olarak Migrate ziplerimizide flaşladıktan sonra telefonu açtık. Migrate helper diye bi bildirim gelecek ama Google play protect bunu engelliyor. Hemen play store girip play protect kapatıp aşağıdaki helper dosyasını yükleyip çalıştırıyoruz ve yedeğimizi geri yüklüyoruz. Hepsi bu kadar.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20191125-073910.png
    Screenshot_20191125-073910.png
    2 MB · Görüntüleme: 138
  • Screenshot_20191125-073917_Pixel_Launcher.png
    Screenshot_20191125-073917_Pixel_Launcher.png
    2,1 MB · Görüntüleme: 144
  • Screenshot_20191125-073925_Pixel_Launcher.png
    Screenshot_20191125-073925_Pixel_Launcher.png
    862 KB · Görüntüleme: 144
  • Screenshot_20191125-073932_Ayarlar.png
    Screenshot_20191125-073932_Ayarlar.png
    158,4 KB · Görüntüleme: 139
  • Screenshot_20191124-233447_Ayarlar.png
    Screenshot_20191124-233447_Ayarlar.png
    182 KB · Görüntüleme: 136
  • Screenshot_20191124-233440_Ayarlar.png
    Screenshot_20191124-233440_Ayarlar.png
    84,7 KB · Görüntüleme: 135
  • helper.apk
    3 MB · Görüntüleme: 2
Son düzenleme:

enteresan05

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
serkan
Cihazım
mi 8
Konular
14
Öncelikle daha önce benim gibi havoc kurmaya çalışan arkadaşlar bilirler ki herkes bu romun kurulumunda kurduktan sonra sıkıntı çekip başka romlara yönelmişlerdir. Ancak son güncelleme ile bütün sorunlar çözülmüş, çok stabil, pil performansı benim kullanımıma göre harika(kişiden kişiye kullanım şekline göre değişir bu görüş) bir rom ortaya çıkmış. Neyse lafı uzatmadan gelelim kuruluma;

Öncelikle Twrp 3.3.1.2 sürümünü yükleyip yedeğimizi alalımki her türlü sıkıntıda acil çıkış kapımız olsun.

Bu linkten indirdiğimiz romumuzu flaşlıyoruz. Sonra tercihe bağlı magisk 20.1 flaşlayabilirsiniz. Sonrasında ise şu linkten indireceğiniz Gapps dosyasını flaşlayalım.

Ben Nano paketi kurdum siz içeriğine bakıp istediğinizi kurabilirsiniz. ANCAK!! İÇERİSİNDE PIXEL LAUNCHER OLMAMALI!! Buraya özellikle dikkat edin yoksa sürekli durduruldu vs. hatası alırsınız çünkü romun içerisinde zaten pixel launcher var. İkisi sürekli çalışıyor. O yüzden pekte seçenek yok açıkcası ya Nano ya Pico :D

Veri kaybı yaşamak istemeyenler için Migrate öneririm ancak bir iki husus var bundada sıkıntı yaşamamak için. Tabiki cihazımızın robot şu olması gerek Migrate kullanabilmek için. Ben herşeyi tek seferde yedeklemeye çalıştığımdan uygulamada çok olduğundan 2-3 part şeklinde kendisi dosya oluşturuyordu ama ilk partı yükleyip diğerlerinde hep hata verdi onunda çözümünü şöyle buldum, 50şer 50şer yedekledim uygulamalarımı ve sıkıntıyı aştım. Diğer sıkıntıya gelecek olursak romu kurduk magisk kurduk(Migrate yedeği geri yüklemek için zorunlu) Gapps kurduk ve son olarak Migrate ziplerimizide flaşladıktan sonra telefonu açtık. Migrate helper diye bi bildirim gelecek ama Google play protect bunu engelliyor. Hemen play store girip play protect kapatıp aşağıdaki helper dosyasını yükleyip çalıştırıyoruz ve yedeğimizi geri yüklüyoruz. Hepsi bu kadar.
magisk kurmazsak gapps kurulmuyormu ?

enteresan05

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
serkan
Cihazım
mi 8
Konular
14
Migrate nedir? romu ve gapss yi kurup kullanamazmıyım magisk kurmak istemiyorum çünki

kalkir

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerem
Cihazım
Mi8
Meslek
Serbest Fotoğrafçı
Konular
14
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Migrate nedir? romu ve gapss yi kurup kullanamazmıyım magisk kurmak istemiyorum çünki
Migrate titanium Back-Up gibi bir yedek alma uygulaması hocam. Tercihe bağlı kullanıp kullanmamak size kalmış. Rom+Gapps yeterli eğer yedek alıp geri yükleme gibi bir derdiniz yoksa.

kalkir

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerem
Cihazım
Mi8
Meslek
Serbest Fotoğrafçı
Konular
14
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Batarya gayet tatmin edici seviyede.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20191126-122422_Ayarlar.png
    Screenshot_20191126-122422_Ayarlar.png
    95,2 KB · Görüntüleme: 103

ismuta

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Mi 8
Konular
1
Merhaba ben eu rom kullanıyorum. Tek sıkıntım mesajlar ve çağrı geçmişi. Onları aktarabilir miyim?

Eren KS

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
XM 12 -- CUPID
Meslek
Gemi İnşaat
Konular
9

Hocam bu rom sadece. 9se için mi bende kurmak istiyorum da cihaz modellerini göremedim XDA dan takip ettiğim kadarıyla ve kuracağımız gapps da nano veya pico arasında fark var mı pico daha hafif diye duydum artı olarak baseband gerekli mi?

kalkir

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerem
Cihazım
Mi8
Meslek
Serbest Fotoğrafçı
Konular
14
Merhaba ben eu rom kullanıyorum. Tek sıkıntım mesajlar ve çağrı geçmişi. Onları aktarabilir miyim?
Cihazınız rootluysa Migrate ile herşey mümkün :)

Hocam bu rom sadece. 9se için mi bende kurmak istiyorum da cihaz modellerini göremedim XDA dan takip ettiğim kadarıyla ve kuracağımız gapps da nano veya pico arasında fark var mı pico daha hafif diye duydum artı olarak baseband gerekli mi?
Mi 9se için yok hocam ayrıca paylaşılan bi dosya.

Son düzenleme:
Üst Alt