Yardım Hardware Version'daki MP P1 ve P1.1 ne anlama geliyor?

dogansun

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Doğan
Cihazım
Ruby
Konular
13
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
.
Telefon Modeli
.
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Direnç değişimi yapılmamışsa yeşil MP yazısı oluyor tamam bunda herkes hemfikir. Fakat P1 ve P1.1 gibi yazılar ne anlama geliyor, bunların arasındaki fark nedir, bu MP P1 ve P1.1 neyi temsil ediyor?
Xiaomitools sitesinde şöyle bir görsel gördüm. 3K, 7.5K, 10K 'lık direnç takmanın farkı nedir?

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
Direnç değişimi yapılmamışsa yeşil MP yazısı oluyor tamam bunda herkes hemfikir. Fakat P1 ve P1.1 gibi yazılar ne anlama geliyor, bunların arasındaki fark nedir, bu MP P1 ve P1.1 neyi temsil ediyor?
Xiaomitools sitesinde şöyle bir görsel gördüm. 3K, 7.5K, 10K 'lık direnç takmanın farkı nedir?

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
anakartlar üretilirken aha yaptık herşey böyle çalışır diye birşey yok önce prototipler yapılıyor testler yapılıyor bu arada misal p1 de rsa güvenligi aktif değil bu aktif olmadıgı için cihaz normal çalışıyor hiçbir sorun yok bu anlatımı basitleştirilerek yaptım versiyon 1 gibi düşünebilirsiniz "benim bildigim bu"

Oyla:

dogansun

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Doğan
Cihazım
Ruby
Konular
13
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşte P1 ve P1.1 arasında fark olur mu? 3K 7,5K ya da 10K direnç takmak neyi değiştirir hangisi daha iyidir? NFC gibi özellikler çalışır mı hepsinde

Oyla:

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
İşte P1 ve P1.1 arasında fark olur mu? 3K 7,5K ya da 10K direnç takmak neyi değiştirir hangisi daha iyidir? NFC gibi özellikler çalışır mı hepsinde
uzun zamandır bu sektörde değilim artık sadece hobi gibi ugraşıyorum da aslında elektronikçi kafasıyla 3k veya 10k arasında büyük farklar oluşmayabilir çünkü değerler çok küçük hepsinde çalışabilir zaten 3k 10k dirençlerde tam olarak 10k falan değil %5 farklar olabiliyor bunun inceliği de tecrübeyle söylenebilir işlem yapan kişiye sorarsınız hocam önceden kaç kez yaptın genelde ne takarsın nfc falan çalışır mı ? gibi sorabilirsiniz ben zamanında risk aldım unknown yaptım yani sistemi tamamen iptal ettim şu güne kadar da bir sorun yaşamadım RSA direnci nasıl tespit edilir (Gelişmiş düzey) – Xiaomi Tools aslında burada işin tamamı anlaşılıyor işlemi yapan kişinin tecrübesine güvenmeniz lazım soru sorabilirsiniz yapan kişiye bunda bir sakınca yok misal benim cihaz poco f5 boot ekranında poco yerine redmi yazıyor cihaz custom romlarda redmi note 12 turbo olarak görünüyor stock romlarda poco f5 görünüyor şebeke sorunu da yaşamadım signal guruyla baktım tüm bandlar sorunsuz görünüyor ve çalışıyor nfc de aktif her cihaz için bu işlem sorunsuz olur diyemediğim için bazen de misal sizdeki cihaz diyelim redmi note 9 bu cihazın bildigim kadarıyla 3-5 tane revizyonlu anakartı var hepsinde aynı direnç olamayabiliyor tabi burada tecrübe ustalık devreye giriyor en güzeli işi yapan ustaya sorun çünkü bu iş forumda çozülebilecek bir sorun değil aynı doktor araştırır gibi işlemi yapan kişinin de tecrübeli olması gerekiyor

Oyla:
Üst Alt