Yardım Hard Reset hakkında.

bahtsızbedevii23

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 9C
Konular
8
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MİUİ Global 12.0.9 Kararlı, 12.0.9.0(QCRTRXM)
Telefon Modeli
Redmi 9C
Bootloader Kilidi
Kapalı
Arkadaşlar, 5ten fazla kez hard reset attığım için cihaz kasmaya başladı da (yani bilmiyorum psikolojik de olabilir her ihtimale karşın, ama bence var). Her neyse, bu hard resetin mantığı ne? Sadece verileri mi siliyor vs? Eğer rom atmak gibiyse yani tam anlamıyla matematiksel olarak 0a getiriyorsa telefonu rom atmayacağım. Bu bootloader vs işlerine girmek istemiyorum.

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Rom atmaktan vazgeçtiniz sanırım, sizin cihaza rom atabilmeniz için öncelikle BL kilidinizin açık olması lazım, daha önce başvuru yapmadıysanız kilit açılması için ortalama 168 saat beklemeniz gerek. Kilit açıldıktan sonra cihazınıza uygun olan istediğiniz rom sürümünü yükleyebilirsiniz.

Hard reset attığınız için cihaz kasmaz kasıyorsa başka bir sebebi vardır. Hard reset yaptığınızda cihaz wipe uygulanır, wipe işlemi bilgisayara format atmakla aynı buradaki tek fark stock recoverylerde wipe yaptığınızda cihaza işletim sistemi yüklemeniz gerekmiyor, işletim sisteminin olduğu birim silinmiyor. Fastboot üzerinden Fastboot rom yüklerseniz Fastboot yazılımı romu yüklemeden önce tüm birimleri (işletim sistemi de dahil) öncesinde temizliyor sonrasında kurulum gerçekleştiriyor.

Oyla:

bahtsızbedevii23

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 9C
Konular
8
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Rom atmaktan vazgeçtiniz sanırım, sizin cihaza rom atabilmeniz için öncelikle BL kilidinizin açık olması lazım, daha önce başvuru yapmadıysanız kilit açılması için ortalama 168 saat beklemeniz gerek. Kilit açıldıktan sonra cihazınıza uygun olan istediğiniz rom sürümünü yükleyebilirsiniz.

Hard reset attığınız için cihaz kasmaz kasıyorsa başka bir sebebi vardır. Hard reset yaptığınızda cihaz wipe uygulanır, wipe işlemi bilgisayara format atmakla aynı buradaki tek fark stock recoverylerde wipe yaptığınızda cihaza işletim sistemi yüklemeniz gerekmiyor, işletim sisteminin olduğu birim silinmiyor. Fastboot üzerinden Fastboot rom yüklerseniz Fastboot yazılımı romu yüklemeden önce tüm birimleri (işletim sistemi de dahil) öncesinde temizliyor sonrasında kurulum gerçekleştiriyor.
Aynen, vazgeçtim. Atmayacağım o halde. Teşekkürler.

Oyla:

tariktanta

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tarık
Cihazım
redmi note 8
Konular
16

hocam fastboot room atacaksak twrp girip format data yapmak gerekiyor mu yoksa direkt tel i pc ye bağlayıp fastboot programındaki clean all bu işlemi görüyor mu ?

Oyla:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
hocam fastboot room atacaksak twrp girip format data yapmak gerekiyor mu yoksa direkt tel i pc ye bağlayıp fastboot programındaki clean all bu işlemi görüyor mu ?
Cihazda mevcutta twrp var ise mecbur değilseniz fastboot rom gerekmez. Aynı işlemi twrp üzerinden de yapabilirsiniz. Fastboot rom yüklediğinizde cihazınızdaki twrp silinir ve yerine stock recovery yüklenir.

Oyla:

tariktanta

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tarık
Cihazım
redmi note 8
Konular
16
Cihazda mevcutta twrp var ise mecbur değilseniz fastboot rom gerekmez. Aynı işlemi twrp üzerinden de yapabilirsiniz. Fastboot rom yüklediğinizde cihazınızdaki twrp silinir ve yerine stock recovery yüklenir.
hocam şimdi şöyle sıkıntı var bende şu rom var ve twrp girip format data denediğimde fail veriyor kırmızı yazılar çıkıyor error vs sonra reboot yapıyorum hiçbir şey silinmemiş olduğu gibi duruyor telefon ne yapacağımı bilmiyorum

Oyla:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
hocam şimdi şöyle sıkıntı var bende şu rom var ve twrp girip format data denediğimde fail veriyor kırmızı yazılar çıkıyor error vs sonra reboot yapıyorum hiçbir şey silinmemiş olduğu gibi duruyor telefon ne yapacağımı bilmiyorum
Aldığınız hatanın ekran görüntüsünü ekleyebilir misiniz.

Oyla:

tariktanta

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tarık
Cihazım
redmi note 8
Konular
16
Aldığınız hatanın ekran görüntüsünü ekleyebilir misiniz.
hocam yarın ekleyeyim buraya şuan yanımda telefon yok twrp de ss de alınmıyor siz müsait olunca bakarsınız

hatırladığım kadarıyla

Failed
DAta Format completed yazıyor ama ekran full kırmızı error opening (operation not permitted) yazıyordu

Oyla:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet