Yardım Hard Format

Pcckoe

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Refik
Cihazım
Xiaomi mı 5s
Konular
14
Saygıdeğer Skorpi üstadım bu mesajınıza yazdıklarınıza uymayacağınızın zannediyorum binlerce kişi ile birlikte siz de farkındasınız. :D

Naçizane size fastboot ile flash all yaparak temiz bir kurulum yapmanızı önermek istiyorum. Rom değişikliklerini bildiğim kadarıyla TWRP üzerinden yapıyorsunuz. Ancak sık rom değiştirme durumlarında TWRP üzerinden yapılan temizlik genellikle yeterli olmuyor ve fastboot ile temiz kurulum yapılana kadar böylesine ilgisiz sıkıntılar çıkabiliyor. Şahsen ben herhangi bir custom rom denemesi yaptıktan sonra ikinci bir roma geçmeden önce fastboot ile orijinal rom kurulumu yapmayı adet edindim. Hem bu işlemin uzun sürmesi nedeniyle çok sık rom değiştirmeye üşeniyorum hem de denediğim romlardan tam performans alarak rom hakkında tam ve doğru bir değerlendirme yapabiliyorum. Size de tavsiye ederim. :)

Cantara hocamın dediği hard formatı rehber olarak anlatabilecek biri var mı ? Malum hepimiz fazlaca rom değiştiriyoruz.

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
Hocam hard format dediğin hard reset sanırım. Ayarlardan yedekle ve sıfırla menüsünü kullanabiliriz bunun için.twrp den de factory reset-format data,kendi stock recoverysinden de wipe menüsünden delete all user seçeneğiyle yakarız ortalığı :)

Oyla:

Pcckoe

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Refik
Cihazım
Xiaomi mı 5s
Konular
14
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Twrpden alayını sildim, global romu miflash ile flash_all yaparak yükledim ardından sistemin stock recovery menüsünden wipe attım. Telefonu silmediğim kaldı bir tek :D

Oyla:

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
Twrpden alayını sildim, global romu miflash ile flash_all yaparak yükledim ardından sistemin stock recovery menüsünden wipe attım. Telefonu silmediğim kaldı bir tek :D
Silgiyle telin ekranını kenarlarını sağını solunu da silseydin hocam :)

Oyla:

Pcckoe

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Refik
Cihazım
Xiaomi mı 5s
Konular
14
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oyla:

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
ya o değilde twrp yükledim şifre istiyor daha önce bu durumla karşılaşmamıştım
Onun bi çözümü vardı geçen forumda okumuştum dilimin ucunda ama aklıma gelmiyor şimdi. Forumlarda var ama hangisinde unuttum.
[doublepost=1512180680,1512180351][/doublepost]Hocam format data yapman lazım twrp den.yada başka bi twrp yükleyeceksin

Oyla:
Üst Alt