Yardım Hangisi Official magisk modül sitesi, nereden indirmem gerekiyor?

CagenMagen

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Attila
Cihazım
Poco x3 Pro
Meslek
Kalıp, Dekorasyon
Konular
11
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Miu Global 13.05 (SJUIDXM) - aNDROİD sÜRÜMÜ (12 SKQ1.211006.001)
Telefon Modeli
Xiaomi Poco X3 Pro - 128 GB
Bootloader Kilidi
Açık
Bu modül sitelerinin hangisi güvenli?

Telegramdaki modül paylaşımı yapan ''Magisk Modules Store ve Xia-ify'' da güvenli midir?

Hani modüller zaten Root'lu cihazlarda kuruluyor. Zaten bir sürü izin veriyroruz farkındayım ama yine de biraz daha güvenli olsun diye aklım karışıyor. Forumda da birçok modül indiriliyor da nerelerden alınıyor. Bu modüllerin güncel olanlarını nereden takip edebiliyoruz? Bu modülleirn geliştirmeleri sürüyor mu nasıl takip edebilirim?

tıslayankedi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MIUI Destek
Cihazım
POCO X3 PRO
Meslek
ROM Geliştiricisi
Konular
36
Hocam selam,
Ben direkt aşağıdaki siteyi tercih ediyorum hiçbir problem de yaşamadım.
Adblocker olarak aşağıda symbuzzer hocamızın konusundaki modülü ve ekstradan onun github deposundaki oled modülünü kullanıyorum. Gayet başarılı ve güvenilir.

Oyla:

Lenovoş

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihazım
14 Mart 2019
Konular
101

Telegramdaki modül paylaşımı yapan ''Magisk Modules Store ve Xia-ify'' da güvenli midir?

Hani modüller zaten Root'lu cihazlarda kuruluyor. Zaten bir sürü izin veriyroruz farkındayım ama yine de biraz daha güvenli olsun diye aklım karışıyor. Forumda da birçok modül indiriliyor da nerelerden alınıyor. Bu modüllerin güncel olanlarını nereden takip edebiliyoruz? Bu modülleirn geliştirmeleri sürüyor mu nasıl takip edebilirim?

modül güncellemelerini MRepo uyg. takip ediyurum ben ayrıca bazen başka modüllere de göz atıyorum bu uyg ile

Oyla:

symbuzzer

Geliştirici Üye
Geliştirici Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ali BEYAZ
Cihazım
Mi 10T Pro
Konular
30

Hocam hiç birine %100 güvenli diyemeyiz. Ben kendi modüllerimi izzysoft üzerinden yayımlıyorum. androidacy reklam geliri elde ediyor geliştiricilerin üzerinden o yüzden kullanmıyorum ve önermiyorum da. themagisk'in güvenli olduğuna dair hiç bir bilgim yok. o yüzden ben olsam kullanmazdım.

Güvenlik endişeniz varsa açık kaynak kodlu modüllere yönelin. Modülün github sayfasına bakın, oradaki yıldızlar, forklar, issueler, geliştiricinin takip sayısı ve aktifliğine göre güvenip yükleyin. Çok endişe ettiğiniz bir modül varsa buradan beni etiketleyerek paylaşın, açık kaynak ise ben kodlarını inceleyeyim.

Oyla:

CagenMagen

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Attila
Cihazım
Poco x3 Pro
Meslek
Kalıp, Dekorasyon
Konular
11
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam hiç birine %100 güvenli diyemeyiz. Ben kendi modüllerimi izzysoft üzerinden yayımlıyorum. androidacy reklam geliri elde ediyor geliştiricilerin üzerinden o yüzden kullanmıyorum ve önermiyorum da. themagisk'in güvenli olduğuna dair hiç bir bilgim yok. o yüzden ben olsam kullanmazdım.

Güvenlik endişeniz varsa açık kaynak kodlu modüllere yönelin. Modülün github sayfasına bakın, oradaki yıldızlar, forklar, issueler, geliştiricinin takip sayısı ve aktifliğine göre güvenip yükleyin. Çok endişe ettiğiniz bir modül varsa buradan beni etiketleyerek paylaşın, açık kaynak ise ben kodlarını inceleyeyim.

Öncelikle etiketlemeye izin verdiğin için teşekkürler hocam.

Ben aslında test yapabileceğim bri ortam yaratabilsem kendimce test etmek isterim çöker mi çökmez mi vs diye ama o ortamı yaratamadım bir türlü.

Güvenlik derken official github sayfasındakiler güncelleniyor mu bilmiyorum. Gel gelelim, hangisi orjinal sayfası onu da anlayamadım :) Güncel olması ve herkes tarafından güvenilir olması yeterli olur.

Dünden beri araştırdığım kadarıyla bu kanallar en çok ilgilenmiş bu konularla:

Bu kanallar çatır çutur kuruyor da bunlara güvenmeli miyim?
Verdikleri linklere güveniyor musunuz?

Önerdiğiniz Repolar bunlarsa ben denemek isterim.

• IzzyOnDroid Magisk Repository
  • Magisk Modules Alt Repo (mirror)

Zaten kuracaklarım belli adblock, dolby, bir de kişiselleştirme konularıdır.
    Yani ne kadar garfikten çalarsam ne kadar gereksiz şeyleri silersem o kadar iyi olur.

Hatta Windows da ki gibi ''image'' dosyasını editleme gibi durumumuz olsa o şekilde de çok daha iyi olur.
    Aşırı gereksiz gördüğüm konular olabiliyor. Dediğim gibi bir tane daha Xiaomi bulmam lazım ki kafama göre denemeler yapayım. Yine de bahsetmiş olduğum modülleri kursam çok bir sorun olacağını samıyorum. Sizler kullanıyorsanız ve sorun çıkmıyorsa ki herkese göre değişkenlik de gösterebilir bilemiyorum ama bilemedim. Bir de çok sağlıklı backup alan bütün ayar ve uygulamaları olduğu haliyle alan ve geri yükleme işlemleri olan bir uygulama varsa önce onu satın alarak dilediğimiz gibi deneme yapabilirim. Öneriniz varsa alabilirim hocam. Forumda konusu varsa güncel konuşuldumu bilmediğimden yine karar veremediysem kusuruma bakmayın. Yardımcı olmak istediğiniz için sormak istedim.

Oyla:

symbuzzer

Geliştirici Üye
Geliştirici Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ali BEYAZ
Cihazım
Mi 10T Pro
Konular
30
Öncelikle etiketlemeye izin verdiğin için teşekkürler hocam.

Ben aslında test yapabileceğim bri ortam yaratabilsem kendimce test etmek isterim çöker mi çökmez mi vs diye ama o ortamı yaratamadım bir türlü.

Güvenlik derken official github sayfasındakiler güncelleniyor mu bilmiyorum. Gel gelelim, hangisi orjinal sayfası onu da anlayamadım :) Güncel olması ve herkes tarafından güvenilir olması yeterli olur.

Dünden beri araştırdığım kadarıyla bu kanallar en çok ilgilenmiş bu konularla:

Bu kanallar çatır çutur kuruyor da bunlara güvenmeli miyim?
Verdikleri linklere güveniyor musunuz?

Önerdiğiniz Repolar bunlarsa ben denemek isterim.

• IzzyOnDroid Magisk Repository
  • Magisk Modules Alt Repo (mirror)

Zaten kuracaklarım belli adblock, dolby, bir de kişiselleştirme konularıdır.
    Yani ne kadar garfikten çalarsam ne kadar gereksiz şeyleri silersem o kadar iyi olur.

Hatta Windows da ki gibi ''image'' dosyasını editleme gibi durumumuz olsa o şekilde de çok daha iyi olur.
    Aşırı gereksiz gördüğüm konular olabiliyor. Dediğim gibi bir tane daha Xiaomi bulmam lazım ki kafama göre denemeler yapayım. Yine de bahsetmiş olduğum modülleri kursam çok bir sorun olacağını samıyorum. Sizler kullanıyorsanız ve sorun çıkmıyorsa ki herkese göre değişkenlik de gösterebilir bilemiyorum ama bilemedim. Bir de çok sağlıklı backup alan bütün ayar ve uygulamaları olduğu haliyle alan ve geri yükleme işlemleri olan bir uygulama varsa önce onu satın alarak dilediğimiz gibi deneme yapabilirim. Öneriniz varsa alabilirim hocam. Forumda konusu varsa güncel konuşuldumu bilmediğimden yine karar veremediysem kusuruma bakmayın. Yardımcı olmak istediğiniz için sormak istedim.
hocam forumda mrepo konusu var benim açtığım. orada paylaştığım repolar güvenli. oraya bir bakın isterseniz.

magisk yerine kernelsu ile modül yüklerseniz cihazınız brick olsa bile kendi kurtarma moduyla cihazı açabilirsiniz.

bence modüllerden korkma sebebiniz cihazın brick olması olmamalı. veri güvenliği için endişelenmelisiniz.

backup'a gerek yok eğer kernelsu kıllanırsanız.

Oyla:

CagenMagen

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Attila
Cihazım
Poco x3 Pro
Meslek
Kalıp, Dekorasyon
Konular
11
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam forumda mrepo konusu var benim açtığım. orada paylaştığım repolar güvenli. oraya bir bakın isterseniz.

magisk yerine kernelsu ile modül yüklerseniz cihazınız brick olsa bile kendi kurtarma moduyla cihazı açabilirsiniz.

bence modüllerden korkma sebebiniz cihazın brick olması olmamalı. veri güvenliği için endişelenmelisiniz.

backup'a gerek yok eğer kernelsu kıllanırsanız.

Haklısınız o konuda endişelenmeliyim.

Kernelsu ile modül yüklersem cihazınız brick olsa bile kendi kurtarma moduyla cihazı açabilirsiniz.
Bu konu için bir eğitim videosu var mıydı?
Bu magisk'i kaldırırsam ne gibi şeyler olur?

Bu bilgiler doğru mudur?
Bu gibi şeyler okudum.

Magisk'i kaldırmamızda herhangi bir sorun olmaz.
Magisk, root erişimini sağlarken, kernel dosyalarını değiştirmez.
Bu nedenle, Magisk'i kaldırdıktan sonra, cihazınız hala root erişimine sahip olacaktır.

Magisk ve Kernelsu birlikte kurulabilir.

Ancak, bu durumda, Kernelsu, Magisk tarafından oluşturulan kök modüllerini görmez.
Bu, Kernelsu'nun root erişimini daha güvenli hale getirmesine yardımcı olur, ancak Magisk tarafından sağlanan bazı özellikler kullanılamaz hale gelir.

Örneğin, Magisk tarafından gizlenen uygulamaları Kernelsu ile göremezsiniz.
Ayrıca, Magisk tarafından oluşturulan özel modülleri Kernelsu ile kullanamazsınız.

Genel olarak, daha güvenli bir root erişimi istiyorsanız, Magisk'i kaldırıp Kernelsu'yu kurmanız önerilir.
Ancak, Magisk tarafından sağlanan bazı özellikleri kullanmak istiyorsanız, Magisk ve Kernelsu'yu birlikte kurabilirsiniz.

Oyla:

symbuzzer

Geliştirici Üye
Geliştirici Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ali BEYAZ
Cihazım
Mi 10T Pro
Konular
30
Haklısınız o konuda endişelenmeliyim.

Kernelsu ile modül yüklersem cihazınız brick olsa bile kendi kurtarma moduyla cihazı açabilirsiniz.
Bu konu için bir eğitim videosu var mıydı?
Bu magisk'i kaldırırsam ne gibi şeyler olur?

Bu bilgiler doğru mudur?
Bu gibi şeyler okudum.

Magisk'i kaldırmamızda herhangi bir sorun olmaz.
Magisk, root erişimini sağlarken, kernel dosyalarını değiştirmez.
Bu nedenle, Magisk'i kaldırdıktan sonra, cihazınız hala root erişimine sahip olacaktır.

Magisk ve Kernelsu birlikte kurulabilir.

Ancak, bu durumda, Kernelsu, Magisk tarafından oluşturulan kök modüllerini görmez.
Bu, Kernelsu'nun root erişimini daha güvenli hale getirmesine yardımcı olur, ancak Magisk tarafından sağlanan bazı özellikler kullanılamaz hale gelir.

Örneğin, Magisk tarafından gizlenen uygulamaları Kernelsu ile göremezsiniz.
Ayrıca, Magisk tarafından oluşturulan özel modülleri Kernelsu ile kullanamazsınız.

Genel olarak, daha güvenli bir root erişimi istiyorsanız, Magisk'i kaldırıp Kernelsu'yu kurmanız önerilir.
Ancak, Magisk tarafından sağlanan bazı özellikleri kullanmak istiyorsanız, Magisk ve Kernelsu'yu birlikte kurabilirsiniz.
Hocam magiskten geçiş yapmadım. Ama teorik olarak magiski kendi menüsünden kaldırıp, kernelsu uyumlu bir kernel kurup kernelsu uygulamasını yükleyebilirsiniz.

Kurtarma modu için tuş kombinasyonları var. kernelsu.org'a bir göz atın. Orada vardı yanlış hatırlamıyorsam.

Oyla:
Üst Alt