Sohbet Hangi Modeli Tercih Etmeliyim?

SafakB

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Enes Şafak
Cihazım
Redmi 5 Plus
Meslek
Bilişim Öğrencisi
Konular
36
Merhaba arkadaşlar 2 model arasında kaldım sizce hangisini tercih etmeliyim nedenleri ile birlikte cevaplarınız bekliyorum hocalarım.

Modeller:

Xiaomi Redmi 5 Plus 4/64
Xiaomi Redmi Note 5 4/64

Mertal

Eski Mkalkan21 :)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Bizim nedenleri ile açıklamamız için, sizin öncelikle nedenleri ile birlikte nasıl bir telefon istediğinizi söylemeniz lazım :)

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

SafakB

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Enes Şafak
Cihazım
Redmi 5 Plus
Meslek
Bilişim Öğrencisi
Konular
36
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bizim nedenleri ile açıklamamız için, sizin öncelikle nedenleri ile birlikte nasıl bir telefon istediğinizi söylemeniz lazım :)

Benim cihazımdan beklentim hiç bir sıkıntı yaşatmaması ve bunun yanında bir iki oyunu akıcı oynatması bkz(pubg mobile) zaten genel kullanım amacım sosyal medya facebook,twitter,instagram,youtube olacak şuanki cihazım ise HTC ONE A9 ama istediğim verimi alamıyorum.

Mertal

Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Benim cihazımdan beklentim hiç bir sıkıntı yaşatmaması ve bunun yanında bir iki oyunu akıcı oynatması bkz(pubg mobile) zaten genel kullanım amacım sosyal medya facebook,twitter,instagram,youtube olacak şuanki cihazım ise HTC ONE A9 ama istediğim verimi alamıyorum.
O zaman iki cihazı da gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. İkiside sorunsuz. Kronik bir hataları yok.
Maddi durumunuz yetiyorsa note 5 yetmiyorsa redmi 5 plus alın :)
Note 5 = sd636, redmi 5 plus =sd625 kullanıyor.
İşlemci hızı = note 5 > 1.8 redmi 5 plus > 2.0
Kamera açısından note 5 daha iyi.
Tasarım, boyut, batarya aynı :)
Son karar sizindir hocam :)

Son düzenleme:

cankurtgs

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Can
Cihazım
Redmi Note 8
Meslek
Öğrenci
Konular
4
Redmi Note 5, Redmi 5 Plus modelinin çift kameralı hali gibi düşünün. Ben 5 Plus kullanıyorum ancak bu telefonun tek eksik yanı çift kameranın olmaması bence. Ön kamera da Note 5 de daha iyi. Üstelik fiyat farkı da az. Ben Note 5 öneririm. Yes~~

SafakB

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Enes Şafak
Cihazım
Redmi 5 Plus
Meslek
Bilişim Öğrencisi
Konular
36
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O zaman iki cihazı da gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. İkiside sorunsuz. Kronik bir hataları yok.
Note 5 = sd636, redmi 5 plus =sd636 kullanıyor.

Hocam son olarak Xiaomi Redmi 5 Plus cihazlarının bazılarında yüz okuma kilidi var diyorlar o olayı etkinleştirmek için ek bir işlemmi yapmamız gerekiyor yoksa satıcılarmı ayarlıyor?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Redmi Note 5, Redmi 5 Plus modelinin çift kameralı hali gibi düşünün. Ben 5 Plus kullanıyorum ancak bu telefonun tek eksik yanı çift kameranın olmaması bence. Ön kamera da Note 5 de daha iyi. Üstelik fiyat farkı da az. Ben Note 5 öneririm. Yes~~

Hocam ben pek resim çekinen biri değilim arada sırada video yani kameranın benim için öyle pek bir önemi olmuyor yorumunuz için teşekkürler bende 5 Plus düşünüyorum şu anda.

FireLife71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus Emre
Cihazım
Mi5 Prime
Konular
37
Note 5 = sd636, redmi 5 plus =sd636 kullanıyor.

Hocam gecenin yorgunluğu sanırım bir yanlış var ama :) Redmi 5 plus işlemcisi Snapdragon 625 .

Mertal

Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Hocam gecenin yorgunluğu sanırım bir yanlış var ama :) Redmi 5 plus işlemcisi Snapdragon 625 .
Uyarı için teşekkür ederim hem yorgunluk hemde klavyenin azizliğine uğradım sanırım :)

Mertal

Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Hocam son olarak Xiaomi Redmi 5 Plus cihazlarının bazılarında yüz okuma kilidi var diyorlar o olayı etkinleştirmek için ek bir işlemmi yapmamız gerekiyor yoksa satıcılarmı ayarlıyor?

Hocam ben pek resim çekinen biri değilim arada sırada video yani kameranın benim için öyle pek bir önemi olmuyor yorumunuz için teşekkürler bende 5 Plus düşünüyorum şu anda.
Hocam resim sizin için büyük önem taşımıyorsa daha uygun maliyetli redmi 5 plusu alabilirsiniz :)
Yüz tanıma olayı custom rom kurarak oluyor hocam. Global resmi Romlarda malesef bu özellik yok.Örneğin Miuipro romda bu özellik mevcut :)

FireLife71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus Emre
Cihazım
Mi5 Prime
Konular
37

Tercihlerde daha yenilikçi olan Snapdragon 636 serisi kullanan bir cihazı seçmeniz daha mantıklı olabilir.
Çift kamerası da avantajı.
Ram olarak LPDDR4X alt yapısı ve dual channel kullanıyor Redmi Note 5.
Ama eskise de hala kullanılan Snapdragon 625 işlemcisine rağbet devam ediyor Mi A2 lite de bir örneği olduğu için . Şu an Android 8.1 var üzerinde 2 sene sürüm elbet gelecektir demek. Tercih sizin güncelleme konusunda da tabi.
Cihaz seçiminde dikkat etmek lazım :)
Redmi 5 Plus güzel cihazdır.

Üst Alt