Haber Hafıza Kartları Çeşitleri ve İşlevleri.

Hafıza Kartı nedir?

Hafıza kartları aynı zamanda flash sürücüler olarak da adlandırılabilir, elektronik verileri depolamak için kullanılan küçük cihazlardır. Bu, fotoğraf, müzik, film, oyun, belge, program ve diğer cihazlara bağlı olarak herhangi bir şey olabilir. Kartlar çeşitli şekil ve boyutlarda gelir ve çeşitli ürünler için kullanılabilirken, tüm Hafıza kartları temelde aynı şeyi yapar.

Hafıza Kartı Çeşitleri:

Son birkaç yıldır, standartlaştırma nedeniyle farklı tipteki bellek kartlarının sayısı önemli ölçüde azaldı. Şu anda mevcut olan ana türler SD, Memory Stick ve Compact Flash'tır. Eski cihazlarda diğer daha az yaygın çeşitler arasında MMC, xD-Picture Card ve SmartMedia bulunur.

Kompakt Flaş (CF):

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

1994 yılında SanDisk Corporation tarafından icat edildi , Kompakt Flash kartlar 3.3V ve 5V çalışmasını destekleyebilir ve sadece bir voltajda çalışabilen diğer küçük form faktörlü flash bellek kartlarının aksine ikisi arasında geçiş yapabilirler. PCMCIA PC Kartı standardına göre tasarlanmıştır ve bir adaptör ile PCMCIA yuvasına sığabilir. Farklı kapasitelere uyum sağlamak için iki tip CompactFlash kart vardır: Tip I kartlar 42,8 mm x 36,4 mm x 3,3 mm kalınlıktadır; Tip II kartlar 42,8 mm x 36,4 mm x 5,5 mm kalınlığındadır.

Güvenli Dijital Kart (SD kart):

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

SD kartlar, dijital video kameralar, dijital kameralar, el bilgisayarları, müzik çalarlar ve cep telefonları gibi birçok küçük taşınabilir cihazlarda kullanılır. 1999'dan bu yana, SD Bellek Kartları artık 16 Megabyte ile 128 Gigabyte arasında mevcut ve hala büyüyor. Bir SD kart tipik olarak 32mm x 24mm x 2.1mm ölçülerinde ve yaklaşık 2 gram ağırlığındadır.

MiniSD Kart:

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

SD Kart'ın (Secure Digital Card) başarısından sonra, miniSD Hafıza Kartı cep telefonu pazarının taleplerini karşılamak için geliştirildi. MiniSD Kart, SD Kart ile aynı avantajları sağlar, ancak orijinal SD Karttan daha küçüktür. MiniSD Kartlar genellikle dahili dijital kameralar, indirme ve oyunlar gibi özelliklere sahip birçok yeni cep telefonunda bulunur. MiniSD kartlar 21,5 mm x 20 mm x 1,4 mm'dir ve genellikle 16 MB ila 1024 MB depolama alanı sağlar.

MicroSD:

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Esas olarak cep telefonlarında ve diğer küçük el cihazlarında kullanılan MicroSD kart şu anda 256 GB'a kadar kapasitelerde mevcuttur ve hala büyümektedir. SD kartın kabaca 1 / 4'ü 15mmx 11mmx0.7mm'de. MicroSD kart aynı zamanda mevcut en küçük hafıza kartıdır.

Çoklu Ortam Kartı (MMC):

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

MultiMediaCard (MMC) standardı SanDisk ve Siemens tarafından 1997 yılında piyasaya sürülmüştür. Kartın kendisi 32mm x 24 mm x 1.4mm'dir ve genellikle SD kart yerine kullanılır. MMC'nin aktarım hızları yaklaşık 2,5 MB / sn'dir ve genellikle SD Kart okuyucularda kullanılabilir.

Sony Bellek Çubukları:

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Sony Memory Stick'ler hafif, kompakttır ve dijital kameralar, kaydediciler ve daha fazlası dahil olmak üzere çok çeşitli cihazlar için tasarlanmıştır. Bir adaptör kullanılarak çoğu Sony Memory Stick, neredeyse tüm Memory Stick PRO uyumlu ürünlerle kullanılabilir. Memory Stick PRO formatı, 480Mb / s'ye kadar teorik aktarım hızlarına sahip 8 bitlik paralel bir arayüze sahiptir. Yüksek megapiksel dijital kameralarda ve dijital video kameralarda yaygın olarak kullanılır. Memory Stick PRO Duo ortamı, standart boyutlu ortamın yaklaşık üçte biri kadar ağırlığındadır, ancak Memory Stick PRO ortamının tüm gelişmiş işlevlerini sunar.

Akıllı Medya:
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Toshiba tarafından 1995 yılında tanıtılan Smart Media kartları, beş yıl boyunca popüler kullanımına rağmen artık kullanılmıyor. SmartMedia kartları 45mm x 37mm x 0.76 mm'dir ve pik zamanlarında 16MB, 32MB ve 128MB sürümlerinde bulunabilir. Eski bir kart olarak bile, hala 128 MB'tan büyük bellek kartlarını kullanamayan eski cihazların kullanıcıları tarafından aranmaktadır.

xD-Resim Kartı:

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

XD (Extreme Digital) olarak kısaltılmış olan xD-Picture Card, dijital kameralarda kullanılmak üzere tasarlanmış bir tür çıkarılabilir flash bellektir. XD, 20mm x 25mm x 1.7mm boyutlarında ultra kompakttır. XD-Picture Card, Fujifilm ve Olympus tarafından geliştirildi ve Olympus ve Fujifilm tarafından üretilen birçok dijital kamera modelinde kullanılıyor.

Hafıza Kartı Nasıl Çalışır:

Hafıza Kartı veya Flash Kart transistörlerden yapılmıştır. Flash bellekteki transistörler MOSFET'lere benzer, sadece bir yerine iki kapı bulunur. İçinde bir flaş transistör böyle görünür. Üstünde iki kapı bulunan, biri kontrol kapısı, diğeri yüzen kapı olarak adlandırılan bir "npn" sandviçi görebilirsiniz. İki kapı, akımın normal olarak geçemediği oksit katmanları ile ayrılır:

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Bu durumda, transistör kapatılır ve etkili bir şekilde bir sıfır depolar. Hem kaynak hem de drenaj bölgeleri elektronlar açısından zengindir (çünkü n tipi silikondan yapılmıştır), ancak elektronlar, aralarındaki p tipi malzeme olan elektron eksikliği nedeniyle kaynaktan drenaja akamaz. Ancak, transistörün bit çizgisi ve wordline adı verilen iki kontağına pozitif bir voltaj uygularsak, elektronlar kaynaktan drenaja acele ederler. Birkaçı ayrıca tünelleme adı verilen bir işlemle oksit katmanı boyunca dolaşmayı ve yüzer kapıya sıkışmayı başarır. Yüzen kapıdaki elektronların varlığı, bir flaş transistörün bir tanesini nasıl sakladığıdır. Pozitif voltajlar çıkarıldığında ve devreye güç beslenip beslenmediğinde bile elektronlar süresiz olarak orada kalacaktır.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.


Hafıza Kartı Sınıfı:

Bellek Kartları artık video kayıt özelliklerinin hızına ve kapasitelerine bağlı olarak çeşitli sınıflarda mevcuttur. Aşağıdaki tablo bu konuda kısaca açıklayacaktır.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Sonuç olarak ;

Hafıza kartları diğer depolama ortamlarından çok daha darbeye dayanıklıdır. Hafıza kartında hareketli parça olmadığından, normal bir sabit diskte meydana gelebilecek hareketten zarar görmeye çok daha az eğilimlidirler. Ayrıca, bir CD / DVD'den çok daha az kırılgandırlar.Hafıza kartları fiziksel olarak çok küçük olduğundan, belki de en büyük veri kaybı riski, başka bir kaza yerine tüm kartın kendisini kaybetmektir. Hafıza kartları oldukça sağlamdır ve Hafıza kartları bir milyondan fazla veri yazma / okuma / silme döngüsünde çalışabilir. Kabaca bir hafıza kartının yaklaşık 10.000 girişe dayanabilmesi beklenebilir. Bu sayılar, elbette, üreticiler arasında biraz farklı olacaktır.

Kaynak ; - -
 

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Yaş
66
Konum
İstanbul/Büyükçekmece
Katılım
10 Haziran 2017
Konular
294
Mesajlar
20.017
Çözümler
8
Tepkime puanı
60.425
Puanları
438
Elinize, emeğinize sağlık hocam, paylaşım için teşekkürler, bizler çok fazla detaya bakmadan, fiyatı ucuz olanı almaktan yanayız millet olarak, bilinçli alanların sayısı çok az bence, ben dahil

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk
 
Üst Alt