Sohbet Güzel bir özellik: gün ışığı modu

said2301

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Said
Cihazım
Xperia z2
Konular
13
Merhaba arkadaşlar bugün telefonda keşfettiğim bir özellikten bahsedeceğim.Ben ekran parlaklığını manuel olarak kullanırım. Ama güneş altına çıktığımda ekran, otomatik olarak ekran parlaklığını en parlak şekline getiriyor ve ihtiyaç olmadığında tekrar manuel olarak getirdiğim yere dönüyor. Otomatik parlaklıkta zaten yapıyor bunu ama manuelde de yapmasi gerçekten çok hoşuma gitti 🙂

caliskansahis44

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Salih
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
3
Merhaba arkadaşlar bugün telefonda keşfettiğim bir özellikten bahsedeceğim.Ben ekran parlaklığını manuel olarak kullanırım. Ama güneş altına çıktığımda ekran, otomatik olarak ekran parlaklığını en parlak şekline getiriyor ve ihtiyaç olmadığında tekrar manuel olarak getirdiğim yere dönüyor. Otomatik parlaklıkta zaten yapıyor bunu ama manuelde de yapmasi gerçekten çok hoşuma gitti 🙂
Evet bende kapalıydı, ayarlarda güneş ışığı modu diye geçiyor (ayarlar-ekran--parlaklık düzeyi bölümünde)

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Sadece Mi 11 Lite 4G için geçerli bir özellik değil. Bu özellik gün ışığı modu diye geçiyor. Ayarlar - Ekran - Parlaklık kısmından açılıp kapatılabilir. Güzel bir özellik olarak görülse de olumsuz yönleri de mevcut. Misal renkleri soluklaştırıyor, ışık sensörünü hep çalışır vaziyette tutuyor (otomatik parlaklık kullanan için fark etmez, onda da çalışıyor zaten).

Ayarlardan kapatılsa da tam kapatılmıyor. Ayarlar - Ekran - Renk şeması kısmına girip otomatik harici bir ayar seçmek gerekiyor. Otomatik ayarında olunca, gün ışığı modu kapalı olsa da çalışıyor yine de.

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Sadece Mi 11 Lite 4G için geçerli bir özellik değil. Bu özellik gün ışığı modu diye geçiyor. Ayarlar - Ekran - Parlaklık kısmından açılıp kapatılabilir. Güzel bir özellik olarak görülse de olumsuz yönleri de mevcut. Misal renkleri soluklaştırıyor, ışık sensörünü hep çalışır vaziyette tutuyor (otomatik parlaklık kullanan için fark etmez, onda da çalışıyor zaten).

Ayarlardan kapatılsa da tam kapatılmıyor. Ayarlar - Ekran - Renk şeması kısmına girip otomatik harici bir ayar seçmek gerekiyor. Otomatik ayarında olunca, gün ışığı modu kapalı olsa da çalışıyor yine de.
Büyük bir ihtimalle de pili sömürüyordur

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Büyük bir ihtimalle de pili sömürüyordur

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk
Evet hocam. ben bu nedenle her MIUI rom kurduğumda bu iki ayarı değiştiriyorum. Çünkü cihazın ekranı kapalıyken uykuya dalmasını engelliyor. Cihazı kullanmadan pilini düşmüş görüyorum, çok rahatsız edici. 😅

Üst Alt