Yardım Güvenlik uygulaması virüs taraması hk.

petran23

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
10
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global v12.0.2
Telefon Modeli
Redmi Note 8
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhaba arkadaşlar uygulama yüklerken virüs taraması yapıyor her daimde güvenlik uygulamasını kontrol ederken kullanılan db avast ve avl sunucuları olduğunu gördum avast pek iyi denemez sıkıntılı olduğunu biliyorumda AVL nasıl acaba ? Siz hangisini kullanıyorsunuz acaba ?

r00t88

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
r00t
Cihazım
mi note 10 lite
Konular
9
Merhaba arkadaşlar uygulama yüklerken virüs taraması yapıyor her daimde güvenlik uygulamasını kontrol ederken kullanılan db avast ve avl sunucuları olduğunu gördum avast pek iyi denemez sıkıntılı olduğunu biliyorumda AVL nasıl acaba ? Siz hangisini kullanıyorsunuz acaba ?
Öncelikle Avast neden sıkıntılı açıklar mısın?

Aslında kimsenin Android için bir antivirüse ihtiyacı yok. Dikkat etmen gereken şeyler internet tarayıcısında gezinirken şüpheli linklere tıklamamak, SMS, Whatsapp veya başka bir mesajlaşma uygulamasında gönderilen reklam kısaltmalı veya doğrudan gönderilen her linki (bazen Sosyal Mühendislik ile gerçeğine aşırı derecede benzetilebilir) açmamak, bu linklerden telefonuna indirilen APK dosyalarını kesinlikle yüklememek, internet üzerinde bulduğun her APK'yi telefona yüklememek (yükleyeceksen de hybrid-analysis gibi siteler ile taratıp sahip olduğu izinlere, iletişim kurduğu IP'leri ve diğer önemli konuları inceleyebilirsin), eğer telefonunda root erişimi var ise önüne gelen her uygulamaya root erişimi vermemek, telefonuna yüklediğin uygulamalardan internet erişimine ihtiyacı olmadığı halde internet erişimine sahip olan uygulamaların internet erişimini devre dışı bırakmak (gerekirse NetGuard kurup uygulamaların internet erişimini tek tek kontrol edebilirsin) ve bunun gibi daha birçok önlem ile telefonuna gereken güvenliği sağlayabilirsin.

Unutmamalısın ki hiçbir antivirüs uygulaması seni %100 koruyamayacaktır.

Oyla:

petran23

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
10
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Aslında kimsenin Android için bir antivirüse ihtiyacı yok. Dikkat etmen gereken şeyler internet tarayıcısında gezinirken şüpheli linklere tıklamamak, SMS, Whatsapp veya başka bir mesajlaşma uygulamasında gönderilen reklam kısaltmalı veya doğrudan gönderilen her linki (bazen Sosyal Mühendislik ile gerçeğine aşırı derecede benzetilebilir) açmamak, bu linklerden telefonuna indirilen APK dosyalarını kesinlikle yüklememek, internet üzerinde bulduğun her APK'yi telefona yüklememek (yükleyeceksen de hybrid-analysis gibi siteler ile taratıp sahip olduğu izinlere, iletişim kurduğu IP'leri ve diğer önemli konuları inceleyebilirsin), eğer telefonunda root erişimi var ise önüne gelen her uygulamaya root erişimi vermemek, telefonuna yüklediğin uygulamalardan internet erişimine ihtiyacı olmadığı halde internet erişimine sahip olan uygulamaların internet erişimini devre dışı bırakmak (gerekirse NetGuard kurup uygulamaların internet erişimini tek tek kontrol edebilirsin) ve bunun gibi daha birçok önlem ile telefonuna gereken güvenliği sağlayabilirsin.

Ayrı bir antivirüs mevcut değil telefonda, avast benim için şu açıdan sıkıntılı zamanında virüs olmasına rağmen virüsü tespit edemeyip verilerimin sıkıntılı duruma girmesine yol açmış bir antivirüs programıdır benim için ve bu yüzden avast kullanmıyorum.

Oyla:

r00t88

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
r00t
Cihazım
mi note 10 lite
Konular
9
Ayrı bir antivirüs mevcut değil telefonda, avast benim için şu açıdan sıkıntılı zamanında virüs olmasına rağmen virüsü tespit edemeyip verilerimin sıkıntılı duruma girmesine yol açmış bir antivirüs programıdır benim için ve bu yüzden avast kullanmıyorum.
Anladım fakat dediğim gibi virüs olayı biraz farklı hocam. Virüslerin bazıları piyasaya düşer onların imzalarını antivirüsler veritabanlarına eklerle ve o zararlı ile karşılaştığında da bu X virüsüdür der mesela ama diğer bir taraftan da FUD (fully undetectable) dediğimiz zararlılar vardır bunlar piyasaya pek düşmez ve bunu dağıtan kişi işini çok iyi yapar. Gerek ofis dokümanlarına makro olarak ekler, başka bir dosya ile birleştirir (joint) veya bir APK dosyasının içine başka bir APK dosyası daha saklar sen yükleme yaptığın zaman ikisini de birlikte kurarsın. Senin telefonundaki bir zararlıyı Avast tanımaz ama o virüsü Avast'tan daha önce keşfeden Avira tespit edebilir. Her antivirüsün imza veritabanı bir değildir. Avast'ın tanıdığı bir virüsü Avira tanıyamayabilir. Biraz karışık bir durum.

Uzun lafın kısası spesifik X antivirüsü en iyidir ve Y antivirüsü kötüdür denemez. Ben yerinde olsam antivirüs kullanmam onun yerine ilk mesajımda belirttiğim gibi analizler yapabilirsin. Daha sağlamdır.

Oyla:

r00t88

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
r00t
Cihazım
mi note 10 lite
Konular
9
petran23 Şimdi karşılaştığım bir seninle paylaşmak isterim. Sayfayı biraz aşağıya doğru kaydırdığında Undetected ibaresini resimde görebilirsin. Tanınmayan bir zararlıyı çok güzel anlatmışlar.

Oyla:

TRMan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sulhi
Cihazım
Mi 10 Lite
Konular
12

hocam netguard uygulamasına kendi host dosyamızı tanımlayabiliyor muyuz? Eğer cevap evetse nasıl? Ben bulamadım da.

Oyla:

r00t88

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
r00t
Cihazım
mi note 10 lite
Konular
9
hocam netguard uygulamasına kendi host dosyamızı tanımlayabiliyor muyuz? Eğer cevap evetse nasıl? Ben bulamadım da.
açtıktan sonra Ctrl+F ile host kelimesini arattığınızda ilgili bölümü göreceksiniz. Ayrıca sayfanın tamamında da Tasker uygulaması ile nasıl otomatik olarak indirilebileceği anlatılmış hocam.

Oyla:

TRMan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sulhi
Cihazım
Mi 10 Lite
Konular
12
açtıktan sonra Ctrl+F ile host kelimesini arattığınızda ilgili bölümü göreceksiniz. Ayrıca sayfanın tamamında da Tasker uygulaması ile nasıl otomatik olarak indirilebileceği anlatılmış hocam.
hocam bu sayfadaki işlemi yaptım ancak yine de bildirim panelinde 0 hosts olarak görünüyor.
Acaba telefon android 10 olduğu için mi olmuyor?

Oyla:

r00t88

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
r00t
Cihazım
mi note 10 lite
Konular
9
hocam bu sayfadaki işlemi yaptım ancak yine de bildirim panelinde 0 hosts olarak görünüyor.
Acaba telefon android 10 olduğu için mi olmuyor?
O sayfadaki işlemleri uyguladığında olması lazımdı. İstersen bir hesap oluştur veya hesabın var ise son sayfaya yaşadığın problemi, kullandığın telefon marka/model, root/nonroot gibi bilgileri tam olarak yazarsan yardımcı olacaklardır. NetGuard resmi XDA sayfasıdır.

Oyla:
Üst Alt