Sohbet Güvenli İnternet Gerçekten Ne İşe Yarıyor ( BTK )

Wandeta

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış Aslan
Cihazım
Samsung S2
Konular
22
Güvenli internet Aile profili seçili por.. sitelerine girilmesin diye seçtim işin dogrusu ergen çocuklar var evde ( en azından evde girilmesin )

1.Hızımın düşmesi
2.Baglanamama sorunları
3.İnternet kopması
4.Geç baglanma

sorunları ile ugraşıyorum

Google por.. yazdıgın zaman gostermıyorda arama motoru degıstırdıgın zaman yani googleye yandex veya başka bir arama motoru yazıp bunun üzerinden por.. aratırsanız hepsini gösteriyor

Bunun başka yolu yokmu zaten yukardaki sorunlar yüzünden güvenli interneti kullanmak istemiyorum

Sorum şuydu Aile profıli seçili oldugu halde neden por.. sitelerini giriyor

Cevap

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Son düzenleme:

Kazgangap

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Mi 9T (Davinci)
Konular
44
Hocam size üzücü bir haberim var o ergenler bir yolunu bulur girer bence çok takılmayın.
İlle de kapayım diyorsanız modem arayüzünden yasaklı kelime olarak girin ya da yandex dns di sanırsam bu dns yardımıyla bazı siteleri vs engelleyebiliyordunuz.

Wandeta

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış Aslan
Cihazım
Samsung S2
Konular
22
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tabiki istedikten sonra bir yolu bulunur bulunuyorda ama en azından ev agında bu sorunu çözmek artı ev agı için kalıcı bir çözüm bulmak

Güvenli internet ne işe yaradıgınıda çözemedim sıkıntı çıkartmaktan başka

UtkuYunus1997

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Utku
Cihazım
Oneplus 7T Pro
Konular
4
Wandeta Hocam modeme dns adresi girerek tüm cihazlar üzerinde yukarıdaki Kazgangap arkadaşında belirttiği gibi aşağıdaki herhangi bir yandex dns profilini seçerek tüm cihazlar için engelleme yapabilirsiniz.

Yada diğer bi seçenek modemde içerik filtresi varsa oraya aranmasını istemediğiniz kelimeleri yazmanız gerekiyor. Yandex bu konuda iyi ve hızlı açıkçası bazı modemlerin içerisinde de hazır seçim olarak gelmekte ve kullanılmakta deneyin isterseniz.

r00t88

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
r00t
Cihazım
mi note 10 lite
Konular
9
Güvenli internet Aile profili seçili por.. sitelerine girilmesin diye seçtim işin dogrusu ergen çocuklar var evde ( en azından evde girilmesin )

1.Hızımın düşmesi
2.Baglanamama sorunları
3.İnternet kopması
4.Geç baglanma

sorunları ile ugraşıyorum

Google por.. yazdıgın zaman gostermıyorda arama motoru degıstırdıgın zaman yani googleye yandex veya başka bir arama motoru yazıp bunun üzerinden por.. aratırsanız hepsini gösteriyor

Bunun başka yolu yokmu zaten yukardaki sorunlar yüzünden güvenli irterneti kullanmak istemiyorum

Sorum şuydu Aile profıli seçili oldugu halde neden por.. sitelerini giriyor

Cevap

Modem üzerinden DNS değiştiremiyorsan eğer Raspberry Pi ile Pi Hole kurup tüm DNS'leri onun üzerinden geçirebilirsin. Bununla uğraşmiyim diyorsan eğer Parental Control Apps diye arama motorunda aratırsan karşına bir sürü uygulama ve program çıkacaktır. Bunların içinden araştırma yapıp kendine uygun olanı veya beğendiğini bilgisayarına ve mobil cihazlara yükleyebilirsin.

Üst Alt