Çözüldü Güneş altında ölü piksel

mvlt10line

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mevlüt
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
4
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 12.0.3
Telefon Modeli
Mi Note 10 Lite
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
İyi günler elimde mi Note 10 Lite cihazı var iki gündür güneşe çıktığımda ekranda tam parmak izinin olduğu yerde dikdörtgen şeklinde bir ölü piksel tarzı mor rengi alıyor pikseller ama dikkatli baktığın zaman gorebiliyorsun sadece. Mürekkep lekesi tarzında parmak izi okuyucunun olduğu yerde çıkıyor telefon daha 1 aylık garantiden 0ini verdiler. Güneşten çıkınca ortadan kayboluyor sebebi nedir bilen var mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İyi günler elimde mi Note 10 Lite cihazı var iki gündür güneşe çıktığımda ekranda tam parmak izinin olduğu yerde dikdörtgen şeklinde bir ölü piksel tarzı mor rengi alıyor pikseller ama dikkatli baktığın zaman gorebiliyorsun sadece. Mürekkep lekesi tarzında parmak izi okuyucunun olduğu yerde çıkıyor telefon daha 1 aylık garantiden 0ini verdiler. Güneşten çıkınca ortadan kayboluyor sebebi nedir bilen var mı?
Ek olarak ölü piksel testine soktum, dokunmatikte herhangi bir sıkıntı yok. Sebebini hala anlayamadım.

Çözüm
Arkadaşlar ekranınız amoled olduğu için ekranın içine parmak izini koymak için parmak izinin olduğu kısım delik oluyor yani ekranda herhangi bir problem yok sadece güneş ışığı o kısımdaki deliği gösteriyor aynı zamanda ekranınızda yakınlık sensörü vb sensörler için de delikler mevcut tüm ekran içi parmak izi telefonlarda bu delik mevcuttur ekranınızda problem yok parmak izi sensörünün doğrudan parmağınızı okuması için yapılmış bir boşluk sadece

Drkirpi

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Redmi Note 9 Pr
Konular
5
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ek olarak ölü piksel testine soktum, dokunmatikte herhangi bir sıkıntı yok. Sebebini hala anlayamadım.
Ben tam emin değilim ama karanlık modda kullanıyorsanız bu Xiaomi cihazlarda güneşte değişik renkler oluyor.Belkide ondandır

Oyla:

mvlt10line

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mevlüt
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben tam emin değilim ama karanlık modda kullanıyorsanız bu Xiaomi cihazlarda güneşte değişik renkler oluyor.Belkide ondandır
Birisi daha yaşamış burda forum açmış amoled ekranlarda güneş ile diye başlayan ama oda çözümünü bulamamış. Karanlık moda 20.00-07.00 arası giriyor anlayamadım hala.

Oyla:

Yalcinkaya040

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Yalçın
Cihazım
Xaomi mi mix
Konular
9
Parmak iziyle alakalı bir durum mi 9 cihazimdada mevcuttu ekranında bir sorun olduğunu sanmıyorum.

Oyla:

mvlt10line

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mevlüt
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
4
Oyla:

Yalcinkaya040

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Yalçın
Cihazım
Xaomi mi mix
Konular
9
Nasıl çözüme kavusturdunuz acaba? Cihaz daha 1 aylık garanti sıfır cihazla değiştirmişti.
Çözüme kavuşturmadım aslında parmak izi ekranda gömülü olduğu için güneş ışığı altında tam parmak izi konumunda daire şeklinde belirgin şekilde görünüyor bir ekran sorunu olduğunu zannetmiyorum. Şahsi düşüncem ekrana gömülü parmak izinden kaynaklı bir durum.

Oyla:

mvlt10line

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mevlüt
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
4
Çözüme kavuşturmadım aslında parmak izi ekranda gömülü olduğu için güneş ışığı altında tam parmak izi konumunda daire şeklinde belirgin şekilde görünüyor bir ekran sorunu olduğunu zannetmiyorum. Şahsi düşüncem ekrana gömülü parmak izinden kaynaklı bir durum.
Genpa servisle konuştuğumda parmak izinin mor renkte olduğunu Güneş altında oraya gölgesinin düştüğünü söylediler garantiye dahil olmadığını çünkü bir arıza olarak kabul etmediklerini bana bir sıkıntı çıkarmayacağını sorun teşkil ederse garantiye gönderebileceğimi söylediler.

Oyla:

Enesim880

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Enes
Cihazım
Redmi K30 Pro
Konular
6
Arkadaşlar ekranınız amoled olduğu için ekranın içine parmak izini koymak için parmak izinin olduğu kısım delik oluyor yani ekranda herhangi bir problem yok sadece güneş ışığı o kısımdaki deliği gösteriyor aynı zamanda ekranınızda yakınlık sensörü vb sensörler için de delikler mevcut tüm ekran içi parmak izi telefonlarda bu delik mevcuttur ekranınızda problem yok parmak izi sensörünün doğrudan parmağınızı okuması için yapılmış bir boşluk sadece

Oyla: Çözüm
Üst Alt