Soru güncellemeyle ilgili

Timurkurt

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Khan
Cihazım
Mi 8
Meslek
Turizm
Konular
47
Degerli hocalarim benim mi 8 cihazim yurt dişi. Global rom var. Root felan pek anlamam ancak yardimci uygulamalarla kontrol ettigimde rotsuz diyor cihaz. Bootloder kilidide sanirim kapali cunku telefona reset attigimda herhangi bir ibare gozükmüyor acik olduguna dair yukleme ekraninda. Malum yeni bi güncelleme geldi herkes gibi bende aldim. Ancak yükle dedigimde bellki bir kisma kadar yanlis hatirlamiyorsam yüzde yetmişe kadar yüklüyor ve sonra duruyor dolmuyor yerinde sayiyor yani. Bende iptal ettim guncellemeyi okadar saat beklememe ragmen. Bu sorunun kaynagi ne olabilir? Nasil guncellerim. Ve en onemlisi güncellersem pişman olurmuyum root ve rom işlemlerinden anlamayan biri olarak. Telefonun stabilitesi batarya performansi etkilenirmi?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-04-30-21-13-23-588_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2020-04-30-21-13-23-588_com.android.settings.jpg
    183,9 KB · Görüntüleme: 14
  • Screenshot_2020-04-30-21-12-40-265_com.mi.android.globalFileexplorer.jpg
    Screenshot_2020-04-30-21-12-40-265_com.mi.android.globalFileexplorer.jpg
    244,5 KB · Görüntüleme: 14

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Benden önce birileri muhakkak güncellemiştir deyip romun ana konusunu okumanızı tavsiye ederim...

Aklınıza takılanları konu sonuna sorarak daha hızlı cevap alabilirsiniz...

Cihaz ana konu bölümü

Bu bölümde de yabancı olduğunuz,bilmediğiniz tüm terimlerin kullanımı ve ne işe yaradıklarının anlatıldığı kısım, bu bölümü de muhakkak okuyun/inceleyin...

Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Degerli hocalarim benim mi 8 cihazim yurt dişi. Global rom var. Root felan pek anlamam ancak yardimci uygulamalarla kontrol ettigimde rotsuz diyor cihaz. Bootloder kilidide sanirim kapali cunku telefona reset attigimda herhangi bir ibare gozükmüyor acik olduguna dair yukleme ekraninda. Malum yeni bi güncelleme geldi herkes gibi bende aldim. Ancak yükle dedigimde bellki bir kisma kadar yanlis hatirlamiyorsam yüzde yetmişe kadar yüklüyor ve sonra duruyor dolmuyor yerinde sayiyor yani. Bende iptal ettim guncellemeyi okadar saat beklememe ragmen. Bu sorunun kaynagi ne olabilir? Nasil guncellerim. Ve en onemlisi güncellersem pişman olurmuyum root ve rom işlemlerinden anlamayan biri olarak. Telefonun stabilitesi batarya performansi etkilenirmi?

Bootloader kapalıysa zaten otomatik olarak root yoktur. Cihazınızın IMEI orjinal mi? Güncelleme hata verdiyse tekrar deneyin. Pişman olmanız sizin beklentilerinize göre değişir, ama bunun rootu bilmeniz yada bilmemeniz ile alakası yok.

Oyla:

Timurkurt

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Khan
Cihazım
Mi 8
Meslek
Turizm
Konular
47
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bootloader kapalıysa zaten otomatik olarak root yoktur. Cihazınızın IMEI orjinal mi? Güncelleme hata verdiyse tekrar deneyin. Pişman olmanız sizin beklentilerinize göre değişir, ama bunun rootu bilmeniz yada bilmemeniz ile alakası yok.
Hocam imei sonradan atilmiş orjinal degil yani. Hatta uyari msjida geldi 90güne kadar kapanacak diye

Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Hocam imei sonradan atilmiş orjinal degil yani. Hatta uyari msjida geldi 90güne kadar kapanacak diye

IMEI atılmamış yurt dışından gelen cihazada bu msj gelebiliyor. IMEI atılan cihazlarda bootloader açık oluyor. Bu işlemi yapıp bootloader kapatan birileri yokmudur? Vardır elbet ama çok riskli. Cihanızın IMEI durumunu, kapanmadan çözmenizi tavsiye ederim. Şuan güncelleme sizin için ikinci sorun gibi.

Oyla:

Timurkurt

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Khan
Cihazım
Mi 8
Meslek
Turizm
Konular
47
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
IMEI atılmamış yurt dışından gelen cihazada bu msj gelebiliyor. IMEI atılan cihazlarda bootloader açık oluyor. Bu işlemi yapıp bootloader kapatan birileri yokmudur? Vardır elbet ama çok riskli. Cihanızın IMEI durumunu, kapanmadan çözmenizi tavsiye ederim. Şuan güncelleme sizin için ikinci sorun gibi.
Evet buna dair riskler okumustum hem bl kilidi kapali hemde imeti atilmis. Dedigin gibi sonradan kapatmislardir. Ve bu konunun bana ilerde sikinti yaratacagini soyleyenler oldu daha oncede. Ama root room bl kilidi nasil acilir bilmeyen biri olarak telefon kapanmadan bu işlerden anlayan bir tel tamircisine versem durumu kurtarabilirmi ?

Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Evet buna dair riskler okumustum hem bl kilidi kapali hemde imeti atilmis. Dedigin gibi sonradan kapatmislardir. Ve bu konunun bana ilerde sikinti yaratacagini soyleyenler oldu daha oncede. Ama root room bl kilidi nasil acilir bilmeyen biri olarak telefon kapanmadan bu işlerden anlayan bir tel tamircisine versem durumu kurtarabilirmi ?

Evet.

Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Ozaman sukur icim rahat tsk ederim bu rahatlatici bilgi icin peki bu isleri yapmadan simdiki su guncellemeye odaklansam nasil yapabilirim?

Yine aynı yöntemle güncellemeyi deneyin hocam. Geçen sefer hata olmuş olabilir, bu seferde olacak anlamına gelmez.

Oyla:

Timurkurt

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Khan
Cihazım
Mi 8
Meslek
Turizm
Konular
47
Yine aynı yöntemle güncellemeyi deneyin hocam. Geçen sefer hata olmuş olabilir, bu seferde olacak anlamına gelmez.
Pekala yani sikinti cikmaz diyorsun hocam. Guncelleme umarim batarya ve stabileteyi mahfetmez

Oyla:
Üst Alt