Soru Güncellemeden Sonra Format Atmakt Şart Mı?

mboz33

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Alihan
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
12
Telefonu alalı bir hafta oldu güncelleme falan yaptım. Forumdaki kişiler güncelleme yaptıktan sonra hard reset tavsiye ediyorlar pil sorunlarına karşı. Benim reset atmam gerekir mi? Değerler aşağıda. (Ayrıca kulaklık ile müzik dinlerken müzik kendi kendine duruyor nasıl çözebilirim sorunu)
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Erdemp

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
P
Konular
2
Sadece pil sorunları için değil, hard reset her zaman iyi bir tercih olacaktır. Zira önceki sürümden mutlaka kalıntılar sistem içerisinde yer alabilir. Mutlaka hard reset yapmalı mısınız? Elbette ki hayır, ama temiz kurulum her zaman daha iyidir.

Müziğin durması, eğer "PAUSE" şeklinde oluyorsa, kullandığınız kulaklıkta -özellikle ses ayarları butonları civarında- kırıklık ya da benzeri bir sorun olabilir. Başıma gelmişti, kulaklıktaki kırıklık sebebiyle kısa devre yapabiliyor ve bu da cihaza komut olarak gidebiliyor.

Oyla:

Trissandom

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Pocophone F1
Konular
61
Kendi deneyimimi sana aktarayım, poco kullanıyorum miui 9dan 10.2.2 güncellemesi yaptım, aradan çok geçmeden 10.2.3 geldi hiç formatlamamıştım, pil kullanım özellikle ekran seviyesinde %50leri gördü, açıp kullanmadan bile gidiyordu şarj. Ana ekranda sola kaydırırken borsa takip ve kısayollar ekranı beyazdı güncellemeden önce, zaten orayı siyah yapmakla alakalı bir ayar görmedim hiç. Neyse daha sonra formatladım telefonu, orası siyah oldu, ekran kullanım %15 falan şu anda. Yani şart denecek türden birşey değil ama işe yarıyor.

Oyla:

Erdemp

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
P
Konular
2
Dediğim gibi her zaman temiz kurulum faydalıdır ama özellikle pil için bu kadar etki ettiğini bilmiyordum.

Oyla:

Trissandom

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Pocophone F1
Konular
61
Dediğim gibi her zaman temiz kurulum faydalıdır ama özellikle pil için bu kadar etki ettiğini bilmiyordum.
Sorma, custom roma da bulaşmak istemiyordum, dedim bile bile kuyuya atladım :D
Bu şekilde düzeldi benim de

Oyla:

Erdemp

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
P
Konular
2
Ben de Custom ROM meraklısıydım ama çok önceden Samgung Alpha cihazıma aldıktan 1 gün sonra Custom ROM kurdum... Sonradan cihaz kilitlemeye başladı, rest, official ROM v.s fayda etmedi. Garantiye götürdüm (Samsung manuel yüklenen ROM bildilerini işaretliyor) anında görüp garantisiz sayarak geri verdiler. O günden beri Custom ROM'a bulaşmam.

Bu arada sorun sim karttaymış mobil imza için kullandığım 128'lik SIM kart sorun çıkartıyormuş, değiştirince düzeldi... Ama elim ayağım titremişti, 1 günlük telefon elimde kalınca :)

Oyla:

Trissandom

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Pocophone F1
Konular
61
Ben de Custom ROM meraklısıydım ama çok önceden Samgung Alpha cihazıma aldıktan 1 gün sonra Custom ROM kurdum... Sonradan cihaz kilitlemeye başladı, rest, official ROM v.s fayda etmedi. Garantiye götürdüm (Samsung manuel yüklenen ROM bildilerini işaretliyor) anında görüp garantisiz sayarak geri verdiler. O günden beri Custom ROM'a bulaşmam.

Bu arada sorun sim karttaymış mobil imza için kullandığım 128'lik SIM kart sorun çıkartıyormuş, değiştirince düzeldi... Ama elim ayağım titremişti, 1 günlük telefon elimde kalınca :)

Ahaha hocam valla malum ülkemizde telefon almak bile lüks artık biliyorsunuz :D hayırlı kullanımlar

Oyla:

mboz33

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Alihan
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
12
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sadece pil sorunları için değil, hard reset her zaman iyi bir tercih olacaktır. Zira önceki sürümden mutlaka kalıntılar sistem içerisinde yer alabilir. Mutlaka hard reset yapmalı mısınız? Elbette ki hayır, ama temiz kurulum her zaman daha iyidir.

Müziğin durması, eğer "PAUSE" şeklinde oluyorsa, kullandığınız kulaklıkta -özellikle ses ayarları butonları civarında- kırıklık ya da benzeri bir sorun olabilir. Başıma gelmişti, kulaklıktaki kırıklık sebebiyle kısa devre yapabiliyor ve bu da cihaza komut olarak gidebiliyor.
Cihazda ki dosyaları nasıl kolay bir şekilde yedeklerin? Rehber,resimler vs.

Oyla:

Erdemp

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
P
Konular
2
Cihazda ki dosyaları nasıl kolay bir şekilde yedeklerin? Rehber,resimler vs.

Mi'nin kendi Cloud servisi var, benim Pocophone F1 ile 5GB ücretsiz alanla geliyor. Fakat bence buna gerek yok;

Rehber zaten Google hesabınızla senkronize oluyor
Fotoğraflar içinse Google Photos'da zaten fotoğrafları senkronize ediyor
Wifi şifresi, duvar kağıdı v.b ayarları gibi şeyler zaten telefon kurulumunda yedeklenmek üzere soruluyor (Google tarafından)
Geriye SMS kalıyor, çok önemliyse onu da Mi Cloud ile yedekleyebilirsiniz

Bilgisayarınıza aktarmak için, normal kablolu bağlantı yapabilirsiniz
Kablosuz için ise AirDroid uygulamasını kullanabilirsiniz.

Lakin en önemlisi fotoğraf ve rehber benim için.. ki ikisini de Google zaten yapıyor.

Oyla:

mboz33

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Alihan
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
12
Mi'nin kendi Cloud servisi var, benim Pocophone F1 ile 5GB ücretsiz alanla geliyor. Fakat bence buna gerek yok;

Rehber zaten Google hesabınızla senkronize oluyor
Fotoğraflar içinse Google Photos'da zaten fotoğrafları senkronize ediyor
Wifi şifresi, duvar kağıdı v.b ayarları gibi şeyler zaten telefon kurulumunda yedeklenmek üzere soruluyor (Google tarafından)
Geriye SMS kalıyor, çok önemliyse onu da Mi Cloud ile yedekleyebilirsiniz

Bilgisayarınıza aktarmak için, normal kablolu bağlantı yapabilirsiniz
Kablosuz için ise AirDroid uygulamasını kullanabilirsiniz.

Lakin en önemlisi fotoğraf ve rehber benim için.. ki ikisini de Google zaten yapıyor.
Bende Google kullanıyorum ancak Nisan ayından itibaren artık kapanacakmış yani resimler falan silinecekmiş öyle okumuştum doğruluğu nedir?

Oyla:
Üst Alt