Yardım Güncelleme Sorunu

Mohan41

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mücahit
Cihazım
Xiaomi Mi 10T
Meslek
Kalite Teknisyeni
Konular
26
Mi6 Kullanıyorum En son gelen global güncellemeyi indirdim ayarlardan yeniden başlat dediği zaman twrp ye atıyor ama cihazı güncellemiyor varmıdır bunun bir çözümü?

MRYGZ

Yağız
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yağız
Cihazım
Mi 6
Konular
21
galiba flashlaman lazım konu hakkında bilgi sahibi birileri gelip aydınlatır umarım, zira aynı şeyi bende yaşıyorum. flashladığımızda root vs. sıfırlanıyor mu acaba o da bir muamma. yokmu bilgili birileri eyyyy :)

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Güncellemeyi almak için indirilen dosyayı install zip seçeneği ile yüklemeniz gerekli. Yüklemeniz halinde daha önce almış olduğunuz root yetkisi gidecektir. Tekrar aynı şekilde almanız lazım.

Oyla:

MRYGZ

Yağız
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yağız
Cihazım
Mi 6
Konular
21
Güncellemeyi almak için indirilen dosyayı install zip seçeneği ile yüklemeniz gerekli. Yüklemeniz halinde daha önce almış olduğunuz root yetkisi gidecektir. Tekrar aynı şekilde almanız lazım.
ilgili yanıtınız için teşekkür ederim, tam olarak son bir şey daha sorabilir miyim acaba ?
install zip ile yeni güncellemeyi yüklediğimde (sanırım flashlamak bu mu oluyor bilemedim) tam olarak değişecek, silinecek olan şeyler neler acaba ? neleri kaybetmiş olacağım hocam ?

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
ilgili yanıtınız için teşekkür ederim, tam olarak son bir şey daha sorabilir miyim acaba ?
install zip ile yeni güncellemeyi yüklediğimde (sanırım flashlamak bu mu oluyor bilemedim) tam olarak değişecek, silinecek olan şeyler neler acaba ? neleri kaybetmiş olacağım hocam ?

Evet flashlamak install zip ile yüklemek anlamına geliyor hocam. Sadece flash yaparsanız her hangi bir şey silinmez, silinmesi için "wipe" yapmanız gerekli. (Yine de her hangi bir sorun olma ihtimaline karşı tüm yedeklerinizi almanızı tavsiye ederim)

Oyla:

MRYGZ

Yağız
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yağız
Cihazım
Mi 6
Konular
21
Evet flashlamak install zip ile yüklemek anlamına geliyor hocam. Sadece flash yaparsanız her hangi bir şey silinmez, silinmesi için "wipe" yapmanız gerekli. (Yine de her hangi bir sorun olma ihtimaline karşı tüm yedeklerinizi almanızı tavsiye ederim)

çok oldu ama sormadan edemedim yine, flasladıktan sonra root için tekrardan sıfırdan root atıyormuş gibi supersu falan mı flaslamak gerek yoksa uygulamadan halletmek yeterli mi

Oyla:

Erdemp

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
P
Konular
2
çok oldu ama sormadan edemedim yine, flasladıktan sonra root için tekrardan sıfırdan root atıyormuş gibi supersu falan mı flaslamak gerek yoksa uygulamadan halletmek yeterli mi

Super User, Magisk gibi uygulamalar (app) sadece Root fonksiyonu sağlayan kontrolcü için çeşitli fonksiyonlara erişmenizi sağlar. Temiz kurulum yaptıktan sonra, resmi recovery içeren ROM için Root işlemini geleneksel yöntemlerle yapmalısınız App üzerinden mümkün değil.

Magisk App başka Magisk kontrolcü başka yani...

Oyla:

MRYGZ

Yağız
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yağız
Cihazım
Mi 6
Konular
21
vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler cantara ve Erdemp

Super User, Magisk gibi uygulamalar (app) sadece Root fonksiyonu sağlayan kontrolcü için çeşitli fonksiyonlara erişmenizi sağlar. Temiz kurulum yaptıktan sonra, resmi recovery içeren ROM için Root işlemini geleneksel yöntemlerle yapmalısınız App üzerinden mümkün değil.

Magisk App başka Magisk kontrolcü başka yani...

Oyla:
Üst Alt