Yardım Güncelleme sonrası dokunmatik sorunu

okan67

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Okan
Cihazım
Poco F3
Meslek
Askerî Personel
Konular
2
Herkese merhabalar arkadaşlar,

Mi 9 Se cihazımda 11.0.4 global sürüm zaten yüklü iken en son paketi indir diyerek 1.5 gblık bi yükleme daha geldi onu güncelledim daha sonra cihazın dokunmatikte sapıtmalar oldu. Ekran kilidi açıldıktan sonra kendi kendine dokunmatik biyerlere basıyor arama ekranına mesajlara kendi kafasına göre girip girip çıkıyor. Gün içinde bunu çözemediğim şekilde ara ara yapıyor. Normal olduğu zamanlarda da dokunmatikte hiç bir sorun yok gibi gayet stabil çalışıyor. Güncelleme ile yazılımsal böyle bir sorun olabilir mi hakikaten arkadaşlar. Cihazı aldığım yer ile görüştüm yine 2-3 gün önce başka bir arkadaşın onu aradığını ve güncelleme sonrası aynı sorunu yaşadığını yeni rom atılınca sorunun çözüldüğünü söyledi. İnanması zor ama mümkün müdür böyle bir şey yardımlarınıza ihtiyacım var..

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Mümkün olmaması şaşırtır beni... Rom atmayı biliyorsanız stabil bir rom yükleyin.
İnanması zor ama mümkün müdür böyle bir şey yardımlarınıza ihtiyacım var..

Ayrıca, Xiaomi'de güncelleme pişmanlıktır... Yapmayın, yaptırmayın... 8=)

AfterLife

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
6

Mi 9 Se cihazımda 11.0.4 global sürüm zaten yüklü iken en son paketi indir diyerek 1.5 gblık bi yükleme daha geldi onu güncelledim daha sonra cihazın dokunmatikte sapıtmalar oldu. Ekran kilidi açıldıktan sonra kendi kendine dokunmatik biyerlere basıyor arama ekranına mesajlara kendi kafasına göre girip girip çıkıyor. Gün içinde bunu çözemediğim şekilde ara ara yapıyor. Normal olduğu zamanlarda da dokunmatikte hiç bir sorun yok gibi gayet stabil çalışıyor. Güncelleme ile yazılımsal böyle bir sorun olabilir mi hakikaten arkadaşlar. Cihazı aldığım yer ile görüştüm yine 2-3 gün önce başka bir arkadaşın onu aradığını ve güncelleme sonrası aynı sorunu yaşadığını yeni rom atılınca sorunun çözüldüğünü söyledi. İnanması zor ama mümkün müdür böyle bir şey yardımlarınıza ihtiyacım var..
Şimdi şöyleki mevcutta son sürüm zaten 11.0.4 bunun uzerine resmi bi guncelleme gelmedi zaten an itibariyle. Siz son guncellemeyi indir diyerek zaten hali hazirda kurmuş olduğunuz güncellemeyi tekrar uzerine kurmussunuz. Bi sapitma yapmiş belliki. Ben cihazi fabrika ayarlarına döndürür temiz kurulum yaparsaniz sorun düzelir diye düşünüyorum. Denemekte fayda var

Kadir Kılıf

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir Kılıf
Cihazım
mi11t
Meslek
Öğrenci
Konular
72
Hoc

Hocam güncelleme sonrası sorunsuz telefon kalmadı sanırım.

okan67

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Okan
Cihazım
Poco F3
Meslek
Askerî Personel
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cevaplar için herkese teşekkürler, çünkü bakıyorum bu donanımsal dokunmatik ile ilgili bir sorun olmuş olsa sürekli yapar bunu bence. AfterLife ın belirttiği gibi zaten kurulu olan 11.0.4 rom a son paketi indir diyerek saçma bir 1.5 gblık dosya eklemiş olmam yazılımda bir karışıklığa sebep olmuş olabilir. 11.0.4 romu gayet stabil güzel kullanıyodum. En güzeli 2.39 gb olan 11.0.4 global romunu tekrar temiz bir kurulum yapmak ve denemek. Tek temennim donanımsal bir dokunmatik sorunu olmaması konusunda. 1700 liraya imei kayıtlı 1 ay önce aldığım cihaza sıfırdan ekran almak hiç mantıklı değil.. Peki daha önce buna benzer bir sorun yaşayan var mı arkadaşlar ?

aoba28

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Berkay
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
0
Oh be sonunda. hocam geçmiş olsun mi 9t pro aynı durum bende de var forumda ekran değiştir düzelir dediler ama ben adım gibi eminim güncellemeden sonra oldu böyle ben de rom kurmayı öğrenerek bağlayacağım şimdi onarıma

GECELERRRR

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Melih
Cihazım
Masüstü PC
Konular
7

Yazılımsal sıkıntı. Xiaomi Türkiye'ye mail çekmeniz gerekecek. Ve donanımsal sıkıntı, 1 yazılım güncellemesiyle oluşmaz. (Sıvı teması, ekran kırılması gibi olaylar, donanımsal sıkıntıya girer.)

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Yazılımsal sıkıntı. Xiaomi Türkiye'ye mail çekmeniz gerekecek. Ve donanımsal sıkıntı, 1 yazılım güncellemesiyle oluşmaz. (Sıvı teması, ekran kırılması gibi olaylar, donanımsal sıkıntıya girer.)
Xiaomi'de, mail çekseler bana da, düzeltsem diye kollarını açmış bekliyor zaten... haha--

okan67

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Okan
Cihazım
Poco F3
Meslek
Askerî Personel
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Evet doğru hocam donanımsal sıkıntının bu olaylara girdiğini zaten biliyorum, konulara uzak değil vakıf biriyim. Demek istediğim acaba dokunmatik de bir sıkışma dar pantolon cebindeyken gibi veya ufak bi düşme ile bu hale gelme gibi gözden kaçırdığım donanımsal ekran hatasına sebep olacak bişey mi var diye arada kaldım. aoba28 hocam sizin mi 9t pro da nasıl oluyor ekran ve hangi durumdan sonra olmaya başladı net olarak ? Yani bir darbe, ezilme, sıkışma falan yaşadı mı mesela cihaz ?

GECELERRRR

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Melih
Cihazım
Masüstü PC
Konular
7
Evet doğru hocam donanımsal sıkıntının bu olaylara girdiğini zaten biliyorum, konulara uzak değil vakıf biriyim. Demek istediğim acaba dokunmatik de bir sıkışma dar pantolon cebindeyken gibi veya ufak bi düşme ile bu hale gelme gibi gözden kaçırdığım donanımsal ekran hatasına sebep olacak bişey mi var diye arada kaldım. aoba28 hocam sizin mi 9t pro da nasıl oluyor ekran ve hangi durumdan sonra olmaya başladı net olarak ? Yani bir darbe, ezilme, sıkışma falan yaşadı mı mesela cihaz ?
Dokunmatikte -güncellemeden önce- bir sorun yoksa, ekran sağlamdır. Ve ekrana bir hasar geldiğinde -yere düşme, çizilme vb.- bu sorunlar ekranda -bazen çok bariz, bazen de çok detaylı bakıldığıda- görünür.

Üst Alt