- Adım
- yigit
- Cihazım
- xiaomi 11t
- Konular
- 3
öncelikle merhaba, 2015 yılına kadar galaxy s3 ile android saflarında custom romdan custom roma atlayan biriydim. sonra iphone aldım. birkaç ay önce iphone'dan androide tekrar geçiş yaptım. yaptığım araştırma sonucu bütçeme uygun bulabildiğim en iyi telefon xiaomi 11T oldu bu yüzden ben de onu tercih ettim. fakat sonradan öğrendim ki, custom romlar sadece snapdragon işlemcili telefonlara çıkıyor (snapdragon kaynaklarını açık olarak yayınladığı için) ve MTK işlemcilere çıkmıyor. çünkü mediatek kaynak kodlarını açık olarak paylaşmıyor bu yüzden rom geliştiricileri bize custom rom yazamıyor. dün forumda gsi olarak romların yüklenebileceğine dair bir konu gördüm. yaptığım araştırmalar sonucu birden fazla GSI rom buldum. bunlardan 3-4 tanesini yükledim. forumda bunun konusunun daha önce açılmamış olması çok ilgimi çekti, kimsenin haberi yok muydu? ben custom rom yükleyemiyorum diye kendimi yiyordum. ayarlara girdiğimde custom romlar gibi özelleştirilebilir ayarlar var. mesela bir ayar var, onu açtığım zaman telefonumu başka bir telefon gibi gösterip oyunlarda kilitli olan 120 fps seçeneğini aktifleştirmeme izin veriyor (örneğin wild rift adlı oyunda) bu GSI romların custom romlardan ne farkı var? henüz pek inceleyemedim fakat bana fark var gibi gelmedi. bu konuda bilgisi olan bana da bilgi verebilir mi?