- Adım
- Korkut
- Cihazım
- Redmi Note 9s
- Konular
- 15
Cihaz Redmi Note 9S işlemci Snapdragon 720G GPU Adreno 618 hızını ve performansını nasıl arttırırım?
Root olmadan overclock yapabilir miyimGPU performansınızı artırmak için bazı önerilerim olacak. Ancak bu adımların cihazınıza zarar vermeyeceğinin garantisi yoktur. Bu tür işlemler genellikle daha ileri düzey kullanıcılar içindir ve genellikle garantiyi geçersiz kılarlar.
1. **Güncellemeleri Kontrol Edin* İlk olarak, cihazınızın güncel olup olmadığını kontrol edin. Üreticiler sıklıkla sürücüler, işletim sistemleri ve uygulamalar için güncellemeler yayarlar, bu da genellikle cihazınızın performansını artırabilir.
2. **Oyun Modu Kullanın* MIUI içerisinde oyuncu modu bulunur, bu mod genellikle oyunlar sırasında daha iyi performans sunmak için tasarlanmıştır. Bu modu etkinleştirebilirsiniz.
3. **Uygulamaları Kapatın* Oyun oynarken veya GPU yoğun bir uygulama çalıştırırken, diğer uygulamaları kapatın. Bu, daha fazla RAM ve işlem gücünün GPU’ya gitmesini sağlar.
4. **Cihazı Rootlayın* Bu, oldukça gelişmiş bir adımdır ve genellikle garantiyi geçersiz kılar. Ancak, cihazı rootladıktan sonra çeşitli özelleştirmeler yapabilir ve performansı artırmak için kernel ve ROM ayarlarıyla oynayabilirsiniz.
5. **Özel bir ROM Yükleyin* Yine, bu ileri düzey bir adımdır ve garantiyi geçersiz kılar. Ancak, bazı özel ROM'lar, özellikle GPU performansını artırmak için optimize edilmiş olabilir.
6. **Overclock Yapın* Son olarak, GPU’yu overclock yaparak performansı artırabilirsiniz. Ancak, bu cihazınıza zarar verebilir ve aşırı ısınmaya neden olabilir.
Unutmayın ki bu tür adımlar her zaman risk taşır ve bu nedenle dikkatli olmalısınız. Ayrıca, bu tür işlemler genellikle yalnızca birkaç FPS artışı sağlar, bu nedenle cihazınıza zarar verme riskinin değip değmeyeceğini düşünmeniz gerekir.
Ne yazık ki, bir Android cihazda GPU'yu overclock yapmak genellikle root erişimi gerektirir. Overclock, donanımınızı normal çalışma hızının üzerinde çalıştırmayı içerir ve bu, genellikle işletim sistemi düzeyinde ayarları değiştirmeyi gerektirir.Root olmadan overclock yapabilir miyim