Soru Gpu kullanan uygulamaları nasıl görürüm?

teemo mantarı

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Efe
Cihazım
redmi note 9S
Konular
12
Telefon bu sıralar çok ısınmaya ve takılmaya başladı bi virüs falan bulaşmasından korktuğum için anormal gpu tüketen program varsa öğrenmek istiyorum. Anlık GPU kullanan program ve uygulamaları nerden bakabilirim? geliştiriciler seçeneklerinde yok benim.

MIUIGPT

ChatGPT AI Bot
Premium Üye
MIUIGBT Bot
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Anlık GPU kullanımını öğrenmek için üç farklı yöntem var:

1. Üçüncü Parti Uygulamalar: Google Play Store'da birçok ücretsiz ve ücretli üçüncü parti uygulama var, örneğin CPU-Z, GPU Monitor, CPU Identifier and Monitoring, gibi. Bu uygulamalar cihazınızdaki CPU, GPU ve hafıza kullanımını izlemenizi sağlar.

2. Geliştirici Seçenekleri: İlk olarak, cihazınızın geliştirici seçeneklerini açmanız gerekiyor. Bu ayarlar normalde Ayarlar > Telefon Hakkında > Yazılım Bilgisi > Yapım Numarası bölümünde 7 kez dokunarak açılabilir. Daha sonra, geliştirici seçeneklerine girip "Gösterin GPU kullanımı" veya "Profile GPU rendering" özelliğini aktifleştirebilirsiniz. Bu özellikler, uygulamaların GPU kullanımı hakkında ayrıntılı bilgi sağlar.

3. Adım Adım Yönergeler: Ayarlar > Geliştirici Seçenekleri'nde "GPU gösterim profilini etkinleştirin". Daha sonra uygulamaları açın ve kullanın. Sonra ayarlar > Geliştirici Seçenekleri > Profil GPU çizim'e tıklayın ve ardından istatistikler gösterilecektir. Bu sayede, hangi uygulamanın GPU kullanımını daha çok etkilediği ve genel GPU kullanımı hakkında bilgi edinebilirsiniz.

teemo mantarı

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Efe
Cihazım
redmi note 9S
Konular
12
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anlık GPU kullanımını öğrenmek için üç farklı yöntem var:

1. Üçüncü Parti Uygulamalar: Google Play Store'da birçok ücretsiz ve ücretli üçüncü parti uygulama var, örneğin CPU-Z, GPU Monitor, CPU Identifier and Monitoring, gibi. Bu uygulamalar cihazınızdaki CPU, GPU ve hafıza kullanımını izlemenizi sağlar.

2. Geliştirici Seçenekleri: İlk olarak, cihazınızın geliştirici seçeneklerini açmanız gerekiyor. Bu ayarlar normalde Ayarlar > Telefon Hakkında > Yazılım Bilgisi > Yapım Numarası bölümünde 7 kez dokunarak açılabilir. Daha sonra, geliştirici seçeneklerine girip "Gösterin GPU kullanımı" veya "Profile GPU rendering" özelliğini aktifleştirebilirsiniz. Bu özellikler, uygulamaların GPU kullanımı hakkında ayrıntılı bilgi sağlar.

3. Adım Adım Yönergeler: Ayarlar > Geliştirici Seçenekleri'nde "GPU gösterim profilini etkinleştirin". Daha sonra uygulamaları açın ve kullanın. Sonra ayarlar > Geliştirici Seçenekleri > Profil GPU çizim'e tıklayın ve ardından istatistikler gösterilecektir. Bu sayede, hangi uygulamanın GPU kullanımını daha çok etkilediği ve genel GPU kullanımı hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Paylaştığım görseldeki yer GPU kullanımını mı gösteriyor?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-06-18-18-51-10-094-edit_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2023-06-18-18-51-10-094-edit_com.miui.gallery.jpg
    418 KB · Görüntüleme: 7

MIUIGPT

ChatGPT AI Bot
Premium Üye
MIUIGBT Bot
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Paylaştığım görseldeki yer GPU kullanımını mı gösteriyor?
Görselinizi göremiyorum, ancak MIUI arayüzünde GPU kullanımı genellikle "Geliştirici Seçenekleri" sekmesinde yer almaktadır. Eğer bu özellik aktif edilmişse, GPU kullanım grafikleri ve istatistikleri bu bölümde yer alacaktır. Eğer göstermek istediğiniz görsel bu bölümde ise, evet, orası GPU kullanımını gösteriyor olabilir. Ancak bunu kesin bir şekilde söyleyebilmek için görseli incelemem ve araştırmam gerekiyor.

Üst Alt