Haber Google ve Apple’ın Corona virüsü takip sistemi hazır.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Corona virüsü sebebiyle bildiğiniz gibi birçok şirket hem ülkelerle hem de bağımsız kuruluşlarla birlikte aktif bir şekilde yeni çalışmalar yürütüyor. Geçen ayların başlarında Google ve Apple Corona virüsü takip sistemi geliştirmek için ortak çalışacaklarını duyurulmuştu. İşte Google ve Apple ikilisinin Corona takip sistemi hazır!

Google ve Apple Corona virüsü takip sistemi kullanıma hazır

Geçen aylarda durulan iki teknoloji devi imzalı Corona virüsü takip sistemi için kollar sıvanmıştı. Bir süredir çalışma yapılan sistem, Corona virüsüne yakalanmış kişilerin takibini yapacak. Google’ın blog sayfasında yayımlanan uygulama hakkında detaylı açıklamalar da bulunuyor.

Corona virüsü bulaşmış kişileri izlemek için kullanılması planlanan bu temassız izleme teknolojisi, enfeksiyona sahip insanları tanımlayıp onların karantinaya alınma süreçlerine yardımcı oluyor. Devletlerin söz konusu salgını kontrol altına almaya çalıştığı bu dönemde Corona virüsü takip sistemi virüsün daha fazla insanda kontrolsüz bir şekilde yayılmasının önüne geçebilir.

Dünya çapında görülen bu virüs salgınının yayılma hızını yavaşlatmak için bir araya gelerek iş birliği yapan iki dev şirket, virüsün izlenmesini kolay hale getirmek istiyor.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Bu uygulama temelde, Corona virüsü pozitif çıkan kişilerin telefonlarında temas kurduğu kişiler listelenecek. İlgili kullanıcılara daha sonra virüs testi pozitif çıkan birisi ile temas ettiklerine dair bildirim yapılacak. Bu sayede insanlar kişisel karantinalarını oluşturabilecek.

Apple ve Google’ın Corona virüsü takip sistemi teknolojisi sağlık kuruluşları tarafından kullanılabilir. iOS ve Android, bu uygulamalarla uyumluluk için aktif olarak güncelleniyor. Bu uygulama insanların gizliliğine önem verdiği için GPS kullanmıyor. İki dev şirketin de söylediğine göre gizlilik politikalarına sıkı sıkıya bağlılar.

Söz konusu uygulama salgın bittiği zaman kullanım dışı kalacak.

ikiekmekbimaltepe

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Not 7
Konular
418
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Buse S. Ada

Nefsine öğretmen vicdanına öğrenci ol
Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
157
Allah esirgesin, bende olduğunu düşündüm, benim rehberimdekilere konuştuğum kişilere falan yazıyormuş "Buse corona virüsü olmuş onunla temas ettin" diye. Ben şok. Bizim ülke zaten bu konuda hassas(çoğunluk ile) (:|:?:(

Üst Alt