Yardım Google Pixel

utkuee

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Utku
Cihazım
iPhone 12 Mini
Meslek
Dijital Fotoğrafçı
Konular
26
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Emui 9.0.1
Telefon Modeli
Honor 9
Bootloader Kilidi
Açık
Google Pixel Cihazlar (Tablet,Laptop,Telefon) neden ülkemize gelmiyor Apple,Microsoft ülkemize tamamen yerleşmiş durumda ve diğer teknoloji üreticileri de tamamen yerleşmiş durumda Google Türkiye pazarını diğer firmalara karşı tamamen kaybettikten sonra mı giriş yapmayı düşünüyor meraklar içerisindeyim..

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
Google Pixel Cihazlar (Tablet,Laptop,Telefon) neden ülkemize gelmiyor Apple,Microsoft ülkemize tamamen yerleşmiş durumda ve diğer teknoloji üreticileri de tamamen yerleşmiş durumda Google Türkiye pazarını diğer firmalara karşı tamamen kaybettikten sonra mı giriş yapmayı düşünüyor meraklar içerisindeyim..
Pixel cihazlar ülkemizde pek tutulmuyor maalesef hal böyleliki fiyatlar da yüksek kimse distribütörlüğünü yapmaya cesaret edemiyor

Oyla:

utkuee

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Utku
Cihazım
iPhone 12 Mini
Meslek
Dijital Fotoğrafçı
Konular
26
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Pixel cihazlar ülkemizde pek tutulmuyor maalesef hal böyleliki fiyatlar da yüksek kimse distribütörlüğünü yapmaya cesaret edemiyor
O cihazların çakması GM cihazlar
Bilgilendirme için teşekkürler fakat bu cihazlara ilgi bu kadar az değil gibi gözüküyor çünkü sahibinden gibi sitelerde peynir ekmek gibi satıldığını görüyorum mediamarkt ve shiftdeletenin bu konuda bir konuşma bölümü vardı Mediamart türkiye ceosu Google ile görüşmelerimiz oldu fakat Google biz bir takvime göre ilerliyoruz sunacağımız teknolojiler Garanti,Servis,Destek Hatları,Kendi Mağazalarımız vb vs hazır olmadan yarım yamalak giriş yapmak istemiyoruz daha temkinli adımlarla bu pazara gireceğiz gibi şeyler söylüyorlardı ama bence bunlar bahane bi 10 seneye anca gelicekler sanırım Googleye kocaman bir YAZIK...
Xiaomi,GM gibi cihazların Androie One kapsamında saf androidleri var fakat hiçbiri bir Google kamerası ve Googlenin anında aldığı güncellemeleri yine 5 ay sonra alıyorlar bu kadar süre bekleyeceğime oxygen os alırım daha mantıklı teşekkürler

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Bilgilendirme için teşekkürler fakat bu cihazlara ilgi bu kadar az değil gibi gözüküyor çünkü sahibinden gibi sitelerde peynir ekmek gibi satıldığını görüyorum mediamarkt ve shiftdeletenin bu konuda bir konuşma bölümü vardı Mediamart türkiye ceosu Google ile görüşmelerimiz oldu fakat Google biz bir takvime göre ilerliyoruz sunacağımız teknolojiler Garanti,Servis,Destek Hatları,Kendi Mağazalarımız vb vs hazır olmadan yarım yamalak giriş yapmak istemiyoruz daha temkinli adımlarla bu pazara gireceğiz gibi şeyler söylüyorlardı ama bence bunlar bahane bi 10 seneye anca gelicekler sanırım Googleye kocaman bir YAZIK...
Xiaomi,GM gibi cihazların Androie One kapsamında saf androidleri var fakat hiçbiri bir Google kamerası ve Googlenin anında aldığı güncellemeleri yine 5 ay sonra alıyorlar bu kadar süre bekleyeceğime oxygen os alırım daha mantıklı teşekkürler

Son kullanıcı olarak ben de elbette ki bu cihazları ülkemizde görmek isterim fakat;

Bağımsız bir ithalatçı gözüyle baktığımda bu cihazları ithal edilecek miktarlarda temin etmek son derece zor. Bir şekilde cihazları adetli olarak bulup getirmeye kalksam min. 10k fiyat etiketiyle satışa çıkartmam gerekecek. Bu fiyatlarla belirttiğiniz şekilde peynir ekmek gibi satmak pek mümkün görünmüyor. 5000 adet getirip aylarca yatırmış olduğum 5M'u çıkartmaya çalışmak yerine 25k Redmi Note 7 getirip hemen geri dönüşü görmeyi açıkçası tercih ederim.

Google gözünden baktığımda ise Xiaomi'nin, Huawei'nin hatta Realme'nin ülkemizde yaşadığı bürokratik zorlukları, vergilerimizi, yasal süreçleri ve üst segment cihaz alma potansiyeli olan müşteri portföyünü hesapladığımda yatırım yapmak için ülkemizi mantıklı görmek pek olası değil... Bunlara ek binlerce alanında uzman personel istihdam edilecek, satış sonrası destek için servis ağı kurulacak, tüm dünyada 6 ay olarak sunulan garanti ülkemiz için 2 yıla çıkartılacak ve bunun altyapısı hazırlanacak... ve daha binlerce teferruat...

Özetle bence de yazık ama bu yazık maalesef Google'a değil :( Seçkin teknolojiyi ulaşılabilir şekilde kullanmak istiyorsak maalesef yanlış ülkede yaşıyoruz.

Oyla:
Üst Alt