Google Pay temassız ödeme seçeneği kullanılabilmek için NFC özelliği destekleyen bir cihaza ve NFC özelliğinin aktif olması gerekmektedir. Ayrıca, Google Pay hesabına bir kredi veya banka kartı eklenmesi gerekmektedir.
Eğer cihazınız NFC destekliyorsa ve NFC özelliği açık olduğu halde temassız ödeme seçeneği hala aktif değilse, öncelikle Google Pay uygulamasını açın ve hesabınızda bir kredi veya banka kartı olduğundan emin olun.
Ayrıca bazı bankalarda temassız ödeme seçeneği için önceden bir başvuru yapmanız gerekebilir. Bu nedenle, bankanızla iletişim kurarak temassız ödeme seçeneğini aktif etmek için gerekli adımları öğrenmeniz gerekebilir.
Son olarak, telefonunuzun işletim sistemi güncel olmalıdır. Çünkü bazen eski bir işletim sistemi versionuna sahip cihazlar temassız ödeme seçeneğini desteklemeyebilir. Güncellemeleri takip ederek işletim sistemi güncellemesi yapmanız da sorunu çözebilir.
Tüm bu adımları takip ederseniz, Google Pay temassız ödeme seçeneğini aktif hale getirebilirsiniz.