Yardım google kişiler ve mi kişiler (contacts) arayüz ve çalışmama sorunu

sokomind

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi5S
Konular
1
Eşime aldığım
garnet redmi note 13 pro 5g çin modelde fake rom var.

google arama ve kişiler ile geldi fake rom.

mi xiaomi kişiler-çevirici-arayıcı yükledim kişiler ve çevirici geldi. Gelen giden çağrıda arayüz xiaomi değil, google ama olsun.

Nasıl oldu bilmiyorum ama bunlar sistem uygulamasına dönüştürmüş kendini yüklemeyi de kaldıramıyorum. Kaldırmak değil amacım aslında bunu kullanıyor hanım da sorun şu:

hanım normal kullanırken önüne bir uyarı gelmiş, o anda eli gidip kabul etmiş ama görebildiği kadarıyla varsayılan uygulama çevirici ile ilgili bir soruymuş.

google olanda sorun yok
xiaomi olanda sorun var, kişilere basınca bir kişiyi seçince telefon etsin diye etmiyor. xiaomi kişiler ve çevirici 15.0.0.9 sürüm idi. kalkmıyor dediğim gibi.
16.20.05.04 apk buldum sorun bir tık daha da büyüdü :)

1) kişilere bastımi bir kişiyi seçince menü açacakmış gibi ekran anlık değişme isteği gösterip bir halt değişmiyor.
2) ana ekranda xiaomi kişiler kısayoluna basılı tutunca : i uygulama bilgisi, altında yeni kişi ve 2 en sık aranan kişiyi gösteriyor, oradan arayınca arama yapıyor.
3) xiaomi yeşil telefon kısayolu çeviriciye basınca rakamlar çıkıyor. üstünde son kullanılanlar, altta hat 1 hat 2 çevirme tuşlarıi en altta son kullanılanlar ve sağında kişiler tuşları var ve bu menüdeyken de çevirme yapıyor ama işlte en alttaki sağdaki kişilere tekrar girince aramıyor bir kişiye giriş yapmıyor.

bir kişiye basılı tutunca
görüntüle (işe yaramıyor)
düzenle
favorilere ekle
ana ekrana ekle
sil
çalışıyor

bunlar çalışıyor.

bu uygulama kendini nasıl sisteme gömdü, yorumu olan var mı? kaldırabilir miyim sizce belki tekrar yüklersem düzelir diye umarak.
eşime google kişileri kullan diyeceğim de alışkanlıklarına aşırı bağlı. eski telefonunu 6 ayda bir güncellerdim, bana kızardı. amoled yanığı olmasın diye ara sıra temasını değiştirir, dpi ile ekran büyük küçüklüğünü değiştirirdim olay çıkardı. iş için de kullanıyor, format atasım da yok hiç.

htc daha htc değilken,
hatta öncesinde

motorola mpx200
palm
htc imate qtek vs iken

20 25 yıldır rom atarım imei atarım. rekorumu da kırdım 5 yıla yaklaştı poco f2 pro kullanıyorum. bütçe meselesi ben de rn13pro5g ye geçeyim diyorum ama bu ne iğrençlik. bootlaoder açmak için 100 dolar para vermek zorunda kalmayı geçtim çin cihaz sadece hint rom ile çalışıyormuş. NFC hiç kullanmasam da bazen kimlik okutmak için banka uygulaması vs lazım oluyor. bootlaoder açsak xiaomi.eu atılıyor mu onu da araştırmadım henüz benim eski kafa mantığım ile bebek işi diyeceğim ama uzun zamandır rom yazılım atmadan kullandığımdan poco'yu bu işlere ve gıcık xiaomi'ye epey uzak da kalmışım.

, xiaomi'lerin de içinden geçerdik ama xiaomi kendini bozmak için elinden geleni yaptı.

ilk zamanlar
fastboot unlock bootlaoder ile iş bitiyordu.
mi hesaba bağladılar, onu 7 gün yaptılar, üstüne gıcıklıklar, qcn xqcn oldu, sim 2 oldu sadece, rsa geldi, o geldi bu geldi.
bootloader açamayacaksak xiaomi kullanmanın ne anlamı var?

bu redmi note 13 pro 5g'nin de global yurtdışı olanı yok piyasada, parası neyse (faturalı olandan yine makul ucuz olacak şekilde) verip de alamıyoruz da.

Üst Alt