Sohbet Google Hizmetleri olmasaydı ne yapardınız?

Google Hizmetleri olmayan bir Android telefon nasıl olur?

• Değişen çok bir şey olmazdı.

Oy: 10 21,3%
  • Telefon çöp olur, işe yaramaz.

Oy: 8 17,0%
  • Alternatiflerini bulurum.

Oy: 15 31,9%
  • Zaten istemiyordum.

Oy: 11 23,4%
  • Farklı bir telefona bakarım.

Oy: 3 6,4%

• Kullanılan toplam oy
    47

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Bazı mecralarda, Huawei'nin Android lisansının iptali nedeni ile fikirler havada uçuşmakta. Telefonları çöp ilan edenler, Google olmadan Android bir hiçtir diyenler, Telefonlar elimizde kalır diyenler ve daha bir çok kafa açıçı fikirler öne sürülmekte. Bende burada böyle bir soru sormak istedim. Buradaki kitlenin fikirlerni merak ediyorum.

Xiaomi telefonunuzda, yada almayı düşündüğünüz telefonda Google Play hizmetleri olmasa, yani saf android olsa, telefon hakkındaki görüşleriniz değişirmiydi? Bu konuda düşünceleriniz ne olurdu?

ua_mustafa_20

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
poco x3 nfc
Meslek
profesyonel işsiz
Konular
87
Bazı mecralarda, Huawei'nin Android lisansının iptali nedeni ile fikirler havada uçuşmakta. Telefonları çöp ilan edenler, Google olmadan Android bir hiçtir diyenler, Telefonlar elimizde kalır diyenler ve daha bir çok kafa açıçı fikirler öne sürülmekte. Bende burada böyle bir soru sormak istedim. Buradaki kitlenin fikirlerni merak ediyorum.

Xiaomi telefonunuzda, yada almayı düşündüğünüz telefonda Google Play hizmetleri olmasa, yani saf android olsa, telefon hakkındaki görüşleriniz değişirmiydi? Bu konuda düşünceleriniz ne olurdu?
saf android de Google'ın değil mi?
sadece programlar eksik olsa sıkıntı olmaz ama
Google sunucularını onlara kapatırsa işleri bayağı zor olur diye düşünüyorum
elbet bilenler vpn falan yapar da
çoğunluk sıkıntı istemeyen düz kullanıcı olduğu için bence bayağı sıkıntı yaşarlar
default vpn olmazsa

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
saf android de Google'ın değil mi?
sadece programlar eksik olsa sıkıntı olmaz ama
Google sunucularını onlara kapatırsa işleri bayağı zor olur diye düşünüyorum
elbet bilenler vpn falan yapar da
çoğunluk sıkıntı istemeyen düz kullanıcı olduğu için bence bayağı sıkıntı yaşarlar
default vpn olmazsa

Saf android'in ana yönetimi Google'da fakat açık kaynaklı bir proje yani siz bir telefon üretseniz ve içine aosp yükleyip satsanız kimse sizden bir hesap sormaz.

Google'ın sunucularını kapatması gibi bir durum olmaz. Fakat "Hizmetler Çerçevesi" ve "Google Play Hizmetleri" denen iki kilit uygulama var ve bu uygulamalar diğer bazı uygulamaların çalışması için gerekli olabiliyor.
Örneğin Youtube Vanced uygulamasın da Google hesapların çalışması için MicroG uygulamasının gerekmesi gibi. Yada bazı oyunların çalışması için Play oyunlar uygulamasının gerekmesi gibi.

Premium bir cihaz alan bir kişinin sorun istememesini anlayabiliyorum bu konuda haklısınız. Günümüzde malesef bazı konularda Google ve Apple a bağımlı olmak durumunda kalıyoruz.

Çirkin kral

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Can
Cihazım
Mi Max 2
Konular
28
İçinde Google play hizmetleri olmayan telefonu ben almam ki çöptür. Google play marketin yokluğu bile yeterlidir caymam için. Ama bedavadan biraz pahalıya satarlarsa düşünebiliriz :D

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
"Kötü komşu mal sahibi yaparmış"

Ticaret savaşları sayesinde yeni bir işletim sistemi doğabilir...

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
"Kötü komşu mal sahibi yaparmış"

Ticaret savaşları sayesinde yeni bir işletim sistemi doğabilir...

Yeni bir işletim sistemi konusunda tereddütlüyüm ancak android tabanlı olursa belki. Bu tür konularda geliştirici ve katılımcı kitlesi çok önem arzediyor biliyorsunuz. Buna bir örnek Zte marka bir telefona özel mod rom bulmakla Xiaomi marka bir telefona özel mod rom bulmak kolaylığından çıkarımlaya biliriz.

Ama alternatiflerin olmasınıda çok istiyorum. Tekelleşmenin önüne geçmek her alanda iyidir.

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Yeni bir işletim sistemi konusunda tereddütlüyüm ancak android tabanlı olursa belki. Bu tür konularda geliştirici ve katılımcı kitlesi çok önem arzediyor biliyorsunuz. Buna bir örnek Zte marka bir telefona özel mod rom bulmakla Xiaomi marka bir telefona özel mod rom bulmak kolaylığından çıkarımlaya biliriz.

Hocam Çin nüfus 1.3 milyar bir o kadar da Hindistan da var :)

Dünyanın yarısı Asya da yaşıyor yani :) Bence çok zor şeyler değil, rüzgar bir eserse....

Ahmeterdgn

Aktif Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi 5 Plus
Meslek
Software Engineer
Konular
9
Yıllardır var olan ve herkesin alışmış olduğu bir çok kişinin kullandığı uygulamalar yok olacak kendi mağazasını açmak durumunda kalacak ve mobil geliştiriciler için ekstra bir mağaza sorunu olacak fiyat sorunu vs... say say bitmez beni çok etkileyecek o kesin :D diğer türlü insanların kullanımına bakarsak herkes mail kullanıyor ve oyunlarında o kadar yol kat etmiş insanlar oyunlarında sıfırdan başlayacaklar vs... çok büyük bir yük altına aldı bence ya tutmadan çöp olacak ya da tüm dünyayı google gibi saracak ve piyasa artık onlardan sorulacak olma ihtimali düşük olsada yine bir ihtimal var bence kötü oldu ya :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam Çin nüfus 1.3 milyar bir o kadar da Hindistan da var :)

Dünyanın yarısı Asya da yaşıyor yani :) Bence çok zor şeyler değil, rüzgar bir eserse....
ekranda bir an sivri sinek var sandım ekrana vuracaktım :D

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Çin'de yıllardır google servisleri yasaklı. Facebook, instagram, whatsapp vs. yok. 1.5 milyar insan var ve akıllı telefon kullanıyorlar hem de dünyanın geri kalanından çok daha iyi kullanıyorlar. Daha kaliteli, daha kullanışlı, telefonu daha az yoran yüzbinlerce muadil uygulama ve bu uygulamaların bulunduğu uygulama marketleri var. Bizden çok daha mutlular. miui.com'a girip bir bakın wechat sorunları ne kadar yer alıyor, bir de bizdeki whatsapp, instagram sorunu konularına...

Alternatif üretilir mi acaba soru değil alternatif var zaten ve bu alternatif daha iyi. Bir ay china rom kullanan tekrar global roma dönmek istemiyor. Neden Global rom yerine EU rom daha iyi diyoruz? China tabanlı olması ile ilgisi ne kadardır sizce?

Dünyanın sonu değil bence. Hatta daha daha yeni ve daha iyi bir dünyanın başlangıcı olur.

Üst Alt